Návštěva Osvětimi v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
556
19.4.19 08:21

Já chtěla jako těhotná do Terezína a na konec mi to vymluvili, že by to mohlo ublížit i miminku,. Že je to hodně psychicky náročné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
19.4.19 08:21

@jenanet
Já v těhotenství v Osvětimi a Březince byla ;)
Pokud jsi ok a víš do čeho jdeš, nemáš rizikové těhotenství a všechno je v pořádku, klidně jeď. Těhotenství není nemoc, je to jen jiný stav, a emoce ti předčasný porod nevyvolají ;) Toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
19.4.19 08:30

Byla jsem v Osvětimi v 6tt (nevedela jsem, že jsem těhotná). Jako na psychiku je to fakt nápor, ta atmosféra je opravdu neuvěřitelné skličující. Ale malá je v pořádku, tak snad to není žádné následky nezanechalo :think: :mrgreen:. Jak někdo píše, spíš bych se bála několika hodinového chození po Březince v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
19.4.19 08:39

Citlivá nejsem a nehlo to se mnou ani v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4974
19.4.19 08:42

@jenanet Já tam byla coby 19ti leta. Byl krásný jarní den, všude květy pampelišky. Bylo to nesmírně zajímavé, zaposubilo to na mě, ale protože jsem předtím četla mnoho knih o těch hrůzach, tak jsem si žádné trauma neodvazela, takže já bych jela. Mnohem hůř jsem se cítila po prohlídce terezinskeho ghetta, tam to na nás tehdy dopadlo jak těžká mokrá deka. Fuj. Zvážit si to musíš sama. Kdybys tam jela později s miminkem, tak ti tady zase moudré senzibilni ženy řeknou, že nejsi normální, tahat tam malý dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
19.4.19 08:42

@Martanka92
Tak zrovna Terezín jsem v těhotenství zvládla. Jako není to příjemný pohled, ale tam k tomu hromadnému vyvražďování nedocházelo (spíše tam je propracovali), tak to na mě nepůsobilo tak hrozně. Do Osvětimi bych si asi jako těhotná netroufla. Ale záleží na povaze. Ale rozhodně se tam teď s manželem chceme vydat, ale bez malé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
19.4.19 08:45
@Zwetta píše:
@jenanet
Já v těhotenství v Osvětimi a Březince byla ;)
Pokud jsi ok a víš do čeho jdeš, nemáš rizikové těhotenství a všechno je v pořádku, klidně jeď. Těhotenství není nemoc, je to jen jiný stav, a emoce ti předčasný porod nevyvolají ;) Toť můj názor.

Diky.. A v kolikatém týdnu nebo měsíci ste byla? Kdyby to bylo ze začátku tak asi nepochybuju. Nevím ale cítím se dobrá :D Samozřejmě chce to co nejdříve v tom horku bych to hůř dávala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
19.4.19 08:55
@jenanet píše:
Ahoj všem, nemám s tímto zkušenosti a vlastně ani nevím, kde jinde se zeptat a potřebuju více názorů. Jsem v 19tt a přemýšlíme o výletě do Osvětimi tak za měsic. Kolegyně mě postrašila a říkala že ji to dostalo i tak a to není žádná citlivka :D A prý ať tam v těhu raději nejezdím. Co myslíte? :roll:

JSi dospělá, tak se snad dokážeš rozhodnout sama ne? Já nejsem cíťa, ale tohle bych v těhotenství nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
19.4.19 08:57
@Serpentini píše:
@mau-mau Můžu se čistě ze zvědavosti zeptat o jaké místo šlo? První mě napadlo Kongo, druhé Černobyl. :think:

Ty vado Kongo.. Tak tam bych fakt nejela, a do Černobylu taky ne. :mrgreen: To místo, kde to na mě strašně zle působilo, byl Vajont. Přitom jsem tam nejela s pocitem, s jakým bych jela do Osvětimi nebo Terezína, jakože to bude hrůza. Vajont mě zajímal spíš vizuálně, jak to tam vypadá, jak to bylo technicky možné. Fakta. A málem jsem tam exla, jak mi bylo zle. Když jsme odjeli, za hodinu cca jsem byla úplně cajk. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
19.4.19 08:58

@sissive tak to já jsem se tam ještě nedostla, ani do toho Terezína. Protože nejdříve jsem byla těhotnázpak jsme měli miminko, pak zase těhotná a druhé miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
19.4.19 09:00

Mimochodem před xx lety na mě naprosto otřesně působil památník ve Verdunu, ten lán hrobů, kostnice…a to jsem nebyla ani dětná, ani těhotná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
19.4.19 09:02
@jenanet píše:
Diky.. A v kolikatém týdnu nebo měsíci ste byla? Kdyby to bylo ze začátku tak asi nepochybuju. Nevím ale cítím se dobrá :D Samozřejmě chce to co nejdříve v tom horku bych to hůř dávala..

My byli loni cca v únoru, takže mi spíš řešili opačný problém, a to zimu :mrgreen:
Byla jsem cca 6 měsíc těhotenství.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
19.4.19 09:06
@jenanet píše:
Ahoj všem, nemám s tímto zkušenosti a vlastně ani nevím, kde jinde se zeptat a potřebuju více názorů. Jsem v 19tt a přemýšlíme o výletě do Osvětimi tak za měsic. Kolegyně mě postrašila a říkala že ji to dostalo i tak a to není žádná citlivka :D A prý ať tam v těhu raději nejezdím. Co myslíte? :roll:

Otázkou je, co tě zrovna do Osvětimi láká. Zda je to touha uspokojit tvoji touhu po krvi a nebo nutkání splnit úkol z PŠM. Tak nebo tak jsou oba důvody hodny prozkoumání. V době těhotenství je však záhodno pohybovati se v prostředí, které lahodí tvému oku i duchu. ;)
Krátce: Nejezdi tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
19.4.19 09:08
@lleennttiillkkaa píše:
JSi dospělá, tak se snad dokážeš rozhodnout sama ne? Já nejsem cíťa, ale tohle bych v těhotenství nedala.

Jasně že konečný rozhodnutí sama udělám :D jen sem chtěla vědět jestli s tím nemá někdo zkušenosti toť vše.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
19.4.19 09:09

Ja to tam obrecela, takze tehotna bych tam urcite nejela. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.