Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak ten můj mi řekl, že bude u porodu a to jsme malého ještě ani neplánovali. To jsem odmítla, že určitě v těch bolestech bude ten poslední, koho bych chtěla vidět, když za „to“ vlastně bude moct on. V těhotenství jsem si to rozmyslela, byl moc mile překvapený, když jsem řekla, že bych ho u porodu ráda měla u sebe. Byl mi velkou oporou, seděl a držel mě za ruku, nic víc nedělal (po mém upozornění - seď klidně a buď zticha
), ale celou dobu jsem ho cítila u sebe a prožíval to se mnou. Hodnotí to jako životní zážitek, velmi ho prý skličovalo, že mi nemůže nijak pomoct, ale otevřelo mu to oči a prý má teď úplně jiný náhled na ženy, když vidí, kolik hodin bolesti jsou schopné snést a následně pak to dítě hned po porodu bezmezně milovat
Jsem šťastná, že tam byl, jsem šťastná, že mám přítele, který tam CHTĚL být ještě v době, kdy já ho tam nechtěla
Doufám, že při druhém porodu bude se mnou znova, protože tímhle zážitkem se náš vztah zajímavým způsobem změnil. Najednou není potřeba tolik slov, aby jsme zjistili, jak se druhý cítí, takže můžeme drbat o čemkoliv jiném ![]()
MišelkaX píše:
klorane dobrý, klidně to sem napiš.. toho já se hodně bála, kvůli tomu jsem ho tam ani nechtěla…
A myslíš že je to tím že byl u porodu? Já si mylsím že když stojí u hlavy a nic nevidí tak je to asi v pohodě…
Tak u nás to mělo opačný vliv, ten mlj chlapák chce naopak víc a víc…
A promluvili jste si o tom? říkala jsi mu že ti to chybí? nebo zkusila jsi ho svádět
já už nevím právě co ještě vymyslet,nic nezabralo,náš porod trval 23hod.a byl z toho docela hotovej,taky už nechce nikdy žádný dítko a já bych ho zase brala,…ach jo…no a já jsme unavená jako blázen…se ho jen dotknu a řekne že je unavenej-ikdyž to chápu že je unavenej,ale jak znám osatní chlapi od holek,tak ty ani ta únava nepoloží a můžou prostě pořád !!!!!!!! fakt závidím,
…vždycky to bylo v pohodě…nedávno jsem potkala svého ,,tajného,,bývalého…se na mě jen usmál,prohodil pár slov, a já myslela že se rozpustím,…už na to asi nejsem nějak zvyklá… ![]()
vidím že Petřík už má přes 2 roky… a to už trvá tak od toho porodu?
Já asi dva články četla o tom jak to chlapa změnilo,ale ti stáli dole a čučeli jak miminko vylézá…pro mě by to asi taky nebylo příjemné kdybych čučela na přítele jak mu z penisu něco leze
![]()
Je mi to líto, snad bude lépe… ale pro mě je sex ve vztahu důležitý, jako kdyby to bylo nemocí nebo to nešlo tak to chápu… ale že je unavený? a nemůže mít třeba jinou? jako znám pár chlapů co to vůbec nemusí, ale to jsou fakt vyjímky..
právě že už to trvá tak dlouho…
jinou určitě nemá,patří mezi ,,věrný,,chlapi,…ikdyž nikdy neříkej nikdy…na a mezi nohama mi nestál…teda jen prošel,když mě šili,…ale z toho snad takový trauma nemá…no a když na to přijde tak to jde v poho,jen by to mohlo být častěji
jinak je u nás vše super,až na tu i pro mě důležitou věc-sex,kolikrát mám pocit že se před ním začínám stydět vysléct,…
Jeee tak to máš dobré, aspon že ti je věrný… se divím teda že mu ten sex nechybí…
![]()
A býval takový i před porodem? že mu stačilo sem tam? nebo to bylo v pohodě…
no snad se to brzy napraví…
MišelkaX píše:
Jeee tak to máš dobré, aspon že ti je věrný… se divím teda že mu ten sex nechybí…![]()
A býval takový i před porodem? že mu stačilo sem tam? nebo to bylo v pohodě…no snad se to brzy napraví…
právě že to bylo v pohodě,…no on taky tráví-teď když je hezky-většinu času v práci…přijde domů,nají se,lehne a spí do mrtva,…takže doma se mu už moc ,,hýbat,,nechce,je z toho ježdění nadrncanej až až
,…
a teď ty horka,to je úplně hotovej…holt budu muset na něj skočit
a hotovo
![]()
No to by mělo být spíše léto stvořeno pro sexuální zvýšenost
aspon u mojeho to tak platí
![]()
A co podařilo se ti na něj skočit? pozor at tě nezavřou za znásilnění
![]()
MišelkaX píše:
No to by mělo být spíše léto stvořeno pro sexuální zvýšenost![]()
aspon u mojeho to tak platí
![]()
A co podařilo se ti na něj skočit? pozor at tě nezavřou za znásilnění![]()
![]()
ještě jsem nehopsla
právě usnul v křesle,je fakt totálně uvařenej,…no třeba zítra,chceme opíkat nějaký masenko tak by mohl být povolnější…
![]()
Tak já souhlasím otec u porodu ANO.
