Otec dítěte vyhrožuje

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Missorka
30.3.06 13:46

Otec dítěte vyhrožuje

Z DOŠLÉ POŠTY:

Kamarádka má problém, který postupně narůstá, máme o ní strach a nevíme co dělat.
Chodila pár měsíců s klukem a i přes to, že jí doktoři řekli, že děti mít nebude a navíc ani zrovna nebyl ten „správný“ čas cyklu, nějakým zázrakem otěhotněla. Ona miminko vždycky moc chtěla, bude jí už 33, ale bohužel neměla štěstí na partnery a taky má různé zdravotní potíže. Zkrátka neváhala, že si miminko nechá :-)
Jenže se ukázalo, že jaksi jeho otec nebude ten Pan pravý (naprosto souhlasím, já ho viděla jednou a stačilo mi to) a tak se s ním rozešla s tím, že samozřejmě miminko je i jeho, takže se s ním bude moci vídat, bude uveden jako otec atd. On naopak slíbil, že jí koupí na mimi co bude potřebovat, oblečení, věci do pokojíčku a tak.
Jenže bohužel on si myslí, že ji získá zpátky, a když zjistil, že to nepůjde po dobrém, začal jí vyhrožovat a vydírat. Nejdřív jí pořád naháněl po telefonu a nadával jí, že nebere telefon nebo neodpoví okamžitě na SMS (když se třeba koupe, tak těžko, že), pak že jestli dá k soudu vyměřit alimenty, tak se postará o to, aby jí nic platit nemusel atd. Došlo to tak daleko, že jí vyhrožuje, že jestli jí uvidí s jiným chlapem, tak jí zmlátí a jeho zabije nebo nechá zastřelit nebo že až bude dítě větší, tak na ní pošle sociálku a dítě jí nechá sebrat a podobně. Ona je měsíc před porodem a takovýhle nervy :-((
Nevíme co máme dělat. Obracet se na policii, že jí vyhrožuje, asi nemá smysl, dokud se nic nestane. Pokud máte nějakou radu, napište.
Díky,
 L.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
986
30.3.06 13:51

Tak já bych se klidně na policii obrátila, i když se ještě „nic nestalo“. Pokud to zatím nechcete dělat, doporučuji obrátit se na Bílý kruh bezpečí, který pomáhá obětem trestných činů. Provozují i telefonní linku DONA, kde se zabývají právě domácím násilím. Pokud vím, tak bezplatně poskytují právní poradnu, psychologickou poradnu atd. atd. atd.
Držím palečky, aby to dobře dopadlo.
 Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
30.3.06 13:52

Tady je kazda rada draha…
Rozhodne se nesmi dat zastrasit, mela by kontaktovat policii, rozhodne i socialku dopredu upozornit na mozne problemy a utoky a spolupracovat… Proste promyslet kazdy jeho mozny utok a pocitat s nim, aby se nenechala zaskocit - a pokud mozno provadet preventivni kroky…
Jeste me napadlo - nebylo by lepsi otce do RL neuvadet? Ovsem nevim, jak se potom cela vec posuzuje, je-li to vubec mozne.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
30.3.06 14:04

Nejsem si jistá, jestli nekecám, ale pokud nebude mít papír z matriky, že se otec hlásí k dítěti, nebude v RL zapsán. Ale teď si fakt nejsem jistá, jestli si to nepletu.
Co se týká vyhrožování a útoků, jak znám naši PČR tak si nedělám iluze, že preventivně budou něco řešit. V každém případě ukládat všechny sms,jako důkaz to stačí, nahrát hovory v telefonu, pokud to jde. A souhlasím, že by se měla obrátit o pomoc a radu na Bílý kruh bezpečí. Myslím, že erudovanější radu jinde nedostane.

Doufám, že vše dopadne dobře a bude mít krásné miminko.

Peta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
30.3.06 14:09

Taky mě napadlo to, co Lesinu přede mnou - neuvést ho jako otce dítěte do RL…naše sousedka to právě kvůli „nedobrým vztahům“ s otcem dítěte udělala, ale on se tím pádem o dítě pak už opravdu nezajímal a byl klid…
Chtělo by to zjistit, jak to v takovémhle případě pak všechno je…

Přeji hodně štěstí a zdravé mimi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
30.3.06 14:13

Já si s konáním PČR taky nedělám iluze, ale přesto bych to nahlásila. Prostě proto, aby tam to oznámení bylo!!! Konec konců i policie má svoje kontrolní orgány a i tam se dá obrátit. Někdy to ale chce hodně silný nervy. :wink: Navíc si myslím, že oznámení může podat kdokoli, kdo o tom ví, takže to nemusí být ta kamarádka těsně před porodem a s nervíkama v kýblu :wink: .
Každopádně SMS bych schovávala. Nahrávky telefonních hovorů nikdo jako důkaz nepřijme, pokud jsou pořízeny bez souhlasu toho druhého (což v tomto případě asi bude). Ale pořídit si je samozřejmě může, aby bylo vidět, že si nevymýšlí.

Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
30.3.06 14:20

Skutecne pokud nebude mit kamaradka papir z matriky, ze ten pravy otec se k otcovstvi hlasi a souhlasi se zapsanim od RC, tak tam nebude zapsany… Zmenit se to da pak jedine soudne! V tomto pripade bych si rozmyslela, zda do toho jit.

Byla jsem na tom podobne, jenom to vyhrozovani nebylo tak drsne, stacilo mi to k zaveru, ze s timto clovekem rozhodne zit nikdy nebudu, ale na druhou stranu jsem mu chtela dokazat, ze on je skutecnym otcem … chvili to trvalo, ale nakonec se to vyresilo i bez soudu … zjistil po prvnim prohranem, ze by to stalo vice nez kdyz do toho pujde dobrovolne a tak jsme udelali soukromne testy otcovstvi ze slin, on si to zaplatil a pak uz se na vsem dobrovolne dohodnul … a o malou ma zajem a po roce neshod je ted vse v naprostem poradku, Nika k nemu chodi moc rada a maji se vzajemne taky radi … a ja jsem rada za to, ze jsem to takhle hezky vybojovala a Nika ma sveho otce (nastesti si o nem jinak nemyslim nic spatneho, akurat mezi nami to proste nemohlo fungovat a on to nemohl zkousnout). Vim, mohlo to vse dopadnout taky uplne jinak …

Takze kamaradka musi vyhodnotit, zda ma cenu dokazovat, ze otec je prave on a komplikovat si tim pripadne zivot sobe i miminku, nebo se na neho vykaslat a zit si svuj zivot. Bud je to opravdovy nasilnik a prejde od slov k cinum … pak radsi prchat a prerusit veskere styky … nebo jenom nestastny chlap, ktery zoufale chce kamaradku i s ditetem … pak to cas vyresi, ale nedoporucuji rozhodne spolecne ziti!

Drzim palecky a pokec s policii mozny je, lec moc nadeji bych do ni nevkladala … to spise do tech ruznych organizaci jak holky psaly vise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
30.3.06 14:28

Ja by som taktiež odporúčila obrátiť sa na políciu, ale už s nejakými priamými dôkazmi, ktorými môžu byť aj spomínané SMS,prípadne tajná nahrávka ich rozhovoru.(Nám to odporúčil právnik v prípade naších problemov…).Skrátka čím viac zaznamov na polícií, na sociálke… atď., tým lepšie v prípade ďalších problémov v budúcnosti ak by sa to dostalo náhodov až na súd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.3.06 14:39

tak já bych hlavně doporučovala otce do rodného listu neuvádět

Petra

• Citovat
  • Upravit
5137
30.3.06 14:46

Bez otce

Vzhledem k tomu, že je takto agresivní, tak by bylo lepší řešit to radikálně. Já bych řekla, že nevím, kdo je otec, že jsem měla partnerů víc a otce do rodného listu neuvedla. Otec se toho sice může domáhat soudně, zkouška by prokázala, kdo je otcem, ale možná bude líný takový návrh soudu podat? Nebo o této možnosti nebude vědět. A pak by mimi sice nemělo otce, ale do budoucna by nehrozily problémy.

Policajti ti nepomůžou. To bych se divila. Ti až když by tě napadl, ale to ti nepřeju.

Janka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
30.3.06 15:01

Sice nemusí toho chlapa uvést do RL, ale on má dle zák. o rodině právo podat žalobu na určení otcovství, a na základě znaleckého posudku z genetiky se pak stejně na 99,999 procent prokáže, že je otcem, takže s tím si moc nepomůže.
Ledaže by mu to chtěla trochu zkomplikovat, ukáže se, jestli mu dítě opravdu stojí za to - soudit se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.3.06 15:05

Díky za reakce.
Taky mě napadlo, aby ho teda neuváděla jako otce. Jenže bohužel tím se ho stejně nezbaví. On se jí prostě snaží získat za každou cenu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.3.06 15:37

mám asi extrablbej nápad, ale chtělo by to udělat si třeba na mobil opakovaně záznam jeho výhružného chování a dát mu pak s kamarády a rodinou někde beze svědků do držky

Petra

• Citovat
  • Upravit
17718
30.3.06 15:40

jako otce svého dítěte jej skutečně označovat nemusí. Je ale pravdou, že on sám má možnost podat návrh na určení otcovství. Ale ne každý otec takto činí :-).
takže pokud otec nebude v RL dítěte zapsán, NEMÁ ŽÁDNÁ PRÁVA K DÍTĚTI ANI ŽÁDNÉ POVINNOSTI. Matka bude zř. krácena na nějakých soc.dávkách, pokud se nezměnil zákon. Sestřence to dělalo 3500 kč měs. A utoky na její osobu bude zř. muset řešit na Policii.

I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
30.3.06 15:43

Pokud se nevzali tak otec dítěte musí zajít na matriku a podepsat prohlášení, že ještě nenarozené dítě je jeho. Matka ho musí mít sebou v porodnici jinak dítě dostane jméno po ní a otec v RL zůstane nevyplněný. Pak ale nemá matka právo žádat po něm výživný. Takže jestli to zvládne sama bez jeho finanční pomoci tak bych se o nic nestarala a neříkala mu jaký papír má dodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí