Otázka víry

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5913
25.2.20 23:11
@puzzles píše:
@Martha03 Viděla jsi nový dokument Ted Bundy: Falling for a Killer?

Zatím ještě ne. Po narození dcery jsem tuto zálibu i svou dost nestandardní knihovnu prozatím uzavřela. Zvláště v období těhotenství mi tato témata byla nepříjemná. Nicméně se k tomu určitě vrátím. Krimi revue jsem nikdy nečetla, zaměřuji se spíše na knihy literaturu faktu a dokumenty. Ale spíš více na ty knihy. Ty se hlavně snaž zůstat stát nohama na zemi. Chápu, že tě to fascinuje a baví, ale neměla bys sklouznout k příliš velkým sympatiím vůči těmto lidem.

• načítám...
TRG
5444
25.2.20 23:13

@puzzles Tak počkej, jednou tvrdíš, jak se ti povedl troll o T. B. a jak ti tu někdo naletěl (mimochodem, ty konce diskusí, které pak byly smazané, kde sis psala akorát tak sama se sebou mě pobavily), pak že to teda byl troll, ale začalo tě to zajímat, teď že jsi fascinovaná a někoho důležitého ti připomíná… Tak jak to teda je? Uvědomuješ si, že jsi momentálně úplně mimo téma diskuse a že fakt působíš trapně? A samozřejmě troll nejsi. A jestli jsi chtěla být, vytrollila jsi leda tak sebe.

Víš, že z křesťanského / duchovního hlediska musí daná osoba o to odpuštění stát? Máš dojem, že by někdo takhle postižený, nepoužitelný, brutální toužil po odpuštění? Ne. Myslíš, že o odpuštění žádal? Asi těžko, že. Takže se mu, bohužel, může těžko nějakého shůry dostat. Pozůstalí mu můžou za sebe odpustit, ale to je čistě jejich způsob, jak se s tím, že někdo vzal život osobě jimi milované, vypořádat. Ty mu nemáš absolutně co odpouštět. Takže tvoje odpuštění T. B. je zcela irelevantní. No a společnost jako taková by se musela hooodně pokřivit, aby bylo možné vůbec o nějakém „společenském odpuštění“ přemýšlet. T. B. a jeho „způsob života“ je holt zcela zavrženíhodný a je to zcela správně. Neexistuje omluva pro jeho činy. Přijde mi, že je ti to jedno.

• načítám...
puzzles
25.2.20 23:14

@Martha03 Teď už vím, že Krimi Revue je takový krimi bulvár. Kolik nepřesností tam měli o Tedovi.. Uvedla jsem to jen jako příklad, že třeba módní nebo drbací časopisy mě nikdy nezajímaly.

• Upravit
elibro
25.2.20 23:15
@puzzles píše:
@elibro Nemám terapeuta a žádného si hledat nebudu. Jít k terapeutovi s tím, že se mi někdo líbí? Měla bych mu taky říct, že se mi líbí Christian Troy a Barney Stinson?
Že by kvůli té Důležité osobě, po které zůstala tahle facinace bestií? Jako ve mě tvoje předchozí vyjádření vzbuzuje prostě a jednoduše velké obavy o tebe a o to, čím jsi asi v životě prošla. Když někoho blízkého musíš v hlavě obrušovat a ohlazovat zrovna na osobě bestiálního vraha…

Ale co já vím. Třeba jsi měla zábavně psychopatického učitele a baví tě to dodneška, že jo. Všechno je možný.

• Upravit
puzzles
25.2.20 23:18

@TRG Stál o odpuštění a na konci se obrátil k Bohu. A jsem v tématu, protože tohle téma je moje, založila jsem ho já.

• Upravit
53518
25.2.20 23:18
@puzzles píše:
@Martha03 Teď už vím, že Krimi Revue je takový krimi bulvár. Kolik nepřesností tam měli o Tedovi.. Uvedla jsem to jen jako příklad, že třeba módní nebo drbací časopisy mě nikdy nezajímaly.

A Brávíčko jsi četla od prostředka, že? To frčelo v devadesátkách :roll:

• načítám...
53518
25.2.20 23:19
@puzzles píše:
@TRG Stál o odpuštění a na konci se obrátil k Bohu. A jsem v tématu, protože tohle téma je moje, založila jsem ho já.

Hlavně se ani nechtěl přiznat. Kdo ví, kolik jich zamordoval.

• načítám...
TRG
5444
25.2.20 23:21
@puzzles píše:
@TRG Stál o odpuštění a na konci se obrátil k Bohu. A jsem v tématu, protože tohle téma je moje, založila jsem ho já.

Fajn. Proč jsi to zakládala anonymně? Však sis změnila nick. A kdyby ses mohla vyjídřit k tomu, že jednou tvrdíš, jak se ti povedl troll o T. B. a jak ti tu někdo naletěl, pak že to teda byl troll, ale začalo tě to zajímat, teď že jsi fascinovaná a někoho důležitého ti připomíná, teď tohle téma… Tak jak to teda je? To jako teď pořád trollíš? Nebo jsi z ničeho nic z trollu spadla do fascinace?

• načítám...
puzzles
25.2.20 23:23

@elibro V mé minulosti není nic špatného. :andel:

@Russet Však jsem taky Bravo četla jako dítě. :nevim:

• Upravit
puzzles
25.2.20 23:26

@TRG Protože jsem to chtěla založit anonymně. Fakt jsem to byla já.

• Upravit
TRG
5444
25.2.20 23:28
@puzzles píše:
@TRG Protože jsem to chtěla založit anonymně. Fakt jsem to byla já.

Rozhodně ti věřím a trochu se divím, že mě to nenapadlo, když jsi sem začala pak psát neanonymně.

A kdyby ses mohla vyjádřit k tomu, že jednou tvrdíš, jak se ti povedl troll o T. B. a jak ti tu někdo naletěl, pak že to teda byl troll, ale začalo tě to zajímat, teď že jsi fascinovaná a někoho důležitého ti připomíná, teď tohle téma… Tak jak to teda je? To jako teď pořád trollíš? Nebo jsi z ničeho nic z trollu spadla do fascinace? Nebo se trápíš?

• načítám...
53518
25.2.20 23:30

@TRG
Je tím posedlá. Jedna z jejich diskuzí byla o knize fotek toho vrahouna. Jak se těší, až si ji doma přečte. Tohle je její aspoň 4. jméno. Co si tak vybavuju.

• načítám...
puzzles
25.2.20 23:31

@TRG Jestli se trápím? Čím jako?

A jaké vyjádření furt. Tak jsem kecala, abych mohla zase založit diskuzi o Tedovi, no.

• Upravit
53518
25.2.20 23:32
@puzzles píše:
@TRG Jestli se trápím? Čím jako?A jaké vyjádření furt. Tak jsem kecala, abych mohla zase založit diskuzi o Tedovi, no.

Ty bys ji pod novým nickem oživila i u diskuze na téma počuraný těhutest.

• načítám...
elibro
25.2.20 23:36

@puzzles Aha. Tak to jo. No jo no.

Tak si to tu hezky užij a rozhodně, kdyby Ted byl býval potkal tebe, tvoje pochopení a odpuštění, bylo by to v cajku a přešel by na správnou cestu. Tak se měj.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat