Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všichni,
ráda bych se zeptala za kamarádku. Zaregistrovala se v jedné pražské porodnici a za dva týdny má termín a ráda by rodila nakonec ve Vinohradské, tak si vymyslela, že zavolá do Vinohrad, že má pravidelné stahy nebo jí praskla voda - podle toho jak jí porod začne a řekne, že jí v Podolí odmítli kvůli stop stavu nebo že jí to tam nezvedají a že tam nechce jet zbytečně a jestli může knim.
Vůbec nevím co jí nato říct? Já mám taky rodit v Podolí a jsem ráda, že mě tam vzali, ano poplatek za otce u porodu 1500kč je síla, ale já tam stím šla.
A když tam prostě přijede s tím, že rodí a zrovna byla poblíž, tak jí vyhodí? Opravdu se ptám, tady se naštěstí nikdo nikam registrovat nemusí.
@Žirafátko
Tak co já vím, pokud by měla už hodně rozjetej porod, tak jí vyhodit určitě nemůžou, ale ona je prvorodička a klidně může přijet brzo ![]()
Tak ano, spada pod urcitou porodnici, ale kdyby zacla rodit tak ji vezmou i do jine…tak to teda chodi aspon v Brne, Prostejov, Vyskov, Olomouc…nevim jak Praha
,ale pochybuji, ze by odmitli rodici zenu, leda ze by byl nalez na zacatku a odeslali by ji do,,jeji,,porodnice. V Praze bych tomu i verila
…ale asi by ji rekli at prijede a uvidi se.
Stop stav v porodnici se hlásí okamžitě všem porodnicím v danném místě. Takže s touto výmluvou bych neriskovala. Prostě at zkusí štěstí a zavolá si nebo dojede ažfakt bude rodit že prostě byla u někoho něco už vymyslí ale ne že ji odmítli!!!
Děkuju já jí to řeknu, nevím co si to zase vymyslela
třeba si to zase rozmyslí ![]()
Porodnice stop stav znají, když jsem rodila, patřím do Jablonce, kde tou dobou byl taky stop stav, tak mi řekli, že do Liberce ať nejezdím, že tam taky mají stop stav. Zachránilo mě to, že jsem byla hodně riziková.
Nejlepší bude, když řekne, že byla v nějaké ulici poblíž u kamarádky a že to na ni přišlo, hlavně tedy s sebou nesmí mít tašku s věcma, pokud ovšem nejezdí autem ![]()
Jasne ze si prazsky porodnice hlasi stop stavy… Myslim ze z vinohrad ji zrovna pryc neodeslou, protoze tam se nijak extra hodne nerodilo. spis bych to videla, ze by ji odeslali pryc v opacnem pripade, ze by byla prihlasena na vinohradech a prijela do podoli… posuzuje se, v jake fazi je porod.
v prvni dobe pri malem nalezu prvorodicku klidne odeslou tam, kde je registrovana. nebo domu…
No ono to ještě může dopadnout tak, že i přes registraci v podolí rodit nebude
to se mi stalo u druhého - já jsem si teda před odjezdem do porodnice volala jak jsou na tom. v podolí plno, v motole plno, tak jsem rodila na Bulovce. a proč si třeba na Vinohrady nezavolá a nedomluví se dopředu? já bych to udělala už teď s tím, že jsem si rozmyslela podolí a chtěla bych k nim. teda pokud na Vinohradech už taky není registrace. za mě nebývala…
@wildcherry píše:
Tak ano, spada pod urcitou porodnici, ale kdyby zacla rodit tak ji vezmou i do jine…tak to teda chodi aspon v Brne, Prostejov, Vyskov, Olomouc…nevim jak Praha,ale pochybuji, ze by odmitli rodici zenu, leda ze by byl nalez na zacatku a odeslali by ji do,,jeji,,porodnice. V Praze bych tomu i verila
…ale asi by ji rekli at prijede a uvidi se.
Nespadas pod zadnou. V Brne muzes rodit kde chces, kterou si vybires. A klidne muzes jet i do Vyskova kdyz na vec dojde.ALe vetsinou se to delatak ze kam chodis na monitor tam jdes rodit.
@nozu Ano, na Vinohradech se taky registruje, ale myslim, že by nebyl takovej problém se tam domluvit.
@pavlinka77 Nemůžu si pomoct, ale přijde mi poněkud střelený měnit porodnici (ona to dělá kvůli pár korunám za tatínka u porodu?), zvlášť když má registraci v Podolí, kde mají nejlepší zázemí pro případný problémy a velkej porodní komfort (třeba proti Apolináři). Já mám na Vinohrady reference dobrý, ale za Podolí bych je teda neměnila.
Na stop stav bych se nevymlouvala, o tom jsou porodnice informovany. Ja jsem mela rodit v Motole, prislo to na me prvni den jejich planovane uzavirk porodnich salu. Tak jsem ve tri rano obvolyvala porodnice, kde by me vzali. O tom, ze je Motol zavreny sice jeste nevedeli, yle k memu stesti me vzali v Podoli ![]()
Zkusila bych tam zavolat, ze je proste nekde pobliz
A proc si nezavola na Vinohrady a registruje se dodatecne tam? Pokud nebudou mit hlaseny naval, tak by to nemel byt problem
Ona je hrozně nerozhodná, taky jsem ráda, že jsem se dostala do Podolí, teda já měla štěstí na hodnou ženskou v kartotéce, která mě registrovala až ve 26+0 ikdyž na můj termín už neměli místo, napsala mě někam jinam ![]()
Já teda zkušenosti s vinohradskou mám a jednu pozitivní a jednu negativní, takže já bych tam asi nešla, no jsem na ní zvědavá, ale děkuju ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.