Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja jsem teda mladsi nez ty. Ale manzel je starsi a mel prvni dite se mnou v 48letech. V 51 si troufl i na druhe a je super tatinek ![]()
Moje kolegyně se mamince narodila ve 43 letech a už je to půl století zpátky. Nebála bych se.
Já to vidím z pozice, kdy si máma pořídila takhle pozdě bráchu. Na záčátku to bylo super, ale teď když jí táhne na 55 a mu je 15,tak je to už horší. Nemá tolik energie a trpělivosti, už by chtěla svůj klid.Hold je mezi něma velký věkový rozdíl a různé názory na vše-hold je ve věku kdy my sme měli tak staré babičky
Ale pokud se někdo cítí na to mít dítě tak pozdě, tak proč ne
a přeji hodně sil a trpělivosti ![]()
Doufam, ze se nebudete zlobit, kdyz se zeptam, ale me vzdycky zajimalo, jaky to je, kdyz je mamince, co mela mimco kolem 40, treba po 50 a vice..ja mela malou skoro ve 33, a rikala jsem si, ze skoda, ze jsem manzela nepotkala driv. Za rok mi bude 40, treba mi uz nedela dobre jezdit na kolotocich, dochazi mi energie..vite, co tim myslim? Tak by me zajimalo, jaky to je, kdyz je cloveku vic, treba 60 let a ma 20 letou dceru, syna. Nedokazu si predtavit, ze bych ve svych 70 letech hlidala vnoucata. Nechci rypat, to vubec ne, jen me to zajima. ![]()
Moji spolulezici v porodnici bylo 45, kdyz porodila po dvaceti letech sve druhe mimco a bez komplikaci se to bohuzel neobeslo. Porodila ve 25. tydnu, ale chlapecek je v pohodě, no a rikala, ze chce jeste jedno…tomu uz uplne tak nerozumim…ja si myslim, ze 41 je jeste celkem v pohodě. Jestli se citite, jdete do toho ![]()
První dceru jsem měla ve 21 letech, potom syna ve 24 letech a teď mám 16-ti měsíčního syna, kterého jsem porodila 4 měsíce před mými 42.narozeninami ![]()
Podle mě pokud je to v rozumné míře(65letá matka mi už přijde fakt hardcore),tak je to na každé ženě, dle jejího uvážení…Mojí mamince je 42,je už trojnásobná babička a hlásá, že svoje už by tedy nechtěla ani náhodou, že je ráda, že si užije ještě vnoučat(které může vrátit
) a má na ně ještě sílu ![]()
Jo a ještě k dotazu zakladatelky, toto moje poslední pozdní těhotenství bylo absolutně v pohodě, neměla jsem kromě hraniční tehotenske cukrovky žádné problémy, nikdo mě ani nehnal na odběr plodove vody a pracovala jsem až do nástupu na MD a měsíc před porodem jsme se i stěhovali. ![]()
První dítě jsem měla ve 36 letech a na monitorech jsem si připadala jako mláďátko. Běžný rok narození tam byl 1972 /jsem 1978/… Ve 41 letech bych neviděla problém…
@Lenka76 píše:
Doufam, ze se nebudete zlobit, kdyz se zeptam, ale me vzdycky zajimalo, jaky to je, kdyz je mamince, co mela mimco kolem 40, treba po 50 a vice..ja mela malou skoro ve 33, a rikala jsem si, ze skoda, ze jsem manzela nepotkala driv. Za rok mi bude 40, treba mi uz nedela dobre jezdit na kolotocich, dochazi mi energie..vite, co tim myslim? Tak by me zajimalo, jaky to je, kdyz je cloveku vic, treba 60 let a ma 20 letou dceru, syna. Nedokazu si predtavit, ze bych ve svych 70 letech hlidala vnoucata. Nechci rypat, to vubec ne, jen me to zajima.
Tak u nás se babička vnoučatům opravdu věnuje.. sama říká, že je to jiné než s náma, že si fakt užívá..
@dendule4 píše:
Podle mě pokud je to v rozumné míře(65letá matka mi už přijde fakt hardcore),tak je to na každé ženě, dle jejího uvážení…Mojí mamince je 42,je už trojnásobná babička a hlásá, že svoje už by tedy nechtěla ani náhodou, že je ráda, že si užije ještě vnoučat(které může vrátit) a má na ně ještě sílu
Ja bych se bála, ze se nedožiju vnoucat
Ve 40 se ženská asi citi mladé, ale mít v 60 doma dvacetiletyho potomka co je na mě závislý ![]()
Dobrý večer, první dítě jsem měla ve 23letech, teď bychom se svým 46letým přítelem chtěli miminko, protože on je bezdětný, žádné gynekologické problémy nemám.
Doposud jsem o druhém dítěti vůbec neuvažovala, protože si myslím, že ten věk je už tak trochu za zenitem, tím se ale nechci nikoho dotknout.
Jak jste zvládaly těhotenství po 40tce?