Oteplováky pro baculaté děti
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Oteplováky pro baculaté děti
Prosím, poraďte značku oteplovaku a kde koupit… pro chlapce ve velikosti 140-146… Ale vše je mu malé v pase, těsně přes zadek a stehna. Neni tlustý, ale velký a široký… Kupuji větší velikosti a zkracují nohavice.. Ale u oteplovaku to nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No, nevím. Prehodnotila bych především ten ostoj, ze není tlustý, ale velký a siroky. A začala s tím něco dělat.
Jinak bych poridila softshellove kalhoty, sije je kdekdo na fleru, mmb apod. na míru. Pod ne vlněné termokalhoty. Mým dětem to na zimu vždy stačilo a to jsme vcelku outdoorová rodina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechci se tě dotknout, ale zrovna v oteplovákách by dítě narvané být nemělo. Já nemám žádné střízlíky a i tak jim oteplováky drží výhradně na kšandách, případně jim do nich cpu trika i mikinu… Kupujeme Lidl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkej, syn, loňská zima (6,5 let, 135cm, 30kg), oteplováky Lidl a bez kšand by je měl u kolen…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme zděděný Loap a ten je obří. Naštěstí má v pase pásek, takze to jde, ale i nohavice jsou široké.
Případně bych nechala ušít softshellové kalhoty na míru.
- Citovat
- Upravit
Zkusila bych na Fleru nebo okolí, kdo šije. Aby ti je udělal na míru. Softky jsou dobrý (v pase sedí i hubeňourům, kupuju Unuo) ale na lyže bych mu dala klasické kšandové kalhoty. Já jsem malá a všechny kalhoty, co nejsou zkracené, zakracuju. U lyžařských bez bot kalhoty lehce courám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHoj, řeším podobný problém a ještě sem ho nevyřešila. Teď mám v merku jedny bazarový, nechávám si prostě všechno přeměřovat v pase i v ramenou, tak je půjdeme vyzkoušet, až se s paní domluvím…
Náš mladej je oplácanej, nebudu lhát, ale má i ramena a prostě je stavěnej jako zápasník
mám problém třeba i s košilema, táhnou ho v ramenou, zádech. U zimních věcí je to věčnej boj…Bundy šité na široko nebývají problém, ale oteplováky, aby se mohl ohnout na bobech, aniž by se dusil
Na běžné lítání v zimě mu nechávám šít teplé softshellky z fleru (Kockina, inzeráty na mimibazaru).
Jediné, co mě napadlo, koupit oteplovačky, co jsou dole do gumy, čímž pádem se dají koupit větší a ta guma je udrží na botech, aby se delší nohavice nešoupala po zemi…
Příspěvek upraven 15.10.19 v 10:00
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupila bych kombinézu nebo oteplovaky ne na gumu v pase ale na ksandy. Ale jinak Teda my máme spíš opačný problém, syn není zadna vyzablina, normální kluk, ale v oteplovakach plave, do nohavice by se mu noha vešla 2× a v pase to musí mít stažené a kolikrát tam zahrne ještě mikinu, aby mu to nepadalo
fakt si nedokážu představit jak tlustý by musel být, aby mu to bylo malé přes stehna a zadek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne pripada ze oteplovaky vsichni sijou obrovske. Aby se do nich vesly funcni spodky, mikina a jeste kolikrat drzi jenom na ksandach. Meli jsme z Tchiba, Lindexu, Loap a softshelky z AlpinePro. Jeste jsem nezkousela z Decathlonu. Takze pokud by i tyto vsechny byly male, bude treba je nechat usit na miru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ijen Mě taky přijde. Děti pod ně mají kolikrát tepláky nebo termolegíny, v nich zastrkané funkční triko, triko s rukávem, fleecovou mikinu a stejně jsou kšandy potřeba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jéé, já mám opačný problém, holka 146cm (potřebuje velikost 146-152), 33 kilo a prostě ve všem vypadá jako Charlie Chaplin. Které oteplováky jsou prosím úzké? Měli jsme asi 4 typy, zkoušeli kde co a stejně vypadá jak blbec ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná no to je ono, my když těm oplácaným chceme taky dát dovnitř vrstvy, tak jsou v tom v pase natěsno (a to se pak špatně blbne ve sněhu). Nejde o to, že by se to vůbec nedopnulo, ale o to, že když tam mají být ještě tři vrstvy oblečení a místo na nádech a ohýbání, tak prostě šířka 35-38 cm nestačí…
Příspěvek upraven 15.10.19 v 11:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 Pak bych koupila kombinézu nebo větší oteplovačky s takovým tím pásem až na záda a mikinu dávala až přes to. Záleží samozřejmě na míře řádění dítěte ve sněhu-pro válivé dítě je beztak nejlepší komboška ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja mam doma oteplovaky z Lindexu vel 158, po stranach maji gumu takze sirka pasu pri natazeni je skoro 40cm. Koupila jsem je predloni jakoze do zasoby, kdyz byla 50% sleva na zimni bundy aspol v nejakem zachvatu, obvykle podobne veci nedelam. A klukovi je pochopitelne velka i letos. Nejen v pase, ale i zadek a stehna by tam dostal 2×.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit