Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Jsem s partnerem skoro 8 let. Meli jsme hodne problemu ale kdyz to bylo fajn, rozhodli jsme se nedavno pro dite a vyslo to. Neni to čech ale francouz. Byli jsme u jeho rodicu na Vanoce a tam jsem to i zjistila. Jemu se nelibilo jak se chovám (jine zvyky) a potom co jsme se vratili rika, ze se mnou nechce byt. Chova se ke mne strasne, neobejme me kdyz chci, jsem nemocna a neudela mi čaj a celkove ho otravuju. Dite si necham ale s nim byt nechci. Uz bylo az prilis tyrani. Proc to pisu, … je nucen pripadne platit alimenty? Co kdyz utece, prijde mi ze si i schovava doklady… on je totiz hodne zvlastni a je schopen byt neuveritelne zly. Podle me se nebude starat a zaridi to tak aby nemusel platit. Co mam delat aby se to nestalo? Mam najit a vyfotit aspon jeho pas?
Když se zdejchne, tak se zdejchne a nic z nej nedostaneš. Tak to proste je. Doporučuji se s tím smířit.
@1992lp píše:
Jsem s partnerem skoro 8 let. Meli jsme hodne problemu ale kdyz to bylo fajn, rozhodli jsme se nedavno pro dite a vyslo to. Neni to čech ale francouz. Byli jsme u jeho rodicu na Vanoce a tam jsem to i zjistila. Jemu se nelibilo jak se chovám (jine zvyky) a potom co jsme se vratili rika, ze se mnou nechce byt. Chova se ke mne strasne, neobejme me kdyz chci, jsem nemocna a neudela mi čaj a celkove ho otravuju. Dite si necham ale s nim byt nechci. Uz bylo az prilis tyrani. Proc to pisu, … je nucen pripadne platit alimenty? Co kdyz utece, prijde mi ze si i schovava doklady… on je totiz hodne zvlastni a je schopen byt neuveritelne zly. Podle me se nebude starat a zaridi to tak aby nemusel platit. Co mam delat aby se to nestalo? Mam najit a vyfotit aspon jeho pas?
proč s něčím tak strašným jsi skoro 8 let?
jo a jeho pas si pro jistotu vyfoť
@stinga píše:
proč s něčím tak strašným jsi skoro 8 let?
jo a jeho pas si pro jistotu vyfoť
To víš, konečně se ji ho nedávno povedlo svou láskou předělat, problémy zázračně zmizely, celej měsíc už byl hodnej a tak honem šup miminko, aby si to ještě nerozmyslel ![]()
@1992lp píše:
Tak jsi úplnej kus hovězího, když s tímto dobrovolně žiješ 8 let a ještě si uděláš dítě. Jako fakt nechápu kde se tyto, totálně nesvéprávné, ženský berou. Rozum spláchnout se sebeúctu do záchoda a hurá do života.
V tomhle pripade radsi potrat. Nez casem resit ze otec chce dite vidat, tahat ho do jiny zeme, delat zle. No nejedna diskuze tady o tom je, jak chlap zenskou psychicky tyra pres dite.
No že se zdejchne sám může být ta lepší varianta. Taky může chtít dítě s sebou.
@stinga, no doslo mi to az ted kdyz je pozde… on pripomina zrudu … napriklad me jeho otec rekl at si prinesu kufr a dam si ho sama do auta i z auta a maminka a partner prihlizeli … a on se tam se mnou 2 dny nebavil a pak me nadaval ze nejsem komunikativni … takhle to bylo nas vztah porad nahoru a dolu. Jednou me ocelovou zidli bouchl do kotniku, ja pak nemohla chodit. Ja vim, ze jsem blba ale mela jsem strach ze nikoho nenajdu ale to je asi blbost. No ted jsem pekne v haji s clovekem co me nesnasi
@jahuhudka ano protoze jsem vcera v noci zvracela a nemohla jsem se skoro hnout z postele
@1992lp píše:
@stinga, no doslo mi to az ted kdyz je pozde… on pripomina zrudu … napriklad me jeho otec rekl at si prinesu kufr a dam si ho sama do auta i z auta a maminka a partner prihlizeli … a on se tam se mnou 2 dny nebavil a pak me nadaval ze nejsem komunikativni … takhle to bylo nas vztah porad nahoru a dolu. Jednou me ocelovou zidli bouchl do kotniku, ja pak nemohla chodit. Ja vim, ze jsem blba ale mela jsem strach ze nikoho nenajdu ale to je asi blbost. No ted jsem pekne v haji s clovekem co me nesnasi
Je to původní Francouz?
@1992lp A s timhle chces resit do budoucna peci o dite? Aspon jednou se zachovej zodpovedne, a neprivadej nevinny stvoreni do pekla co te ceka.