Otřesy v těhotenství při jízdě

Iri
141
8.4.04 15:31

Otresy v tehot. pri jizde

Ahoj,
rada bych se zeptala, jestli nemate nekdo zkusenosti s nejakymi otresy v tehotenstvi pri cestovani. Jsem v 18tt a jezdim autem, ktery neni zrovna mekky a ma tvrdsi otresy. V autobusu pocituji to same. Beru si pod zadek do auto polstarek pro tlumeni :D
Nevite do jake miry jsou otresy nebezpecne? Miminko je v plodove vode, tak se muze trochu natrasat, ale doufam, ze to tolik nevadi, protoze je ve vode.
Prosim o radu ci vlastni zkusenosti.
Mejte se krasne a uzivejte si hezky tehotenstvi :wink:
 Iri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
40
8.4.04 15:36

Ahojky,
asi by sis měla dávat větší pozor, pokud fakt nemáte dobré tlumiče, které otřesy eliminují. Ale zase není otřes jako otřes, běžné vibrace v aitě miminku nevadí, pokud tedy vyloženě nejezdíte polníma cestama. MNě doktor nedoporučil dlouhé jízdy autem od 34tt , ale nevím, asi spíše kvůli možnému městnání krve v nohách a kvůli otokům. Lae každopádně bacha na skutečné otřesy, skoky.
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
8.4.04 15:38

Pardon, myšlenky byly rychlejší, než prsty, mám tam překlepy.
 I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
8.4.04 16:32

Ja jsem jezdila v praci az do 30. tydne na takove venkovni kare ktera nema absolutne zadne tlumice a nekdy to teda dost drncalo, hlavne kdyz jsem prejizdeli nejake nerovnosti a prcek je v pohode. Rekla bych ale ze kdyz usina tak ma strasne rad kdyz se snim tresu a hodne hybu. A to bych mozna rekla ze je kvuli tomu ze byl na to v brisku tak zvykly. Je to sranda dospelak potrebuje k usnuti ticho a klid a mimco hluk a pohyb - zkratka tak jak na to byl zvykly v brisku. Tak se mozna priprav na natrasani i po porodu. Jinak ja bych se tech jizd v aute nebala spis si myslim ze se mu to libi. Zkus zjistit jak na to reaguje jestli nekope a je v klidu tak ho to uspava. Tak at jste zdravy oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
8.4.04 16:39

Ahoj Iri,
podla mna to zase az tak nevadi - mimco je v plodovej vode, ktora ho dokonca chrani aj v takom pripade ako je zrazka - samozrejme, ak si priputana!
Ja zajtra :,-(am do auta na 1500km cestu (pojdeme ale dva dni). Jedine, coho sa bojim, ze nebudu odpocivadla dost casto, pretoze som teraz skoro stale na WC :lol: Tiez by to mohlo vadit kvoli opuchom noh a nedostatocnej cirkulacii krvi. To si treba spravit kazd 2-3hod. prestavku.
Inak ak sa citis dobre, tak by ti to nemalo vadit. :wink:
Papa!
Jana + letne miminko Pampusik (zajtra 26.TT)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.4.04 18:40

Ja myslim, ze by to nemelo vubec vadit, vzdyt nejsou vylozene zakazane ani nektere sporty, behat treba muzes tak dlouho, jak se uneses :) Taky jezdim pomerne casto a daleko autem a vlakem, jsou to stovky kilometru tydne a ani doktorka proti tomu nic nema, jen si mam hlidat nohy, aby mi neotikaly a delat kazde 2-3 hodiny pauzu.
Petra + Pupik 16+2tt

• Citovat
  • Upravit
Iri
141
8.4.04 18:50

Od Iri…
dekuju vsem za odpovedi. Bojim se ze dvou duvodu. Prvni je ten, ze mam neschopenku a mam pry rizikovy( na zacatku jsem mela hnedy vytok) a za druhe mi doktor rekl, ze nesmim jezdit na kole kvuli otresum. Nepripada mi prave v tom takovy rozdil. Tak proto jsem nejista.
Ale myslim si, ze pokud nebudu jezdit po dunach na sahare, tak je to snad v poradku :D
 Iri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.4.04 09:40

Ahoj Iri

já dojíždím každý den 70 km do práce a zpět, autem, a nemám žádné potíže. Navíc potřebuju chodit do práce co nejdéle to půjde, teď jsem ve 21 tt. Doktor nic nenamítá, je mi dobře, miminko prospívá, tak doufám, že denní cca. dvouhodinová jízda v autě a s tím spojené otřesy nevadí…

Pavla

• Citovat
  • Upravit
80
9.4.04 11:10

Iri, něco ti při kategorii „rizikové“ těhotenství lékař zakázat musel :wink: To je těžké, jako není vůbec jisté, jestli při hrozícím předčasném porodu má polehávání a klid nějaký vliv, tak je zákaz jízdy na kole ten první na řadě. Co kdyby něco, že jo?! Dělej to, co chceš a při čem se dobře cítíš. Já v obou těhotenstvích plavala, lyžovala, jezdila na kole, odhazovala sníh, nosila a chovala jiné už odrostlejší děti nebo chodila na tůry. O cestování ani nemluvě, i když s neschopenkou bys i kvůli kontrolám mimo povolené vycházky běhat neměla. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.15 08:34

Vadi to?

Ahoj holky chci se zeptat mam neustaly vytok v tehotenstvi, ted. jsem ve 24.tydnu a prijde mi ze vytok zesilil az je mi to neprijemne ale na kontrolu jdu az 5.8… nebo si mam k dr. zavolat a rici mu to?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.15 08:36
@Anonymní píše:
Ahoj holky chci se zeptat mam neustaly vytok v tehotenstvi, ted. jsem ve 24.tydnu a prijde mi ze vytok zesilil az je mi to neprijemne ale na kontrolu jdu az 5.8… nebo si mam k dr. zavolat a rici mu to?

a jeste se chci zeptat kdyz me poboliva bricho je to take spatne??

• Citovat
  • Upravit
26.7.15 09:33
@Anonymní píše:
Ahoj holky chci se zeptat mam neustaly vytok v tehotenstvi, ted. jsem ve 24.tydnu a prijde mi ze vytok zesilil az je mi to neprijemne ale na kontrolu jdu az 5.8… nebo si mam k dr. zavolat a rici mu to?

https://www.emimino.cz/…23tt-231073/?… :-) měla jsem stejný problém, pokud to z tebe jenom víc teče a nic nesvědí, není cítit apod, zeptala bych se dr. toho 5.8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
27.6.16 09:33

Ahoj holky,
už půl roku jsme byli přihlášení a měli zaplacený zájezd do zahraničí na vodu, kde jsme byli tento víkend. Jenže jsem v 9.týdnu a teď mám strach, jestli je miminko v pořádku :(
Na výletě jsem na sebe dávala pozor, většinou jsem se snažila moc nenamáhat, jen při stojaté vodě to byla docela makačka, abychom se pohli z místa. Hodně jsem se snažila odpočívat. Ale nejhorší byla CESTA!! Kodrcali jsme se 10 hodin autobusem tam a 10 hodin zpět, ke konci cesty mě tam i zpět bolelo břicho, asi z toho věčného drncání. Když jsme včera večer dojeli, doma mě píchalo v podbříšku a teď taky občas píchá, děsí mě to a hlavou se mi promítají různé scénáře, od zánětu močáku (který jsem nikdy neměla) až po to, že ta cesta plodu uškodila :( Na prohlídku mám jít až za 3 týdny a už jsme chtěli těhotenství oznámit rodinám, tak se bojím, abych to nezakřikla :(
Uklidňuji se, že nekrvácím, tak snad nepotrácím. Ale co když v sobě budu nosit mrtvý plůdek? Prosím prosím, máte někdo zkušenost s dlouhou cestou na ztačátku těhotentví? Mohlo to miminku uškodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
27.6.16 09:34

Nechci být za hysterku, ale mám o drobečka strach :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.16 09:39

Ahoj, s timto mam zkusenost. Jeli jsme do chorvatska 10h tam 10h zpet. Byla jsem v 7tt a bohuzel pri ceste zpet jsem zacla krvacet.
Nemusi to byt tvuj pripad, pokud je mimi silne vydrzi ikdybys lezla po skalach. Zkusila bych zavolat sestricce z gyndy, rict ji ze si objednana az za 3 tydny, ale boli te bricho. Meli by te vzit co nejdriv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí