Kam s posečenou trávou?

37131
18.2.19 19:52

Na litry sem to fakt nepočítala, měli sme kompost v rohu zahrady, nevím co jiného bys s tím chtěla dělat. Ono to uschne, zetleje a ten objem není pořád takový, zahrada to je přitom obrovská…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1570
18.2.19 19:54

Spaseme, dame do komposteru 1m3, hodime do pole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
18.2.19 19:55

Já to vozím do sběrného dvora, berou to bezplatně a mám to blízko…mám přívěsný vozík a ze sekačky to sypu přímo do něj…

• Citovat
  • Upravit
7333
18.2.19 19:57

Ty trolíš v únoru s posečenou trávou?? Tak ji usuš a jako seno obdaruj sedláka ! Hlavně nezapomeň posbírat rajčata. Už jsou určitě zralá! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
18.2.19 19:57

@Nimie hlavně to nesypej někde na pole nebo do lesa. U nás to tak někteří dělají a neuvědomují si že ta tráva postupně zhnije a hnijící trávu žerou srny, které pak mají zdravotní problémy a v bolestech umírají

• Citovat
  • Upravit
Ibi
4168
18.2.19 19:59

Máme sad přes 2000 m2. Část na kompost, část na pole za sadem. Vloni jsme se domluvili se sousedem, nechali travu vyrůst a on pak posekal na krmení pro zvířata.
Jinak ma obec kontejner na biodpad, tak by to taky šlo vozit.
A pak mi zkušenější radili pořídit si ovce místo sekačky :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
18.2.19 20:00

V jednom koutu zahrady u kompostu v tom pěstuju brambory (viz tady )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
18.2.19 20:04
@Nimie píše:
Zdravím všechny zahradnice,název je trochu hloupý, ale nevěděla jsem jak líp to nazvat :mrgreen: kam s posečenou trávou, pokud je jí fakt hodně? U malé zahrady máme 240l biopopelnici - vyváženo jednou za 14 dnů a v sezoně se relativně vejdeme. Jenže velká je umístěna jinde, jestli tam půjde dát biopopelnice upřímně řečeno nevím a stejně jsme chtěli kompost. Jenže když to přepočítám na plochu, tak i kdybychom toho nechali docela dost zarůst a trávník nechali jen na nějakém rozumném kousku, tak mi to vychází na nějakých 600l za 7 - 10 dnů v sezóně a to mi připadá na takový běžný kompost u RD jako docela hodně 8o kolik toho obvykle posečete vy a co s tím vyrábíte?

Kolik máte zahradu? Na litry to nemerim. Dávám to na kompost. Vždycky je plný a do příště to slehne a zas se tam vejde to samé. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
18.2.19 20:04
@Božislava píše:
Ty trolíš v únoru s posečenou trávou?? Tak ji usuš a jako seno obdaruj sedláka ! Hlavně nezapomeň posbírat rajčata. Už jsou určitě zralá! :zed:

Cože? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
18.2.19 20:05
@Kriss Tina píše:
Na litry sem to fakt nepočítala, měli sme kompost v rohu zahrady, nevím co jiného bys s tím chtěla dělat. Ono to uschne, zetleje a ten objem není pořád takový, zahrada to je přitom obrovská…

U el. sekačky to vychází asi na 20 košů, u benzínové cca na 10.
No to jo, ale seschne to třeba jen na čtvrtinu, takže běžný kompost co bývá u RD se tím zaplní třeba za 2 měsíce, ani to ne. Navíc mi připadá, že i když třídíme z kuchyně všechno co se dá do kompostu, tak pro takové množství nemáme šanci tam toho přidat dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
18.2.19 20:07
@Nimie píše:
Cože? :think:

No třeba někdo, kdo má kozy, králíky, býčka atd… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
18.2.19 20:09
@Lama Lama píše:
Kolik máte zahradu? Na litry to nemerim. Dávám to na kompost. Vždycky je plný a do příště to slehne a zas se tam vejde to samé. :mrgreen:

U té velké by zbylo cca 400m2 trávníku. Já ty litry beru odhadem podle sekačky, ty klasické el. mají asi 30l koš, benzínové 60l. Počítala jsem původně s kubíkovým komposterem, ale to mi připadá, že právě nebude fungovat tak zázračně jak popisuješ :mrgreen: sečeme tak 7 - 8 měsíců, to mi připadá že bychom museli mít aspoň 4 násobný ten kompost. To se přeci sousedi zblázní :mrgreen: nebo je to takhle normální?

Příspěvek upraven 18.02.19 v 20:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31802
18.2.19 20:11
@Božislava píše:
No třeba někdo, kdo má kozy, králíky, býčka atd… 8o

Já myslím tvůj příspěvek. Jsem se snad nezeptala na nic tak strašlivě pobuřujícího, abys tak vyváděla, ne? :nevim: žádnou trávu jsem v únoru nesekala a poznámka s rajčatama je taky totálně mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
18.2.19 20:15
@Nimie píše:
Já myslím tvůj příspěvek. Jsem se snad nezeptala na nic tak strašlivě pobuřujícího, abys tak vyváděla, ne? :nevim: žádnou trávu jsem v únoru nesekala a poznámka s rajčatama je taky totálně mimo.

A proč tě to trapí v únoru? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
18.2.19 20:15

Jestli bude takové léto jak loni tak mas plno sena ,protáhne s se u toho ;) a můžeš to zpeněžit někomu,kdo ma zvířata, loni vůbec nebyla Otava…
Nemá někdo ze sousedů třeba jen slepice? Ty travy taky sezerou plno a maji žloutky po nich krásný…
Jinak myslím,ze ti to v pohodě zetleje na kompostu,pokud tedy nemáš jen nějakou tu jako popelnici velký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí