Otec a OČR

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12862
18.3.15 18:10
@mamulinka píše:
budu vypadat divne ale nechapu to co jste ted napsala…

Ošetřovné by nedostal, pokud by ošetřovaným dítětem bylo to, na které pobíráš RP, tedy to nejmladší. V tomto případě by to mělo být ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
18.3.15 18:32
@hanka.br. píše:
Ošetřovačku na dítě si klidně může vzít i otec, nikde není stanovena podmínka, že tomu tak není, i když je matka na MD. Je to samozřejmě „drahé“, bude mít mizernou výplatu. Logicky si tedy ošetřovačku otcové zpravidla neberou, když jsou maminky doma.

v papíru na očr je kolonka, zda někdo jiný pobírá na dítě RP.

očetřovačku mít můžeš, ale slouží pak jen jako omluvenka do práce ( například pro rodiče pracujícím při pobírání RP), peníze za ní nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30395
18.3.15 18:35
@Lama Lama píše:
v papíru na očr je kolonka, zda někdo jiný pobírá na dítě RP.očetřovačku mít můžeš, ale slouží pak jen jako omluvenka do práce ( například pro rodiče pracujícím při pobírání RP), peníze za ní nedostaneš.

RP pobírá zakladatelka na nejmladší dceru, ale ošetřovačka je na starší, na které nikdo RP nepobírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
18.3.15 18:39
@hanka.br. píše:
RP pobírá zakladatelka na nejmladší dceru, ale ošetřovačka je na starší, na které nikdo RP nepobírá.

já tvůj příspěvek pochopila blbě. neuvědomila jsem si, že píšeš o případu, kdy jena MD s mladší, očr se starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30395
18.3.15 18:40
@Lama Lama píše:
já tvůj příspěvek pochopila blbě. neuvědomila jsem si, že píšeš o případu, kdy jena MD s mladší, očr se starší.

Ano - tak jsem to taky myslela, jak je to v případě zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
18.3.15 18:44

Holky z Vašich příspěvků sem zmatená :-) já těmhle věcem nehovím a v této situaci sem fakt prvně nikdy sem ani očr neměla takže to fakt neznám.

Takže to na tu starší dcerku mít můžu a bude to v pohodě? Nebo to mám vyřešit jinak?? Třeba, že by ten paragraf byl psán na mě? Nebo já už fakt nevím. Jak to udělat tak aby to bylo správně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30395
18.3.15 18:52

@mamulinka Podívej se do gůglu na přesné znění zákona. Já jsem přesvědčená o tom, že mám pravdu, ale těžko se můžeš opírat o to, co říkaly holky na emiminu, kdyby se někdo ohradil proti tomu, že jsi na MD a manžel na OČR. A že to zkusit můžou - to můžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
18.3.15 18:56
@hanka.br. píše:
@mag @Karleon Zákon platí pro všechny stejně. Jen ne všichni se tváří, že ho znají. Tak ať se zakladatelka obrátí na nějakou právní poradnu.

Myslela jsem to tak, že jsou povolání, kdy platí očr zaměstnavatel v plné výši, tam to pak na rodinném rozpočtu poznat není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30395
18.3.15 19:00
@Karleon píše:
Myslela jsem to tak, že jsou povolání, kdy platí očr zaměstnavatel v plné výši, tam to pak na rodinném rozpočtu poznat není.

Počkej - ošetřovačku přeci vyplácí sociálka. Nebo někde ji vyplácí zaměstnavatel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
18.3.15 19:44

@mamulinka Ja bych sla ke sve obvodni, ze jsi nemocna, at ti da pro manzela osetrovak na tebe a bude klid :lol: Jinak jestli ma manzel osetrovak na starsi na kterou uz RP nepobiras, tak by v tom problem taky byt nemel…ja bych zavolala mozna na socialku a bylo by :p

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
18.3.15 19:50

Dekuji vam vsem za rady a pomoc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
18.3.15 19:56
@hanka.br. píše:
Počkej - ošetřovačku přeci vyplácí sociálka. Nebo někde ji vyplácí zaměstnavatel?

Vojáci, policie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
19.3.15 10:26

Děkuji vám za rady, tak mam očr od své obvodní a je to vyřízené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
19.3.15 18:32

@mamulinka jen pro příště. OČR manžel může pobírat na prostřední i nejstarší dítě, i když pobíráš RP na nejmladší dítě. Řešila jsem stejnou situaci letos v lednu.

Syn /pobírám na něj RP/ byl se mnou hospitalizován v nemocnici, dcera (4 roky, navštěvuje školku/ byla po operaci a musela být doma. Manžel si vzal OČR na dceru a byl s ní doma a normálně mu to zaplatili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
19.3.15 19:14
@Lama Lama píše:
v papíru na očr je kolonka, zda někdo jiný pobírá na dítě RP.očetřovačku mít můžeš, ale slouží pak ****jen** jako omluvenka do práce** ( například pro rodiče pracujícím při pobírání RP), peníze za ní nedostaneš.

Ještě opravím, pokud někdo pracuje a pobírá RP, dostane očr normálně zalaceno. Jako omluvenka do práce, ale bez proplacení, by právě sloužila pro druhého rodiče, který rp na dítě nepobírá.
Tohle ale není případ zakladatelky, tam mohl otec normálně čerpat očr na jedno ze starších dětí, na najmladší by byl proplacen jen matce, pokud by pracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat