Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobry den chtela jsem se zeptat jak je to s otehotnenim po miinterupci. Jestli to neni nejak problem? Musela jsme na miinterupci skrz to ze mi bylo 18 a take rodice jsi to nepraly byla jsem stoho hodne spatna. A chtela bych s pritelem se snazit tak za 2 roky rok a pul. Nebyl zadny problem bojim seze treba se dite neudrzi nebo takk. Moc dekuju za vase odpovedi
Zrovna miniinterupce by dalšímu otěhotnění bránit neměla…Zvlášť když to plánujete až v takovém horizontu…Ale teď už se poctivě chraňte, každý další zásah je větší a větší riziko do budoucna!
Já otěhotněla tři měsíce po mini
tak jsme uznali, že je to osud a to děťátko nás prostě chce…a i když jsem si to nedovedla představit, jsem nejšťastnější maminka na světě ![]()
Ahoj. Loni v únoru jsem bohužel podstoupila miniinterupci. Byla jsem v té době v rozvodovém procesu, děti jeste nebyly srovnané s novou situací a s novým partnerem a do toho všeho mi umírala maminka. Prostě bych to v té době nezvládla. Teď už bychom si miminko, ale moc přáli. Bude mi už 35 a mám v hlavě strašáka, že už to nepůjde. Je to zatím jen 3 měsíce, co jsme si řekli, ze to zase zkusíme. Podařilo se vám otěhotnět pak normálně?
@Anonymní píše: Více
Nemusíš se obhajovat ![]()
Po miniinterrupce samozřejmě otěhotnět lze, zvlášť pokud nebyly pak žádné komplikace. U tebe by teoreticky mohl být problém věk. Ale 35 je ještě většinou vpohode. Taky záleží jak moc to dítko chcete. Jestli tomu chcete nechat volný průběh a buď bude nebo nebude a nebo jestli jste třeba ochotni pak kdyby to nešlo jít třeba i na ivf. Minimálně bych požádala asi gynekologa zda by udělal vyšetření na hladiny hormonů abys věděla orientačně jak na tom jsi…
Žádné komplikace jsem neměla. První dite mam po třetí IUI. Mezitím jsem podstoupila ještě IVF. Měla jsem PCOS Po druhé jsem otěhotněla naprosto přirozeně a po porodu mi PCOS zmizelo. Ale to už je 8 let. A loni taky přirozeně. Máš pravdu, raději si zajdu k doktoru na kompletní vyšetření. Děkuji za odpověď 🙂
Ahoj prosím neboj se, to je největší blok. Když žena přijde o dítě přirozeně, ten postup je úplně stejný jako při miniinterupci. Já mám za sebou i spontánní potrat ve vyšším i nižším stadiu těhotenství i tedy interrupci a těhotná jsem a jsem starší než Ty. Věř sobě a svému Tělu
Děkuji moc za povzbudivá slova. Nechám tomu čas do konce roku a pak si zajdu k lékaři.