Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malej kaká klidně 6 za den. Kolikrát si říkám, jestli je to normální.
No u nás je normálně zvykem fakt 1, max. 2× denně, a stalo se i, že třeba ani jednou, takže když je to najednou 4 x, několik dní, tak jsem měla obavy. Dneska jsem ji nedala ani jogurt, ani jablko, stolice byla tužší, ale nakonec taky 3×. Ale fakt jsou to u nás i zuby, bo jsme vzhůru zase od 4 h ráno
jako obvykle v zubovém období.
@sad 1 píše:
mně spíše je smutno z těch opruzenin, ale dneska stolice zatím jen 2 x, tak hned se to začervenání trošku zlepšilo. mažu to taky tím Infadolanem, a je to malinko lepší, tak snad to bude brzy v pořádku. Taky držím pěsti.
Taky mazu infadolanem.Ale malej to az zas tak hrozny nema.Spis nejsem na to vubec zvykla, on nikdy opruzeli nebyl a nemusela sem ho ani mazat. Jinak bych rekla ze dnes to s tim kakanim mel o neco lepsi.Taky vam drzim pesticky ![]()
Ahoj maminky mam dotaz meli jsme rotavirovou infekce coz prepokladam ze uz je pryc…ale malej mi stale kaka tak 4 az 5krat dene neni to prujem je to normalni kase ale prijde mi to strasne moc…:( davam tak 2krat denne nejaky prikrm jinak mam nutrilo ac jsme alergicti na abkm a myslim si ze nam rosotou zoubky je nam 7 mesici je to normalni s tou stolickou…:( dekuji karolina
@kaja31 píše:
Ahoj maminky mam dotaz meli jsme rotavirovou infekce coz prepokladam ze uz je pryc…ale malej mi stale kaka tak 4 az 5krat dene neni to prujem je to normalni kase ale prijde mi to strasne moc…:( davam tak 2krat denne nejaky prikrm jinak mam nutrilo ac jsme alergicti na abkm a myslim si ze nam rosotou zoubky je nam 7 mesici je to normalni s tou stolickou…:( dekuji karolina
Ahoj, naše malá měla rotaviry kolem šestého měsíce a trvalo hrozně dlouho než se to vrátilo do normálu. Dej malému nějaké probiotika-já použivala apo-probiotika. Průjem se počítá až když je kakání 5× za den. Jinak rýžová kaše zahustí stolici a perník. Jinak i ty rostoucí zuby nám rozhodí kakání. Tak ať je malý brzo OK ![]()
Ahoj děkuji no my uz to mame 14 dni ale prvni tyden to byla uplna voda a hrozne to zapachalo ted uz je to hoví jak mival ale castejsi obcas si jen uprdne plnou plinku ma tak jednou za den probiotika taky mame tak davame snad se to zlepsi..:)
Ahojte maminky chtela jsm se zeptat zdali je normalni ze mame pokazde pokakanou plenecku a kdyz ne uplne tak aspon prcle :-/ jsou nam 4 mesice muzou top byt zoubky??
@tresnickalll no takhle velká žena by se pokakávat nemusela, zřejmě se jedná o zdravotní problém.
U dítětě je to v pořádku.
No ja to myslela u ditete ale asi mene chapavy to nepochopili ![]()
@tresnickalll tak záleží jestli to má tak pořád. Malý mi kadil (na UM) tak 3× za den a pak najednou při každém jídle a to už mi bylo divné, navíc spíš zelené, večer už pak hlen a nakonec i krev a měl ecoli. Byli jsme 3 dny v nemocnici.
@tamata ![]()
@tamata píše:
@tresnickalll no takhle velká žena by se pokakávat nemusela, zřejmě se jedná o zdravotní problém.
U dítětě je to v pořádku.
Souhlasím, může to souviset s narušením svěrače při porodu
Pak to ale nevyřeší plenka, zřejmě to bude chtít odbornou pomoc.
@tresnickalll Ve čtyřech měsících si myslím, že je to ok, teprve postupně (s příkrmy) se začne měnit konzistence i počet.
No prave ze to ma od vcerejska a ma to porad
my jsme na nutrilonu ale z toho to byt nemuze protoze pred tim tak nekadil..a krev tam zatim nema..ani zelene to neni.jen kaka moc.To je mi divne ze kazda plenka je pokadena
@tresnickalll A nedáváte mimču třeba BioGaiu? Kluci měli problémy, že se nevykadili 3-4 dny, tak jsem začala dávat BioGaiu a asi po 14 dnech 5× denně.
Pokud má ale mimčo průjem, tak tady bude problém jinde.
My zas co jsme začli zahušťovat Nutritonem tak kadíme furt. Po každem jídle. Mame Hipp který ma vlakninu a Nutriton ma taky vlakninu a to je na kakani. Tak jsem to dnes vysadila a zkusila ob jidlo zahuštovat ryžovou kaši jak mi take doporučila dr. A taky tak. V noci ješte řidši rano hustši a pak zas postupne řidší a řidši. Taky jsem mela strach ale jak to tu tak čtu tak asi dobrý
uvidím co udela ta ryžova kaše. Snad ne zas opak ![]()
mně spíše je smutno z těch opruzenin, ale dneska stolice zatím jen 2 x, tak hned se to začervenání trošku zlepšilo. mažu to taky tím Infadolanem, a je to malinko lepší, tak snad to bude brzy v pořádku. Taky držím pěsti.