Porod v Motole po rekonstrukci sálů

1801
20.12.12 19:18

Porod v Motole po rekonstrukci salů

Ahoj, rodila jste už prosím některá v Motole po letošní rekonstrukci? Na začátku ledna si musím vybrat porodnici a ráda bych se dozvěděla nějaké čerstvé zkušenosti z Motola. Jaké to tam teď je, jak to tam funguje, jaký mají přístup k přirozenosti porodu - jestli se změnou prostředí přístup lékařů alespoň trochu změnil, apod. Vím, že je to dost široké téma, ale každá informace pro mne bude cenná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
365
20.12.12 20:23

Ahoj! Chystám se rodit v Motole po Novém roce, tak jsi mi teď udělala ohromnou radost, vůbec jsem o tom nevěděla! Ale k tvému dotazu… Rodila jsem tam před 2,5 lety a pochybuji, že by s novou fasádou měli najednou čas na alternativní přístup. Továrna je to pořád, i nyní se prý stává, že musí odmítnout i registrovanou rodičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
20.12.12 20:45

@adhelaid Ahoj :-) já jsem se to dozvěděla náhodou zhruba v době, kdy sály po rekonstrukci otevírali, byla jsem dost překvapěná, netušila jsem, že to chystají :-) Toho se právě bojím, že to je pořád továrna, jen jsem chytala stébla z jednoho článku, kde psali, že rekonstrukcí reagují na požadavky rodiček na lepší prostředí…tak jsem si říkala, že by je to třeba mohlo nakopnout i k jinému přístupu. Jinak já jsem ještě nerodila, ale mám s motolem zkušenosti z gynekologického oddělení a dost hrůza teda…chci rodit v Hořovicích, ale Motol chci mít zálohu, kdybych třeba rodila předčasně nebo se očekávaly nějaké komplikace. Ale hrozně se tam bojím právě toho přístupu. Rodit v původním prostředí byla pro mne strašná představa (jsem dost citlivka :oops: ) Tak alespoň v tomhle už to bude snesitelnější. A jinak jsi tam byla spokojená? Nehcali ti alespoň po porodu miminko hned na chvíli u sebe nebo ho nejdřív odnášeli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
20.12.12 21:23

Ahoj, ja jsem rodila v Motole v 2009 a mimi mi nechali na chvilku po porodu a zkouseli prisat, ale byla to mlada sestricka a ta to nejak neumela a ja taky ne, tak z toho nic nebylo..jinak porod dobry, ale spis sestinedeli je horsi, ze Ti nikdo neporadi s kojenim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.12.12 08:00

Já rodila v říjnu 2011 a stěžovat si nemůžu - až na ty povinné dvě hodiny v inkubátoru po porodu.. Ale myslím, že kdybych se ozvala a měla lokty i to by šlo jinak.. Jinak šestinedělí pro mě super - kojení šlo samo, takže já se sestrama jen vtipkovala a ony chválily.. A pediatři byli super - samí mladí a opravdu se snažili (ještě asi nebyli znudění) a zajímali..
A rekonstrukce - lepší prostředí - to asi myslej, to že už neuslyšíš ostatní rodičky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
21.12.12 13:05

Tak já jsem byla taky spokojená, ačkoliv asi přesně to, co ty požaduješ, pro mě není důležité…
Byla jsem na hekárně už 30 hodin před porodem (odtékala mi voda, kontrakce nikde, nakonec vyvolávání tabletou). Přístup všech byl skvělý. Sestřičky si za námi chodily i jen tak popovídat, pustili za mnou manžela (ne přímo na pokoj) ve dvě v noci, když jel konečně z práce, ještě za ním PA běžela s dopplerem, jestli si nechce poslechnout srdíčko.
Po tabletě tam začal hroznej fofr, nikdo neměl na nic čas, zrovna jsem trefila na jednu jedinou jedovatou PA. Nicméně na sál jsem šla otevřená na 8 cm, cestou se ta moje PA ještě zhádala s jinou o poslední porodní box. Vyhrála jsem ho já, protože jinak bych asi rodila na chodbě. Porodila jsem do 15 minut od příchodu do boxu. Malého mi položili na břicho, pak odnesli. Upřímně já byla úplně mimo, moc si to nepamatuju, nějaký porod placenty a šití… Já byla jak v rauši. Pak mě z boxu hned vyvezli, naběhla tam uklízečka, fofrem všechno vydesinfikovala a naběhla tam další rodička. Miminko jsem viděla po dvou hodinách na šestinedělí (manžel mohl jít okounět dřív). Takže prostě fakt masakr. A to jsem byla ten den poslední, co chytla místo na šestinedělí. Kdo rodil později, byl ubytován klidně i na chirurgii a za miminkem se chodily maminky dívat a kojily v jídelně…
Přístup sester a lékařů na šestinedělí mi přišel fajn. U prvního kojení se mnou byla sestra celou dobu, radila jak držet, všechno vysvětlila. Pak jsem byla ještě asi dvakrát sondovat u laktační poradkyně/PA a všechno v pohodě. Podle mě se všichni chovali nejen profesionálně, ale prostě i hezky. Až na tu jednu čůzu u porodu, ale tak chybička se vždycky vloudí.
Toť můj příběh. :mrgreen: Podle toho, co jsi psala, bych ti Motol asi nedoporučovala. Myslím, že s rekonstrukcí sálů se těžko tak trojnásobně nafoukla kapacita, čímž by se pak jistě čas na různá přání našel. Řekla bych, že maximálně bude třeba možnost si vybrat polohu… Uvidíme, dám začátkem ledna vědět. :)
Takže říkám, já byla spokojená. Porod proběhl dobře, o mě i o dítě bylo postaráno skvěle. Nic mi nechybělo. Ale já prostě neměla žádné moderní požadavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
21.12.12 23:26

@gabriela82

Ahoj, kamarádka tam taky rodila a mimčo jí do inkubátoru nedali a měla ho ty dvě hodky po porodu normálně v tý postýlce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
26.12.12 19:57

@adhelaid Děkuju moc za podrobný popis :-) Je mi jasné, že po ani po rekonstrukci to „Vrchlabí“ nebude, pořád je to fakultní nemocnice, v případě, že budu muset tam, budu se muset předem smířit s čímkoli :-) Touhle diskuzí jsem spíš právě jen chtěla zjistit, na co se mám připravit :-) A nejsem extrémistka, která přemýšlí o porodu doma, to zase né :-) Ale když to půjde (a nebudou žádné koplikace, které by tomu opravdu bránily) bych si ráda zvolila polohu, měla u sebe partnera od začátku (což už snad díky té rekonstrukci půjde), a miminko měla hned po porodu aspoň chvíli u sebe, atd… Ještě jsem nerodila, takže třeba nakonec bude všechno jinak, třeba chlapa u sebe nakonec nesnesu, nebo po porodu budu v takovém stavu, že mi bude všechno jedno…ale pokud to prostě situace dovolí, tak bych tyhle možnosti přivítala.
Tak držím palce, ať je i druhý porod v pohodě a budu moc ráda, když pak napíšeš, jaké to tam bylo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
31.12.12 00:49

Ahoj holky, já dlouho váhala mezi Motolem a Hořovicemi. V polovině ledna mě čeká první porod. Teď po rekonstrukci jsem se rozhodla pro Motol. Byli jsme s manželem na předporodní instruktáži a viděli fotky porodních pokojů - vypadají velmi dobře. Podle slov PA by nemohl tatínek jedině na čekatelský pokoj (kam se doufám nedostanu), kde je najednou více maminek, které čekají na „rozjezd“ porodu (např. po odtoku PV - zatím bez kontrakcí apod.). takže pokud půjde vše bez problémů, bude tatínek u porodu od začátku do konce. Miminko po porodu ošetří a zůstává s rodiči cca 2 hodiny na porodním pokoji, potom následuje přesun na šestinedělí. Je to samozřejmě nástin ideálního průběhu, ale proč se rovnou chystat na katastrofické scénáře. Je pravda, že nemám žádné speciální požadavky, chci jen, aby vše proběhlo bez komplikací a naše mimi bylo v pořádku. Po porodu sem napíšu zkušenosti - doufám, že budou jen dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15710
31.12.12 01:06

No, nevím, kdy proběhla rekonstrukce sálů. Rodila jsem v dubnu a za mě spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
31.12.12 21:24

@Broučkovka Rekonstrukce skončila v listopadu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
31.12.12 21:43

@adhelaid Ahojky, já v Motole rodila v červenci a nemůžu si stěžovat. Připadá mi to, že jsi tam byla ve stejném období jako já. Přesně to o čem píšeš. Přístup doktorů i sestřiček byl skvělý až na jednu. Ležela jsem tam 3 dny před porodem na čekateláku a přítele za mnou na chodbu pouštěli i brzy po ránu, když jel do práce. Nakonec jsem tedy šla na akutního císaře, ale setřičky z novorozeneckého za mnou chodili na JIP i na šestinedělí. LOpravdu si na Motol nemůžu ani v nejmenším stěžovat. Mám to z domu přes 50 km a pokud budu ještě někdy rodit, tak opět tam. Vůbec mi to nepřišlo jako továrna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
4.1.13 18:52

@bisonka Ahojky! Tak už mám za sebou porod, nakonec to přišlo trochu dřív, ale aspoň ti můžu včas podat info. Takže rekonstrukce se fakt povedla, je to tam príma :).
Pokud tě přijmou s nálezem, kterej nesvědčí o brzkém porodu, budeš na hekárně (čekatelském pokoji), kam teda muže nepustěj, ale můžeš se s ním vykecávat v takové předsíňce. Pokud přijedeš s lepším nálezem, tak po natočení monitoru a formalitách tě ubytujou na moc pěkném porodním pokoji, tam může být budoucí tatínek celou dobu s tebou. Lehátka jsou pěkná, na pokoji je míč. Sprcha, wc samozřejmostí. Pustili mi i rádio :).
Přístup byl fajn, jediné divné mi přišlo, že mi bez ptaní píchli jakousi injekci na rozvolnění cest, snad buscopan nebo co. Jinak ale porod bez nástřihu, žádné automatické střihání. Polohu jsem si vybrat nemohla, z nějakého důvodu jsem rodila s doktorovou rukou uvnitř, možná pomáhal prckovi dorotovat :nevim:? Ale je fakt, že jsem se už nemohla ani hnout, představa, že se tam ještě nějak šteluju do nějaký polohy… :oops: Miminko po porodu přiloží ještě spinavé, na placentu čekají, žádné tahání za pupečník. Po umytí (vše na pokoji) přiloží znova, pak nechají vyhřívat vedle postele na takovém lehátku - není to inkubátor. Po hodině miminko odnášejí, matku nechávají ještě hodinu odpočívat. Pak mi donesli i snídani (v 11 hodin dopoledne). Následně převoz na šestinedělí a případné okamžité dovezení miminka.
Péče super, nemůžu si stěžovat, měla jsem ten porod hroznej fofr, bylo tam asi deset lidí, ale všichni podporovali, chválili, pomáhali, utěšovali. Na šestinedělí jsou některé sestry na pohled nevrlé, ale když na ně budeš mluvit s úsměvem, tak roztajou. Hlavně se nebát na cokoliv zeptat!
Takže to tak za mě :) Přeju šťastnou volbu a pokud se rozhodneš pro Motol, jsem zvědavá na tvé zážitky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
4.1.13 20:38

@adhelaid Ahoj, informace sice nebyla určená prioritně mně, ale i tak ti za ní děkuji :) jsem zase o kousek klidnější… Gratuluji k narození miminka a přeji jen samé šťastné zážitky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
4.1.13 21:47

@adhelaid Ahoj, tak v prvná řadě moc moc gratuluju k miminku A děkuju moc za podrobní info Můžu mít ještě pár zvědavých a spekulativních otázek?
Výběr polohy – to jsi ani nezkoušela (neměla jsi sílu, chuť…prostě cokoli proč jsi neměla potřebu ji mnit) nebo jsi se ptala jestli můžeš a byla ti nakázána tahle?
Nevíš proč (kam) odnesli miminko po té hodině pryč? Proč tam nemohlo být s tebou celou dobu? Jinak tedy super, že ho alespoň hned přiložili To jsem ani nečekala…
V pondělí tam jdu na registraci, ale přesto doufám, že to půjde a budu rodit v Hořovicích (i když už jsem na ně taky četla poslední dobou dost negativních recenzí )
Přeji rychlou rekonvalescenci a hodné a zdravé miminko A ještě jednou děkuju za info, přece jen už se tam teď tolik nebojím A předevčírem jsem tam byla na gyn. l pohotovosti a poprvé jsem tam narazila na opravdu milého doktora tak to mi taky pomohlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková