Otcovská dovolená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
368
28.2.19 11:52

Musí se vzít v kuse, nemusí to být po-ne, formulář na otcovskou dovolenou si můžeš stáhnout z netu, odevzdává se mzdovce. Standardně stačí oznamit, že si ji muž bere a po příchodu do práce dát formulář. Přelom měsíce není problém, akorát nevím, zda mzdovka nebude formulář potřebovat ke konci února. To je asi na telefonické domluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.19 11:55

Děkuji moc! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
21091
28.2.19 12:01
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi, měla bych pár dotazů k otcovské. Původně v plánu ani nebylo si ji brát , ale teď se situace dost zkomplikovala a řeším to.
Všude píšou, že trvá 7 dní v kuse - musí to být nutně po-ne, nebo lze na ni nastoupit třeba dnes a být na ní do příští středy?
Zaměstnavatel je v pohodě, beztak muž nedorazí (onemocněl). Řeší se to se zaměstnavatelem, že? Co k tomu donést (RL už dodal)
A pokud s tím zaměstnavatel nebude mít problém, lze řešit až takto zpětně, není nutno hlásit předem?
A jak je to s přelomem dvou měsíců (únor/březen)?

Nastoupit můžeš kdykoli. ZAměstnavateli se vyplňuje papír a ten ho potom potvrdí a posílá na sociálku. Přelom to klidně být může. A dá se to i zpětně. Manžel už měl vyčerpáno a teprve potom jsme vyplňovali papíry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.19 12:27

Super!

• Citovat
  • Upravit
2
9.8.19 08:05

Za jak dlouho vám přišla?

Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti za jak dlouho přijde otcovská péče (tak to mám psané ve výplatnici)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
9.8.19 08:12

@Manasinho Manžel ji měl hned další měsíc :) Syn je v září, byl s náma týden po návratu z porodnice doma a hned v říjnu mu přišla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
9.8.19 09:11

Taky hned další měsíc, vlastně ani ne za měsíc, na otcovskou šel 15.5. A peníze měl někdy 6.6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.19 10:31
@Manasinho píše:
Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti za jak dlouho přijde otcovská péče (tak to mám psané ve výplatnici)?

Můj manžel taky čeká, byl s náma doma v červenci,…bože nejsi můj manžel? :mrgreen: takže prosím radši anonym :pankac:

• Citovat
  • Upravit
20905
9.8.19 11:04

@Manasinho mela by prijit nasledujici mesic. Pokud poslali z firmy vsechny papiry jak meli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.8.19 12:13

Doba

A není to 7 pracovních dní? Dcera se narodila 21.7. (neděle) pondělí úterý sem měl dva dny placené jako překážka v práci na paragraf a poté mám ve výplatnici 4 dny otcovská péče a zbytek bude až v další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
9.8.19 12:18

Chlap třeba ale otcovskou neměl ve výplatě, tu posílá ČSSZ, tak asi záleží jestli z práce včas poslali všechny podklady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
9.8.19 13:14

@Manasinho je to 7 kalendarnich dni, ale vy vyplatnici mate logicky psane jenom svoje zameskane pracovni dny/smeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat