Otec nejeví zájem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ahoj, naprosto Tě chápu. Taky chci, aby moje dcera byla v životě šťastná a moc ji miluju. Chápu i Tvou dceru, že má tatínka ráda, i když se jí nevěnuje. Je to prostě pořád její otec, ať je jaký je.
Proč si dceru bere, když ho to s ní nebaví, nevím. Není to kvůli tomu rozsudku, aby neměl problémy? I když to by ji asi předčasně nevracel a ještě k tomu Tvojí matce…
Nechce třeba před okolím, kolegy, známými… vypadat jako dobrý otec, a ne někdo, kdo kašle na své vlastní dítě?
Nešlo by se s ním opravdu domluvit, aby si dcerku bral třeba jenom na hoďku, dvě odpoledne/o víkendu, kdy by se jí po tu dobu věnoval a pak Ti ji vrátil? I kdyby to bylo třeba jen jednou za čtrnáct dní? Aby dcera nepřišla o kontakt s ním úplně, ale zase se u něho nenudila? Nebo vám to dělá skutečně naschvál? Protože může? ![]()
Pokud dcera kvůli němu chodí pozdě do školy, na kroužky, otec nedohlíží na přípravu do školy…, je potřeba to řešit. Buď, pokud by to bylo možné, dohodou nebo podat ten návrh k soudu.
Když mu teď dcerku přestaneš dávat, on si pro ni nejezdí? Nebude čekat u vás před dveřmi? Nebo se o tom nejdřív domlouváte telefonicky? Pokud by si nepřijel, nevezla bych mu ji (pokud tedy nemáte v rozsudku, že mu ji máš vozit Ty, to by bylo horší). A uvidělo by se. Co udělá, nedokážu odhadnout, neznám ho a také záleží na tom, jaké důvody ho ve skutečnosti vedou k tomu, že s dcerou tráví čas tímhle hodně zvláštním způsobem. Protože je to opravdu hodně divné. ![]()
Tvoje dcerka je statečná bojovnice, která těžký start do života výborně zvládla.
Spolu zvládnete i tyto problémy s tatínkem.
Máte jedna druhou a to je nejvíc (samozřejmě je nejvíc i zdraví a štěstí). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prelesta Ahoj, děkuji za tvá slova. Řeknu k situaci více. Otec podal před dvěma lety sám navrh u soudu, došli jsme tam už s dohodou s tím, ze mám dceru ve své péči a on rozšířený styk. Jsou to ale dva roky a věci se změnili a jemu to zřejmě kvůli novému děcku komplikuje život. Kdysi si dceru bral i více, v podstatě kdykoliv jsem si řekla a taky fungoval. Ale za poslední rok se vše změnilo a dceru si maximálně vezme dle rozsudku a v půlce ji odveze k moji máme. Nebo se ji vůbec nevěnuje, on je zavřeny v obýváku a dcera o patro výš sama na tabletu. Parkrat ji přijde zkontrolovat, nebo ji nahoru zavolá po tel. jestli je vše OK.
Kontakt jsem už ale úplně odstavila, nechci mu už dcerku dávat, chci dat pauzu alepson na půl roku, než se vše zklidní. Jen mám obavy, aby nedělal problémy, když máme soudní rozhodnutí a já mu ji nebudu dávat.
Ale proč pořad stojí o tu holku? Když ho to s ni nebaví? Když je z toho otrávený, že tam?
Vše mě moc mrzí, jak to mezi námi dopadlo. A nejvíc mě bolí, když vidím ze ho má dcera pořad v hlavě a pořad se o něm někde zmiňuje. Třeba dnes v obchodě, že má tohle a tamto u táty, a ze ji tohle koupil tata. A často má v hlavě nějaké vzpomínky o kterých začne z ničeho nic mluvit. Trápí mě to. Kez by s ni mohl být víc a měli opravdu pevný a hluboký vztah. Ona je zlaticko, od narození bezproblémové dítě a měli jsme velké štěstí, ze vše zvládla. Narodila se hodně předčasně a v porodnici mi i skoro umřela, když přestala dýchat 2× po sobě. Miluju ji a chci ať je šťastná v životě.