Manžel se nikdy nevyjádřil jestli ano nebo ne,ale já jsem tam sama být nechtěla sám dobře ví jak snáším špatně nemocnice apod.A tak nějak vyplinulo z toho všeho,že byl u porodu a ničeho nelitoval.Byl se mnou celé 2 dny v porodním boxu a jsem hrozně ráda,že tam byl se mnou.Psychicky mi to velice pomohlo už jen ten pocit,že na to vše nejsem sama a,že tam vedle mě je ![]()
Můj manžel u porodu byl, chtěl tam být a mě to moc pomohlo. Jednak jsem se na něho mohla jakoby zavěsit při kontrakcích a hlavně tam byl někdo blízký a čas se tak nevlekl, protože jsme si mohli ve chvílích oddychu povídat. A když se potom malá narodila, nebyla jsem na to štěstí sama. U nás se dělalo to, že po porodu nechali rodičku na lehátku na chodbičce před porodním sálem asi 1-2 hodiny, aby ji měli v dosahu u sesterny a mohli ji kontrolovat. Manžel mohl sedět u mě a tak mi to tam taky uteklo lépe.
A pokud některý chlap nechce být přímo na porodním sále, tak aspoň předtím a potom je příjemné nebýt sama. I když i tohle můžeme každý vnímat jinak ![]()
Já mám děti tři a každý porod byl trošku jiný.První dva bez manžela. U prvního jsem nevěděla, do čeho jdu
jako každá z nás. U druhého byla nepříjemná asistentka a já si dovolila přijít o půlnoci a rodit až za 3 hodiny. Ta mi to dala „vyžrat“.Taky jsem měla několik dní poporodní křeče v břiše a dost silné očistky. U posledního byl manžel. Do porodnice mě vezl, jak jinak než po půlnoci
. Sestra i doktorka se ho snažily nasměrovat zpět domů do postele, že je času dost, ale já se nedala, že už se znám a že to nebude trvat dlouho. Jednak mi po psychické stránce moc pomohlo, že tam byl, ale porod byl opět ve 3 ráno, naprosto pohodový, po porodu byla bolest pryč a očistky téměř žádné, až mě to zarazilo, jestli je to normální. Ptala jsem se na to doktora u vizity a ten řekl, že ano, tak jsem byla šťastná jak blecha
Z těchto zkušeností si tedy myslím, že když budete u porodu v pohodě, bude v pohodě i všechno ostatní. A záleží na každém, jak si tu pohodu představí, někdo s manželem, někdo bez něho, zkrátka každý to vnímá jinak.
Jeee Klorane, vy prodáváte malé Labradorky? My máme teď vlčáka, už je to babička.. a tak jsme s přítelem uvažovali že bychom chtěli potom taky labradora… nemá tolik chlupů… ale oni jsou hodně lenivý ti hafáci že? co potkám tak jsou strašně vypasení
![]()
A jací jsou to hafáci k dětem? Škoda, ale ta naše tady určitě ještě rok dva bude, snad holka naše ![]()
Ahojky holky.
Otec u porodu určitě ano. Já sama jsem ho měla u sebe skoro celou dobu. Ve 3 ráno mi praskla voda a tak mě hned vezl do porodnice, ale neotevírala jsem se a tak ho poslali domů s tím, že je ještě času dost. Mě šoupli na hekárnu. Byla jsem tam od půl pátý a sama. Bylo mi zle a smutno. Nakonec stejně manžel nemohl pořádně ani pracovat a furt volal, jak to se mnou vypadá, až mu to nedalo a nakonec přijel a byl se mnou. Měla jsem bolesti, zvracela jsem a chodila jsem furt do sprchy, aby mi bylo líp i když mi to moc nepomohlo… Nakonec jsem rodila až v devět večer císařským řezem. I u něj manžel byl a když mu hned po porodu dali malou do rukou, byl nejšťastnější muž na světě… Takže chlap u porodu ano ![]()
Partner u porodu nebyl,nechtěl.Nenutila jsem ho,ale mrzelo mě to.V porodnici byl se mnou do poslední chvíle a na to nejhorší šel čekat ven.Nakonec jsem byla ráda,protože na rodící ženu,není hezký pohled.Kemarádka u porodu manžela měla a i když stál u hlavy,viděl vše.Rok po porodu s ní odmítal spát.Nevím,jestli to bylo přímo tím porodem,ale kamarádka z toho byla celkem hotová.Už se to u nich srovnalo.Jako tatínek a milenec je super.Prý
.
Ahoj, manžel u porodu byl. Ze začátku jsem ho tam nechtěla, on ale chtěl… Přišel vlastně tak hodinu a půl před narozením Emy a to už se mnou bylo krušné. Byla jsem nejštastnější na světě, že tam byl. Přišel za mnou s Emičkou a brečel, i já jsem se přidala. Zážitek tak silný, že na něho nikdy nezapomeneme. Takže pokud chlap chce, tak neodrazovat! Stejně nic nevidí, stojí za hlavou a je to neuvěřitelná podpora, nemusí nic říkat, stačí, že tam je! ![]()