Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máte to někdo taky?Když se Filípek napapá,skoro pokaždé se pokaká.Někdy jen trochu, jindy pořádně.Ale už mi to přijde divné že tak často.
Ahojky my jsme taky pokakánci. Některé děti prostě víc kakají. Když byla Anička menší,kakala taky po každém jídle,pak jsme přešli na pevnou stravu,to kakala i 8× denně a teď tak 3× denně. Víc kakáme když nám rostou zuby. Nerostou Vám zoubky? Ale jinak je to v pohodě,neměj strach.
Zuzík+Anička
zoubky ještě ne , ale jsem ráda že nejsme sami.Když byl malý,tak to tak často nebylo.Až teď tak posledních 10 dní.Dík za uklidnění
náš malý taky kaká 3× denně a někdy se zadaří i více.taky jsem měla obavy,ale holky tady mě uklidnily že je to v pohodě
,ale jestli kojíš tak je to kakání úplně normální,my měli v plíně při každém přebalování
Lucie
jen tak mimochodem, mohu se zeptat na konzistenci? Teda pokud vám to nepřipadá nechutné… Já si totiž tou naší nejsmem moc jistá a jelikož je to mé prvé dítko, ani nevim, co je ok a co ne
My máme teprve měsíc, ale kakáme taky jako o závod. Myslím, že když miminko nepřestává růst, tak to nevadí. Naše obvoďačka by k tomu řekla, že prostě temperamentější lidi chodí víc na záchod…
![]()
Konzistence by měla být jako míchaný vajíčka. Ale tu my jsme měli jen občas,většinou spíš do zelena, ale Dr. řekla že je to v pohodě. Dneska už máme konzistenci tužší,ještě to nejsou bobíci a barva spíš do hněda.
Ahojky,
Péťa kakal po každém kojení… tzn., skoro pořád. Pokud přibírá, tak je to v pořádku.
Alča
Ahoj - dík za tuhle pokakánkovou diskuzi - právě dneska vrtím hlavou nad tím, že malá má od večera co plena - to uprdnuto v ní… nechápu, jsme plně na Nutrilonu a do minulé středy s příměsí zahuštovadla Nutritonu… to jsme kakaly pravidelně jednou denně… včera to bylo už dvakrát, příšerně prdí a jak říkám - v každé plence je světle žlutě uprdnuto…
tak si říkám buď je to tím, že už nezahuštujeme nebo nám rostou zoubky / protože si hodně cpe ručičky do pusy a jezdí tam s něma/ nebo nevím… Strach mám z nějaké virozy - protože já pravě s nemocí bojuju.
Anonym - Lusie - nějak mi tady blbne přihlášení chjo.. Kristinka má 3apůl měsíce.-)
Naše první holčička kakala v době plného kojení jednou za 5 dní. Psala jsem si to tenkrát do kalendáře a měla jsem pocit, že je to hrůza.
Naše druhá holčička kaká v podstatě furt a teď teprve mám ten správný pocit, že je to hrůza
- s přihlédnutím k opruzeninkám a tak. Přitom já jsem jídelníček nezměnila, prostě každé dítko to řeší po svém
Blanci, davas mi nadeji, ze pripadne druhe ditko nebude tak ukakane.
Moje prvni kakalo o sto sest, casto primo u kojeni a pekne naridko, takze jsem porad prebalovala a preslikala ji i sebe. A pak co nejdriv prala, aby to nezaschlo. Hruza. Ted uz kaka pevne bobky, ale stale jsou dny, kdy i 5× denne. Dnes jen jednou ![]()
Jak uz bylo nekolikrat zmineno, kdyz mimi pribyva, mimi je v poho, mam vetsinou min ![]()
Zdravím všechny. Mohl byste mi někdo poradit, zda je normální, když 10 měsíční miminko kaká tak 3-4 x denně? Až do minulého týdne měla stolici tak 1-2 x denně maximálně, ale poslední týden ji má tak často, jak je uvedeno výše, a už začíná být i opruzená, přestože se snažím to pořád hlídat a hned přebalovat. Přijde mi stolice i řidčí, zvažuji zavolat pediatričce, ale dnes už to nepůjde. Máte někdo podobný problém? Moc děkuji za reakce. Dneškem z toho začínám být docela nervózní.
Moje rocni dcera kadi asi 14 dni taky 4× denne a predtim to bylo tak 2×
Kazdopadne jsme byly vcera na rocni prohlidce u pediatra a rikal, ze se to muze stat a jeste k tomu male lezou zuby, takze to pry muze byt i tim…Kazdopadne na ni nic podivneho neshledal. Pokud to pry neni vylozene prujem, tak ok ![]()
@sad 1 dcera kakala 4-5 za den, dr. říkala, že je to normální, zůstalo jí to dodnes.