Ovládá mě jídlo

24.9.14 16:31

Ovládá mě jídlo

Ahoj, je mi do breku. Musím to dostat ze sebe ven a nejlepší věc (pro mě) je napsat to sem. Přátelům když to povím, tak jediné co mi na to řeknou je, že prostě přibírám, že to je úplně normální, jenže oni to nechápou, ať se snažím sebe-víc jim to vysvětlit. Můj přítel ten to už vůbec neřeší. Ten mi koupí ještě dalších 10 čokolád. :zed: A když mu řeknu, že jsem přibrala a to jako-že DOST přibrala, tak mi řekne, že se mu mé tělo líbí. Na jednu stranu jsem za to ráda a vždy jsem říkala, že ti chlapi co dokáží říct své ženě, že je tlustá jsou u mě ubožáci. Jenže teď začínám být se sebou tak nespokojená, že bych si i přála aby mi to můj přítel řekl, páč by mě to donutilo k tomu se tak NEPŘEŽÍRAT!!! Vážně se až prasáckým způsobem přežírám, je mi z toho hrozně ale nevím co se to se mnou děje.. :( Měřím 174 cm a vždy jsem vážila 50 max 55 kilo a teď? Mám 75 kilo.. za dva roky jsem dokázala přibrat o 25 kilo. A vím, že to teď bude jen horší a horší.. jím pořád, co 5 minut něco do sebe tlačím, je mi pak lépe, všechny problémy mám hozené za hlavou a užívám si to jídlo.. Jenže jak to dojím, příjdou na řadcu výčitky. Dneska jsem si udělala složku, kde mám napsaný nový jídelníček, pravidelné stravování, cviky na zadek, břicho, nohy,… ale bojím se, že mě to jídlo zase ovládne. Měla jste někdy některá z Vás taky takový strašný zlozvik nebo prostě takovou strašnou chuť pořád něco jíst? Těhotná nejsem, takže tím to není.. Prosím o nějakou radu, jak jste se z toho dostaly.. Už to nezvládám a nechci být na tom hůř a hůř.. :,( Omlouvám se za „slohovku“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
24.9.14 16:35

@samostatnajednotka a nemáš nějaký psychický problé, nepomohl by ti psycholog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
24.9.14 16:38

Měla :-) Jsem zobací typ :mrgreen: Při výšce 180 cm jsem měla i 94 kilo (bez těhotenství). Teď mám 80kg (jako velikost 42, což ještě jakž takž jde), ale chtěla bych 10-15 kg dolů sundat. Nejvíce u mě funguje striktní dodržování pravidelného jídelníčku (bez výjimky) a pravidelné cvičení (třeba Jillian Michaels, jóga, pilates). Vše doma. Pak jde váha dolů, ale musím být na sebe přísná, což zatím pořádně neumím :-) Pokud by jsi chtěla jít cestou těch domácích tréninků, tak je dobrý si často hledat fitspo na google a osobní příběhy. Motivace je to skvělá. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.14 16:38

@tumpach Ne, to ne.. sice mě to taky napadlo, ale je to blbost. :-) Problémy ovšem mám a jelikož jsem citlivější povaha, tak je řeším nebo se jimi zabývám fakt extrémě ale že by mi ovládali nějak psychiku, to neeee… Naštěstí. :-D Spíš si myslím, že je to tím, že jsem přestala dělat hodně věcí, které mě dřív bavily.. teď oproti minulých let nedělám fakt skoro nic, od té doby co jsem s přítelem ( 4 roky), tak kvůli toho jsem se nejspíš dala na to jídlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.14 16:40

@Amaranthe Děkuji moc za radu, určitě to zkusím a co se týká toho „musím na sebe být přísná“, taky mi to právě bohužel nejde. :( :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
24.9.14 16:44

@samostatnajednotka No chápu, a to opravdu ne áš od někoho podporu, v tom, aby jsi zhubla, protože když ti někdo fandí tak je to aspooň o trošičku lepší, máš jít za nějakým, i když malým cílem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.14 16:47

@tumpach Jo, to máš tedy pravdu, jenže nikdo takový není, všichni mi říkají, jak je to normální atd. což mě pěkně štve! No.. nikdy by mě nenapadlo, že budu chtít, ať mě okolí pošťuchuje k tomu abych zhubla! :D Ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
24.9.14 16:49

