Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
pritel prisel akorat z prace kdyz sem sla k porodu.. byl skvelej.. skoda ze chlapy nemuzou rodit za nas…
ahoj holky,já mám za sebou dva porody a třetí mě čeká s dvojčátkama v zimě. U prvního porodu jsem přítele měla,sám chtěl jít a byl pro mě skvělou oporou,nikdy jsem nečekala,že mi u porodu tak pomůže.Celou dobu před porodem si z toho dělal srandu,ale kyž pak sám viděl jak trpím,uznal,že to není žádná sranda a že bylo hrozný se na mě dívat a nevědět,jak mi pomoct.Bohužel,když se drala malá na svět,stál zrovna v Ostravě,takže jsem ho měla celou dobu na telefonu a porod měl online
ale bylo mu pak strašně líto že tam nemohl být,malá se narodila o týden dřív,tak jsem s tím ani já nepočítala,protože malýho jsem měla vyvolávanýho
Ale pokud tatínek u porodu nechce být,tak bych ho asi nenutila,ještě by ho mohly třeba křísit ![]()
U prvního jsem se bála, byla jsem ráda, že je se mnou. Ke druhému nestihl přijet
![]()
@Anonymní píše:
Každý patner by tam měl být A když ne, tak proto musí být vážný důvod - nemoc, zahraničí práce. Rozhodně nechápu pány, co tam nejdou, že to neni nic pro ně. Když si to rodička nepřeje, tak si to nepřeje, ale kdyžpotřebuje oporu měl by tam být. Jednou jsem už napsala i jiné diskuzi, když mi jeden pán napsal, že je to orpavdu někdy hnusný pohled, tak jsem nu napsala, nemusí hledět bůhví kde.. a může kdykoliv odejít, když se na to necítí. Ale když jsou komplikace, tak tam nikdy nenechají stát manžela.pro mě jednoznačne otec u porodu ANO a ne aby ti to vyřvali taky, jak mi taky pán napsatl, ale aby byly oporou
Jako MUSEL být? A proboha proč? Třeba není oporou zrovna na sále, ale doma po porodu. Vynucování přítomnosti tam, kde má chlap zábrany, se obrátí proti matce. Tenhle příspěvek mi fakt zavání módní stádností. Nechala bych to na každém chlapovi, nenutit, nehysteračit.
Když to je hrozně individuální. Ne každý tatínek a maminka jsou stejný. Můj partner u porodu nebyl. Moc se mu tam nechtělo a ani já tomu nejsem moc přikloněná. Nechci aby mě tak viděl.
Nediskutovala jsem s nim o tom. Rekla jsem mu: Pri poceti jsi byl, u porodu tedy budes take. Za mne dite nikdo neporodi a ty nejsi takovy srab, abys me aspon za ruku nedrzel.
U narozeni chlapecku byl, po porodu druheho se mu udelalo nevolno a tak byl odejit na chodbu. Narozeni devcatka nestihl.
@MaDoRaBe
Podle mně nejhorší co můžeš udělat, je chlapa k tomu nutit. Pokud ale chtěl dobrovolně, tak promin, špatně jsem to pochopila. ![]()
@MaDoRaBe píše:Že jsi s ním o tom nediskutovala? Prostě nástup k porodu na povel. Evidentně se na to necítil, u porodu se mu udělalo blbě a tak byl odejit. Chudák chlap.No hlavně, že máš z toho dobrý pocit, že viděl, jak trpíš.
Nediskutovala jsem s nim o tom. Rekla jsem mu: Pri poceti jsi byl, u porodu tedy budes take. Za mne dite nikdo neporodi a ty nejsi takovy srab, abys me aspon za ruku nedrzel.
U narozeni chlapecku byl, po porodu druheho se mu udelalo nevolno a tak byl odejit na chodbu. Narozeni devcatka nestihl.
@Staficata Nevim, zda chtel nebo ne. Neptala jsem se ho a jednoduse mu oznamila, ze k porodu pujde. Vic se to neresilo. ![]()
@Burj Chalifa Ale kdepaaak, spatne se mu udelalo PO PORODU a to po druhem porodu, ke kteremu sel urcite rad. Oznamena mu jeho ucast byla pred porodem prvnim. ![]()
@MaDoRaBe píše:
@Burj Chalifa Ale kdepaaak, spatne se mu udelalo PO PORODU a to po druhem porodu, ke kteremu sel urcite rad. Oznamena mu jeho ucast byla pred porodem prvnim.
Oznámena mu byla jeho účast
no a zda šel určitě rád…Nevím, zda prospívá vztahu, je-li účast u porodu druhému nařizována. A jestli se mu udělalo šoufl po porodu druhém, tak to nesvědčí o velké dobrovolnosti. Nezlob se, ale to je přesně ta stádnost, jiní jdou ( musí?) taky, tak ty půjdeš taky a je mi jedno, jestli se u toho s prominutím pobleješ nebo zkolabuješ. Chudák chlap a všichni ostatní, kteří jsou k účasti nuceni.
@Burj Chalifa On sel rad, blbe se mu udelalo proto, ze se syn narodil ve velmi benevolentni porodnici a tudiz byl manzelovi umoznen pohled kamkoli a jemu se udelalo na bliti z vytahovane placenty. ![]()
Přítel u porodu byl a bylo to úžasné. Cítila jsem se mnohem líp když tam byl. Do ničeho jsem ho nenutila. Chtěl být u toho. Bylo to nádherné jak sme pak byli oba dojatí.:-) Věděla jsem, že to v něm nenechá žádné špatné následky. I když jsem měla porod opravdu těžký a bylo asi hrůza vidět mě jak trpím tak on to zvládl skvěle. Určitě ho tam budu chtít zase. Je to nekutečná podpora. Bez něj bych tam asi umřela.
Ale ne každý muž by to měl vidět. Který se na to necítí tak by tam neměl být nucen jít. Může to mít špatný dopad na sex a na celý vztah.
No nevím, nevím. Já jsem partnera nenutila - zeptala jsem se ho a ujistila jsem ho, že pokud tam nechce být, tak nemusí. Chtěl sám, i když bylo vidět, že si je trochu nejistý, ale pak to stálo za to - porod trval 33hod a byla jsem hodně ráda, že tam je - psychická opora na 1000% a jak si to užil - po porodu byl hned s malou (na rozdíl ode mne - mne zašívali od hlavy k patě
)Jsem pro, aby nastávající tatík u porodu byl, ale nenutila bych, pokud by nechtěl. Co se nepovedlo - tak si nemohl přestřihnout pupeční šňůru - malá byla úplně fialová, takže to bylo ráz na ráz.