Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A nemáš spíše nějaký vnější zánět? Bepanthenem bych to teda rozhodně nemazala, to spíše ten heřmánek.
@misa.859 Napadla mě třeba prasklinka po pohl. styku. Po heřmánku je to hned lepší, tak uvidím příští týden.
Já jsem teda ještě zánět neměla, tak ani nevim, čim se projevuje. Jakmile začnu číst něco na googlu, tak zase budu strašit, že mám všechny potíže ![]()
Většinou to natéká při kvasinkách, zkus canesten masticku, nebo cokoli na kvasinky
@Anonymní píše:
@cacorecka79 Kvasinky se projevují výtokem, ne?
nemusí, výtoky jsou často i fyziologické. Já měla jednou kvasinky i bez pálení a výtoku, jen jsem měla zarudlé genitálie
@Anonymní píše:
nemusí, výtoky jsou často i fyziologické. Já měla jednou kvasinky i bez pálení a výtoku, jen jsem měla zarudlé genitálie
No uvidím, zůstanu u heřmánku, příští týden jdu na tu cytolku, tak jí to tam povím. Jako já bych i ten Canesten zkusila, uškodit si tím nemůžu? ![]()
No také se projevují zarudnutím a otokem genitálií, canesten ti urcite neublíží ![]()
@cacorecka79 Dávala jsem heřmánek a vypadá to, že pomohl
Spíš si myslím, že je to prasklinka, tak to třeba i od toho nateklo
Už jednou mě to takhle zlobilo, přešlo to a teď po pohl. styku zase
Myslíš, že se o tom mám říct doktorce? ![]()
@Anonymní píše:
@cacorecka79 Dávala jsem heřmánek a vypadá to, že pomohlSpíš si myslím, že je to prasklinka, tak to třeba i od toho nateklo
Už jednou mě to takhle zlobilo, přešlo to a teď po pohl. styku zase
Myslíš, že se o tom mám říct doktorce?
no heřmánek je protizánětlivej, proto ti možná pomohl, jinak při kvasinkách můžou genitálie natéct a pak ti to může i sem tam prasknout, člověk má tendenci si drbat
páč to svědí. Doktorce to řekni, vezme ti stěr, ve vnitř se to projevovat nemusí, ale pokud bys tam přeji jen tu mykózu měla, je dobré ji zaléčit i u partnera - většinou právě tou mastičkou. Jinak se ti to bude vracet a budete si to s partnerem předávat. Jinak ti to mohlo způsobit prádlo agresivní prášek na praní, aviváž na kalhotkách, nebo i antibiotika, i přehnaná hygiena. Já třeba vůbec nesmím používat na mytí věci od Dave… okamžitě reakce..
@cacorecka79 Mě to ale přes den nepálí, jen když se sprchuje a při močení a to taky jen někdy
@ičín píše:
Ahoj je mi 13 a mám oteklý levý stydky pysk prosím poraďte co mám dělat mámě se mi to říkat nechce moc moc prosím o radu
Ahoj, mně je 12 a také mám levý pysk oteklý, bojím se to říct mámě, nevím co mám dělat, vypadá to hnusně a svědí to a i to bolí.. chci radu… Prosím napiš mi, jestli máš fb.. : Karolína Dvořáková a mám jako město Londýn
Děkuju, chci to s tebou nějak pořešit..
Citlivé téma, omlouvám se za anonym.
Mám jakoby lehce nateklý pravý stydky pysk úplně dole pochvy. Kousek od poševního vchodu. Mám to tam i malinko rozedřené, při močení to někdy pálí. Mazala jsem Bepanthenem, ještě zkouším heřmánek. Koncem příštího týdne jdu na cytolku, tak jsem zvedava, jestli mi k tomu něco řekne. Ale nemáte někdo zkušenosti?