Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
tak můj chlop byl u obou porodů,poprvé byl takový vykulený,jak tam vlezl,jsem zrovna měla nohy navrchu,což prý nečekal a udělalo se mu blbě
úplně zezelenal,sestřička mu pomohla lehnout
a zvedla mu nohy,no bylo to srandovní
pak už byl dobrý,ale nechtěla jsem ,aby na mě sahal,a aby mluvil,pak na tlačení už mi to nevadilo.
Podruhé to bylo skvělé,věděl,co bude,byla jsem pod vlivem epidurálu,takže jsme porod prokecali ![]()
k oboum porodům chtěl,prý má zážitek na celý život ![]()
Ahojky
Nedávno jsem porodila holčičku a přítel byl u porodu.V těhotenství jsem ani moc nechtěla aby tam byl,ale on chtěl i když obavy neskrýval
.Na konec jsem ráda,že tam byl.Moc mi pomohl!!Můj názor je,že by u porodu s maminkou měl být bud tatínek,nebo někdo blízký!!
.
A četly jste to opravdu některá?
„Blíže neurčené procento“
„může“
Prostě neměli o čem psát, tak vyplodili tohle ![]()
A že se může stát, že pak chlap ztratí zájem o sex? Podle mě bohapustá výmluva ![]()
U porodu první syna byl ex-manža. Chtěl tam jít a já byla ráda, netušila jsem co mě vlastně čeká a mít tam někoho blízkého mi pomohlo. Ustál to s chvilkovou nevolností a vztah k synovi má normální.
U druhého porodu jsem byla sama a měnila bych hned. Celý den na pokoji úplně osamocená, v bolestech mě nikdo nepodržel za ruku, neměla jsem se o koho opřít.
Třetí porod proběhl příliš rychle. Byl u něj dktor a sestra a to v sanitě. Tam jsem neměla na výběr.
Teď u čtvrtého jsem strašlivě ráda, že přítel trvá na tom, že tam bude se mnou. Je smířený s tím, že se vlastně nijak moc zapojit nmůže. Bude mi prý masírovat záda a nosit co budu potřebovat. Prý by mě v tom samotnou nenechal.
Ale kdyby nechtěl, v žádným případě bych ho nenutila. Ještě by mi to potom mohl vyčítat. Sama za sebe musím říct, že otec u porodu rozhodně ano. A když ne tatínek miminka, tak alespoň někdo blízký. Jestli pak z toho bude nějaké trauma, no stává se to. Ale s tím se musí tak trochu počítat. Stejně jako na tatínka může mít porod špatný vliv i na maminku…
Ahoj holky, no mylsím že pokud chlap k porodu nechce tak by se nutit neměl je to jeho rozhodnutí a pokud ho k tomu donutíte tak to může mít opravdu následky. Znám takové páry kde šel tatínek jen proto že chtěl a pak to mělo následky špatné taky. Záleží na tom kdo jakou má povahu a na co si troufne a není to podle mě jen o výmluvách.
Ahoj všem, při třetím porodu se manžel odhodlal, že půjde, byla jsem ráda, těšila jsem se, ale zároveň jsem se děsila toho, že mě při tom uvidí. Nakonec jsem po dvou spontánních porodech rodila císařem. TeĎ čekáme čtvrté a nechci ho tam, chci mít na porod klid, ať počká venku.
Myslím, že je-li do toho tatínek nucen, projevit se to může… Názor, že byl u toho, když mimčo dělali, tak musí být i u toho, když jde ven, to moc neberu - chlap ho necítí 9 měsíců v sobě, vnímá to prostě jinak. Krom toho, chlap který je k účasti u porodu přinucen, tam může být spíš na obtíž…
Můj muž byl u obou porodů dobrovolně (to spíš já měla ze začátku problém, jestli ho tam chci) a nelituje…
ahoj, jak píší holky, pokud je chlap nucen, může se to stát…
víš řeknu ti, že já si tohle před porodem taky četla. i to že to může mít vliv na sex atd…
sami jsme si řekli že se mnou bude na první dobu porodní a pak že půjdu bez něj…ale bylo to úplně jinak, v tu chvíli mi tak strašně pomáhal a když jsem už měla jít na sál, tak jsem ho ještě vyhazovala at jde čekat ven
ale dupl si že chce zůstat a jsem za to moc ráda… dokonce si i poplakal když malá vyletěla ven… a miluje nás a malá je pro něj největší zlatíčko..
opravdu nenutit, jinak si myslím že se to stát nemůže
Mně přijde, že je tento trend (chlap u porodu, chlap starající se o mimino od narození) pro vztah k dítěti mnohem lepší než jak to bylo dřív - o mimino se téměř výlučně staraly ženy a chlap si začal dítěte všímat až umělo kopat do balonu ![]()
Knoflice píše:A že se může stát, že pak chlap ztratí zájem o sex? Podle mě bohapustá výmluva
tak teď nevím,ale u nás asi porod vliv měl,sex stojí docela za prt,krabička kondomů nám vydrží pomalu celej rok,kolikrát mě to štve a nějraději bych brala prvního pohlednýho chlapa kterýho bych potkala,…takže už asi fakt krutá nouze… ![]()
týjo to ze mě nějak vyletělo a nevím jestli nebude lepší to smazat… ![]()
Já si myslím,že by měl být. Kdyby přítel nechtěl tak bych ho nenutila, ale řekla bych si, že teda jít mohl, že je to velká událost a proč ty výmluvy?Byl u porodu - příprava a když prostě nechtěl něco vidět a nebo mi prováděli nějaké vyšetření, tak šel z boxu ven na chodbu.I když žena zvládně několik hodin bolestí a pak porod, poporodní stasvy, úzkosti - když se mluví o ženské psychice, tak snad chlap by to měl taky vydržet, a opravdu si myslím, že pokud by viděl něco co by už vidět nechtěl, že by ho nikdo nenutil aby tam zůstal,prostě odejde z boxu a čeká na chodbě.Až se mimčo narodí, tak pak může si pochovat atd. známá to tak měla
tak u nás manžel k prvnímu porodu nechtěl, já jsem ale chtěla, nechtěla jsem tam být sama, a nikoho jiného než jeho tam nechtěla, tak se nakonec podvolil a byl mi oporou, nakonec sám řekl, že je rád, že tam byl, k druhému už jsme to brali jako samozřejmost, a dneskakdyž se ho někdo zeptá, tak řekne, jasně nebylo mu příjemný mě vidět, jak tam „trpím“, a nemůže mi pomoct, ale zažít zrození svého dítěte je prostě neopakovatelný…děti jsou jeho zlatíčka, řekla bych že mají výborný vztah i díky tomu že byl u zrození.
k článku, pokud je to vyloženě nátlakem, tak asi může mít z toho deprese ten chlap, ale zas mi ukažte chlapa, kterej se nechá na ten sál nedobrovolně dotlačit…podle mě když chlap prostěnechce tak tam nepůjde, a může ho ženská nutit sebevíc. to zas Američani něco vymysleli.
klorane dobrý, klidně to sem napiš.. toho já se hodně bála, kvůli tomu jsem ho tam ani nechtěla…
A myslíš že je to tím že byl u porodu? Já si mylsím že když stojí u hlavy a nic nevidí tak je to asi v pohodě…
Tak u nás to mělo opačný vliv, ten mlj chlapák chce naopak víc a víc…
A promluvili jste si o tom? říkala jsi mu že ti to chybí? nebo zkusila jsi ho svádět ![]()
Já se akorát v pátek vrátila z porodnice, takže zážitky mám čerstvé. Na sílu někoho nutit se asi nemá, ale mému partnerovi se tam moc nechtělo, ale já mu vysvětlila, že tam nechci být sama, že ho potřebuji jako oporu,no a časem jsem ho umluvila. Sice jsem si myslela, že asi nebude vědět, co dělat, že tam bude sedět jak pecka, ale příjemně mě překvapil, porod jsem měla těžký, vyvolávaný celý den a on tam se mnou celou dobu byl , masíroval mi záda, běhal za mnou se stojanem s infúzí a když už jsem se vyčerpáním klepala a nešlo to zastavit,pevně mě držel a hladil…jsem moc ráda, že tam byl, byl mi velkou oporou a rodil opravdu se mnou a já nebyla na to sama, za to má můj velký dík