Oteklé a těžké nohy

455
29.6.24 20:08

Oteklé a těžké nohy

Zdravím, chtela bych poradit. Mam otekle a těžké nohy, když chci slapky ohnout tak mam v nich pocit, ze to nejde, pne mi v nich. Byla jsem na kontrolních odberech a vse v pořádku. Na preventivní kontrolu jdu až za dva týdny, chci si do te doby nějak ulevit. Poradite mi, co by mohlo pomoct? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56505
29.6.24 20:12
@Babadook píše: Více

S tím bych šla v pondělí k doktorovi. Vždyť máš modrou nohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.6.24 20:15

@Doctus @pudloslava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
29.6.24 20:23

@topazio to bude špatnou fotkou (stin), modra se mi nezdá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
29.6.24 20:26

Na těch prvních fotkách noha opravdu vypadá děsivě. Ale v pondělí k tomu lékaři radši jdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
29.6.24 20:29

@topazio ted jak na to koukam, je fakt, ze přes den to vypadalo hůř (fotka z venku) a ted foceno z postele (už tak půl hodky mam nohy v klidu natazene). Nohy mě bolí ale mam už to několik tydnu a moje dr je ted na nemocenské, má sice za sebe zaskok ale jen na akutní případy, tak chci prave počkat na tu preventivku, at neotravuju kvůli oteklym nohám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
29.6.24 20:30

Léčíte se s něčím? Užíváte nějaké léky? Jsou oteklé obě dolní končetiny symetricky, nebo jen jedna? Zmizí (nebo se výrazně zmírní) otok přes noc? Pozorujete na sobě zadýchávání, větší únavu atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
29.6.24 20:38

@Doctus z nateklymi nohami bojuju už par let, během tehotentvi se to mírně zhoršilo (jsem rok a půl po porodu-kojim). Dnes si všimla i sestra a říkala, ze tu levou mam o hodně nateklejsi i v oblasti lytka víc než tu pravou. Jinak se nelecim s nicim, léky pravidelně neberu žádné. Minuly týden jsem byla na odberech před preventivkou a včera mi přišly výsledky,,vaše výsledky včetně krevního obrazu jsou v normě,,. Jinak jsem nezporozovala, při jaké příležitosti se otok zmírní..mam je natekle fakt už tak 3roky v kuse ale dnes mě teda začaly i pnout a bolet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
29.6.24 20:39

@Babadook
Tak šup na interní pohotovost, ať udělají ultrazvuk žil. Pokud je otok asymetrický a bolestivý, do rána nečekat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11873
29.6.24 20:45

Mám to z horka.
Pomáhá mi pít - hodně a nohy nahoře.
Já mám zpravidla zase vice oteklou pravou nohu.
Bolesti a pnutí také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24734
29.6.24 22:25

Nohy nahoru a namazat Liotonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
29.6.24 22:46

Ted v horku mohou byt takto natekle nohy i bez cazne priciny; od otoku pomuze jejich koupel ve studene vode ci studena sprcha.
Me oteka vice leva noha, byla jsrm na ulteazvuku zil a vse ok, leky taky neberu zadne.

No a pry jsou pro nohy fajn kompresni ponozky/podkolenky a jak tu pisou, ulehcovat noham tak, ze je davat nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9035
30.6.24 03:03

Budu asi drsná, ale podle nohy je mimo jiné vidět, že máš poměrně větší nadváhu. Pokud máš obě nohy stejné, tak bych to na trombózu netipovala. Ale pokud tě bolí třeba jedna a máš ji třeba i horkou, tak bych šupala k doktoru.
Jinak bych se zamyslela, jakou váhu ty nohy musí nosit, může to být totiž zavodnění…na to podle mě trpí hlavně lidi s nadváhou. Nebo spíš je to u nich s větším projevem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí