Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky,
asi hloupý dotaz, ale nevím tak se ptám. Jen se chci optat, začali jsme teď prcka (5 měsíců) koupat ve velké vaně na podložce,ale nevím jak je to s ouškama. Může mu tam voda trošku natéct nebude mu to vadit není to problém. My zatím nechodíme plavat a pravda ani jsem se po tom nepídila. Tím že jsme nedonošení tak ze začátku byly jiné starosti.
Díky za info..
Jarka
Ahoj, myslím že jsem slyšel adva názory, takže možná i rady tady se budou různit ![]()
V porodnici nám říkali dát vodu klidně až po uši. Takže malýmu každý koupání se voda do uší dostala a nikdy nebyl problém. Stačí vždy pak jen vytřít vatičkou část ucha kterou vidíš a je to v poho ![]()
naprosty souhlas s Ditiskou-mala ma vodu v usich od malinka a ted na plavani mi to taky nevyvratili-uz se potapi uplne cela takze logicky voda do usi jde a vytira se jen vnejsi cast ucha-zadne strkani vaticek nebo tycinek az buhvikam
spis je dulezite udrzet s nim kontakt ocima protoze kdyby byl ponoreny s obema usima pod vodou tak Te neslysi a mohl by se citit nesvy-ale pri beznem koupani asi nebude zamerne ponoreny az usi ze…
Souhlasím s holkama. Voda ouškům nevadí,taky chodíme na plavání,ouška máme pod vodou už od prvního koupání a v poho,hlavně ten oční komtakt,aby se prcek nebál.
My jsme se po třech měsících také nevešli do vaničky a tak nastoupila velká vana.Na plavání chodíme už od půl roku a opravdu žádný problém z ošky nemáme.Tak se neboj.
Tak to jsme rádi. samo že na něj pořád mluvíme a tak… taťka někdy napustí vody, že spíš hlídáme aby se nenapil. Ale líbí se mu to. Tak díky
Taky máme vodu v uších (ale i v puse) při každém koupání. Stejně jako holky pak ouška vytíráme tyčinkou (jen tak daleko, kam je vidět). Zatím problémy nebyly. Spíš nevím, jak syna přimět, aby vodu z vaničku nepil (stále koupeme v malé vaničce).
Deimosko, taky mám 11 m holčičku a mám pocit, že mi vyzunkne celou vanu. Stačí jí k tomu kelímek od jogurtu na polívání hlavičky a když jí ho vezmu tak se vrhne na žíňku. Donutit ji ale vypít něco přes den je nadlidský úkol
Jinak ouška taky namáčíme a nikdy žádný problém…