Pri vysce 174cm mi 50 - 55kg prijde velmi malo, takze se pritelovi ani nedivim, ze se mu mozna libis vic ted. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
24.9.14 16:58

Jsme na tom, zakladatelko, stejně :D Já se taky strašně přežírám, třeba dneska a včera. Pokud chodím cvičit, tak se ještě ovládám, ale jak přestanu cvičit, začnu i více žrát. Já vážím 61 kilo. Když už to jde přes 62,začnu více cvičit, méně jíst a víe se hlídám..to vydržím tak 3-4 dny a zase se cpu vším možným :roll:
Jsem jak na houpačce. Před chvílí jsem měla větrník, pak ještě Pikao a kdybych si neřekla, že už je toho sladkého opravdu dost, klidně bych si ještě něco sladkého dala :oops:
Dodržování jídelníčku mi vůbec nepomáhá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
24.9.14 17:08

Ahoj někdy to bývá i tím, že si člověk udělá z hubnutí další povinnost. Naše pevná vůle je určitě životem zmobilizována. Pouze občas velmi unavena z povinností. Když ztrácím vůli vrhám se na dorty, čokoládu atd.Pak musím znovu prohrabat kapsy a najít vůli pokračovat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
24.9.14 17:08

No a jaký je tedy důvod, PROČ chce zhubnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85838
24.9.14 17:09
@samostatnajednotka píše:
@tumpach Ne, to ne.. sice mě to taky napadlo, ale je to blbost. :-) Problémy ovšem mám a jelikož jsem citlivější povaha, tak je řeším nebo se jimi zabývám fakt extrémě ale že by mi ovládali nějak psychiku, to neeee… Naštěstí. :-D Spíš si myslím, že je to tím, že jsem přestala dělat hodně věcí, které mě dřív bavily.. teď oproti minulých let nedělám fakt skoro nic, od té doby co jsem s přítelem ( 4 roky), tak kvůli toho jsem se nejspíš dala na to jídlo..

Odpovedela sis sama. Tak zacni byt aktivni stejne jako drive. A pises, ze kdyz jis, hodis problemy za hlavu - jake problemy? Jist co 5 minut je fakt moc. Zkus ne nejak zabavit, abys na jidlo nemyslela. Ale pozor, aby Ti vecer pritel nepodstrojoval cokolady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
24.9.14 17:16

Já mám totiž podobný problém jako ty, ale trvá už roky. Poprvé jsem si ho uvědomila na gymplu přibližně před deseti lety a táhne se to se mnou dodnes. Mám v hlavě snad pořád jen jídlo. Co bych si dala, kdy jsem jedla naposled a kdy tedu budu moct jíst zas - nařídila jsem si 3h rozestupy mezi jídly, abych zabránila přílišnému nabírání, nejde mi váha dolů, ale ani nahoru, maximálně se pohybuje +/- 2 kila. Mám 172 cm a vážím 66 kilo. Za těch 10 let jsem byla 2× těhotná a 2× se dnažila hubnout. Myslím tedy dlouhodobější hubnutí, cca 5 měsíců - jídelníček, cvičení.

Už jsem vážně nešťastná, nechci, aby se celý můj život točil jen okolo jídla, deset let je už hrozně dlouhá doba, možná je to o trochu dýl. Každý den, každou hodinu. Chtěla bych vypadat tak, jak vypadám a do toho si jíst, jak chci :-D

No ale teď k problému… myslím, že je za tím prostě něco úplně jiného :-D Jídlo je pro mě nějaká kompenzace. A potřeba hubnout je hodně dána masáží ze všech stran, jak by měla ženská vypadat atd. Takže se tady střetávají dva problémy a utváří ve mně jeden veliký :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.14 21:20

Chce to silnou vůli, já si to všechno uvědomuji ale je to těžké.. nevím, co se to se mnou stalo, ovšem od te doby co jsem založila tuto diskuyi jsem ještě neměla nic, až na kafe… :-D Musím se držet, radši jdu už spát, ať ještě něco nesním. :-D :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.14 21:20

Diskuzi*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat