Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chci se zeptat, jsem 5 měs po porodu a chceme další mimi - chteli jsme, aby byli po sobe. Ale nemam MS, tudiz asi ani OVU? Kojim plne…
Pritel neni doma kazdy den, ze bychom stale sexovali…
Dnes jsem si koupila ovu testy…vlastne ale ani nevim, jak zacit se zjistovanim, zda mohu otehotnet. Prvni mimi nebylo planovane - stalo se tak, zrovna kdyz jsem mela rozjetou karieru ![]()
Dekuji moc a moc snazilky za podporu…popr.rada bych se pridala do nejakeho tematu.
Je mi za 3m - 22let
První ovulace po porodu předchází první menstruaci. Kamarádka otěhotněla hned při té první, kojila, MS neměla ještě. Zjistila tehu az v 10 tt. Plné kojení často působí proti návratu plodnosti, někdo je na to opravdu haklivy, musí hodně omezit kojení nebo odstavit, aby začalo tělo ovulovat a naskočit cyklus. Naopak někdo má ovulacni cykly skoro od šestinedělí. Je to individuální.
Tak já se hlásím jako důkaz, že otěhotnět bez MS opravdu jde.
Prvního jsem plně kojila, fakt intenzivně, jedl ve dne v noci po 2 hodinách, a v jeho pěti měsících jsem bez MS otěhotněla podruhé. Přesně jak píše andelka83 během první ovulace, MS už prostě nepřišla. Ale jak to udělat naschvál fakt nevím, nám se to povedlo neplánovaně. ![]()
On to má každý jinak, ale nikdy bych neohrožovala ani nijak nezasahovala do kojení, nesnažila se cyklus vyvolat uměle.
Osobně jsem kojila ráno, večer a v noci, když mi cyklus naskočil, u obou dětí to bylo 11 měsíců po porodu. Děti mám od sebe 22 měsíců a přijde mi to stále dost brzo.
Budu si delat ted pravidelne co 2 dny ovu testy, nevim za zkusit bazalku merit. Jinak najedeme na prikrmy, akorat nam nesedla mrkev asi a mame atopak, nevime po cem, takze jsem na chvili prestala a dame bez mrkve. Vsimla jsem si, ze kazdy mesic mivam husty bily vytok - hlen, trvajici tak 4 dny + -…nemam zkusenosti s tim, ze bych zkoumala co to je, ale jestli to neni ovu a ja promeskala testovani… ![]()
@Alča20 hustý bílý není ovulační.
Jinak pokud má malej reakci na zeleninu (na mrkev není výjimka, dost se dává jako první dýně třeba), tak bych s tím vůbec nijak neoperovala a kojila, příkrmy nepříkrmy. Nemusí to mít ani vliv a jen to odnese dítě. Mít děti brzo po sobě nejsou jen samá pozitiva. Tělo možná ví co dělá.
Jelikož kojis m tak mas zvyseny prolaktin. Já jsem důkaz z toho, (mam zvyseny prolaktin a už přez dva roky nekojim) ze se otěhotnět i nedá, nebo se furt pro to potraci ![]()
@Alča20 Během kojení se hladiny hormonů průběžně dost mění, takže se můžou objevovat a zase ztrácet různé projevy, jako změny v charakteru výtoku. V období kolem ovulace, tedy v plodném období, by hlen měl mít podobu asi jako vaječný bílek nebo podobnou - hlavní vlastnost je obvykle tažnost, ale tím, že se do toho během kojení zapojují ještě další hormony než jindy, může i ten hlen vypadat trochu jinak.
Každopádně, já za sebe bych netlačila na pilu, stejně to urychlit nejde, hodně maminám cyklus nenaskočí hned ani po odstavení miminka od kojení, spoustě jiných se podaří naopak otěhotnět i přes kojení. Dala bych přednost přínosu kojení pro mimčo i tebe, zvlášť jestli má sklon k atopii, a případné otěhotnění nechala na přírodě. Tak jako tak ale přeju hodně štěstí, ať to vyjde tak, jak má. ![]()