Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, chtela bych poradit. Mam otekle a těžké nohy, když chci slapky ohnout tak mam v nich pocit, ze to nejde, pne mi v nich. Byla jsem na kontrolních odberech a vse v pořádku. Na preventivní kontrolu jdu až za dva týdny, chci si do te doby nějak ulevit. Poradite mi, co by mohlo pomoct? Dekuji
@Babadook píše: Více
S tím bych šla v pondělí k doktorovi. Vždyť máš modrou nohu.
@Babadook píše: Více
Na těch prvních fotkách noha opravdu vypadá děsivě. Ale v pondělí k tomu lékaři radši jdi.
@topazio ted jak na to koukam, je fakt, ze přes den to vypadalo hůř (fotka z venku) a ted foceno z postele (už tak půl hodky mam nohy v klidu natazene). Nohy mě bolí ale mam už to několik tydnu a moje dr je ted na nemocenské, má sice za sebe zaskok ale jen na akutní případy, tak chci prave počkat na tu preventivku, at neotravuju kvůli oteklym nohám
Léčíte se s něčím? Užíváte nějaké léky? Jsou oteklé obě dolní končetiny symetricky, nebo jen jedna? Zmizí (nebo se výrazně zmírní) otok přes noc? Pozorujete na sobě zadýchávání, větší únavu atd.?
@Doctus z nateklymi nohami bojuju už par let, během tehotentvi se to mírně zhoršilo (jsem rok a půl po porodu-kojim). Dnes si všimla i sestra a říkala, ze tu levou mam o hodně nateklejsi i v oblasti lytka víc než tu pravou. Jinak se nelecim s nicim, léky pravidelně neberu žádné. Minuly týden jsem byla na odberech před preventivkou a včera mi přišly výsledky,,vaše výsledky včetně krevního obrazu jsou v normě,,. Jinak jsem nezporozovala, při jaké příležitosti se otok zmírní..mam je natekle fakt už tak 3roky v kuse ale dnes mě teda začaly i pnout a bolet
@Babadook
Tak šup na interní pohotovost, ať udělají ultrazvuk žil. Pokud je otok asymetrický a bolestivý, do rána nečekat!
Mám to z horka.
Pomáhá mi pít - hodně a nohy nahoře.
Já mám zpravidla zase vice oteklou pravou nohu.
Bolesti a pnutí také.
Ted v horku mohou byt takto natekle nohy i bez cazne priciny; od otoku pomuze jejich koupel ve studene vode ci studena sprcha.
Me oteka vice leva noha, byla jsrm na ulteazvuku zil a vse ok, leky taky neberu zadne.
No a pry jsou pro nohy fajn kompresni ponozky/podkolenky a jak tu pisou, ulehcovat noham tak, ze je davat nahoru.
Budu asi drsná, ale podle nohy je mimo jiné vidět, že máš poměrně větší nadváhu. Pokud máš obě nohy stejné, tak bych to na trombózu netipovala. Ale pokud tě bolí třeba jedna a máš ji třeba i horkou, tak bych šupala k doktoru.
Jinak bych se zamyslela, jakou váhu ty nohy musí nosit, může to být totiž zavodnění…na to podle mě trpí hlavně lidi s nadváhou. Nebo spíš je to u nich s větším projevem.