Ovulace - jak probíhá?

Anonymní
12.9.11 13:54

Ovulace....

dobrý den holky
Možná hloupý dotaz.....
Prosím,mohl by mi někdo objasnit ovulaci? respektive jak probíhá.Když objevím hlen tzv.plodný,znamená to,že už ovulka proběhla,nebo teprv proběhne?děkuji předem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
347
12.9.11 13:57

Tak ovu teprve proběhne. Pokud chceš otěhotnět, měla by ses v době objevení hlenu začít s chlapem snažit. :palec: Přečti si: http://www.rodina.cz/clanek3633.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69031
12.9.11 14:02

Ovulace trvá zlomk sekundy, je to prasknutí zralého folikulu a uvolnění vajíčka. Plodný hlen se začíná tvořit již několik dní před ní, spermie v něm dokáží přežít a na vajíčko počkat, takže to pak může být po ovulaci oplodněno. Po ovulaci už se hlen obvykle nevyskytuje, takže vhodné je snažit se o dítě v době, kdy se hlen vyskytuje, čili před ovulací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.11 14:04

Super…díky moc…jsem ten tip člověka,který potřebuje polopaticky objasnit :oops: :zed:

• Citovat
  • Upravit
890
19.9.11 21:47

My se raději snažíme každý den - pro jistotu :) Jedno mimi už mám, to se povedlo na první pokus, ale teď se snažíme o druhé, zatím jen necelé dva měsíce… Ovulaci vždycky jen tak odhaduju, nesmí se tomu člověk tak poddávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.11 16:32

Ahoj holky, múžu poprosit o radu?jsem 21DC a mám krvavý výtok…mohlo by jít o ovulaci?V červenci jsem vysadila HA a ovulku ještě nerozpoznám…děkuji :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.12 20:28

ahojky holky chtela jsem se zeptat jestli je mozne otehotnet jestlize by ovulace vubec nenastala???zacala jsem si teprve nedvano merit bazalni teplotu tak zatim nevim.

• Citovat
  • Upravit
24837
11.2.12 20:30
Anonymní píše:
ahojky holky chtela jsem se zeptat jestli je mozne otehotnet jestlize by ovulace vubec nenastala???zacala jsem si teprve nedvano merit bazalni teplotu tak zatim nevim.

Při ovulaci se uvolní vajíčko, takže když není ovulace, není vajíčko, nelze otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.2.12 20:30

Samozřjmě, že to nejde :roll: K otěhotnění potřebuješ dvě buňky - vajíčko a spermii - pokud se vajíčko neuvolní, to znamená, že neproběhne ovulace, chybí ti na mimino 50% genetického materiálu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.12 20:38

prosim o radu.mam nepravidelnou menstruaci a chci se zeptat jestli nevite nekdo jak by se to dalo upravit bez vyvolavacky.dik za odpoved

• Citovat
  • Upravit
31594
11.2.12 20:42

Tak nejjednoduší je zkusit kontryhelový čaj, dvakrát denně šálek, pokud se snažíte o mimino tak do ovu, či alespoň do předpokládané ovu, pokud se nesnažíte, tak celý cyklus.
Co znamená nepravidelný, je i hodně dlouhý? Jestli nepřesáhne těch cca 40dnů při největší délce, tak bych na vyvolávačku nechodila, to je zbytečný, pokud přesáhne, tak je potřeba to řešit jinak než jednorázově injekcí, když je problém dlouhodobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
11.2.12 20:48

Ahoj holky,
předem děkuji za odpověď týkající se hlenu před ovulací! :potlesk: Taky jsem nevěděla, zda ovulace proběhla nebo probíhá! Jsem v tomhle směru úplnej nováček, tak v tom trochu tápu… :nevim: Ještě vás poprosím - ovulační test bych si měla dělat kdy? Když vypozoruji hlen a nebo když bych řekla podle výpočtu, kdy jsou plodné dny? A ještě jeden možná stupidní dotaz - ovulační test mi poví, zda ovulace proběhla a nebo, že proběhne? Předem se omlouvám, pro vás asi za hloupé dotazy, ale jak říkám, tuhle situace řeším zcela poprvé a čerstvě! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
11.2.12 20:49

Kiwio - děkuji za odkaz na článek, hned se na něj jdu vrhnout!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
12.2.12 10:29

Boboušku, ovulační test by sis měla začít dělat přibližně 10. den od začátku menstruace až do doby, kdy bude poslední pozitivní (může jich být pozitivních více za sebou, proto se pak řídíš podle posledního pozitivního). Po tomto pozitivním testu byla měla ovulace nastat během 24-48 hodin. Zkus pohledat na netu nebo v diskuzích, najdeš i v příbaláku testů, jak vypadá nebo nevypadá pozitivní test. Čárka musí být stejně silná nebo silnější než kontrolní. Jestli je slabší, tak je test negativní a měla by ještě zesílit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
12.2.12 13:51

Pomka- moc, moc děkuju!!! To jsem vůbec netušila! Děkuji!!!!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie