Ovulace - Kdy jsem ji teda měla ?

Anonymní
17.9.23 21:59

Ovulace - Kdy jsem ji teda měla ?

Zajímá mě, jaký na to mate názor?

Dejme tomu že je úterý a mám pozitivní ovulacni test. (Dvě stejne silné čárky) K tomu nevolnost, bolest prsou. Ve středu silena bolest vaječníku, i při chůzi a sezeni. Ve čtvrtek už skoro nic, přestávají bolet i prsa.

Dnes je nedele, ovulaci jsem tedy měla někdy během úterý/středa/čtvrtek/pátek?
Dekuji ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4383
17.9.23 22:21

Ahoj. No dvě stejné silné čárky by měly znamenat že ovu proběhne za 24-48 hodin. Ale počkáme na zkušenější. Také by mě to zajímalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
17.9.23 22:21
@Anonymní píše:
Zajímá mě, jaký na to mate názor?

Dejme tomu že je úterý a mám pozitivní ovulacni test. (Dvě stejne silné čárky) K tomu nevolnost, bolest prsou. Ve středu silena bolest vaječníku, i při chůzi a sezeni. Ve čtvrtek už skoro nic, přestávají bolet i prsa.

Dnes je nedele, ovulaci jsem tedy měla někdy během úterý/středa/čtvrtek/pátek?
Dekuji ;)

Středa, čtvrtek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.23 23:27

Dekuji, poprvé jsem ji takhle cítila a začala zkoumat. Tak mě to zajímá :D … Zjistila jsem, ze při bolesti se vajíčko dostává přes vájecniky a jakmile bolest prestane, tak prasklo a vydává se na cestu. Ta trvá max těch 24 hodin. I kdyby to bylo až v pátek, tak dnes už nebude plodné

• Citovat
  • Upravit
69032
17.9.23 23:37

Je celkem solidní pravděpodobnost (ovšem nikoliv stoprocentní, každý to může mít jinak), že ovulace byla někdy při té bolesti. Obecně ale 24-48 hodin po pozitivním (obě čárky stejné) testu.
Nepraská vajíčko, ale folikul - obal (cystička), ve kterém je uložené, nedostává se přes vaječníky, ale z jejich povrchu, odkud je zachyceno řasinkovm ústím vejcovodu a jeho cesta do dělohy trvá 4-5 dní, nic z toho už ale ženská necítí. Oplozeno musí být ideálně do 12, max. do 24 hodin od ovulace a k tomu oplození dochází ve vejcovodu.

Příspěvek upraven 18.09.23 v 21:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.23 23:42

@ugluk Jo ahaaa, takže jakmile už cestuje, tak je neplodné. Dekuji za super odpověď ;)

• Citovat
  • Upravit
16
25.9.23 10:33

Dřívější ovulace

Ahojky taky bych potřebovala poradit, poprvé jsem si dělala ovu testy. Menstruaci jsem měla 1-6.9. testy dělané 12-14.9.jen tedy začaly slabnout místo silit. 2dny mě bylo jaksi po ranu divně tak jsem si včera udělala tehotensky test ještě před menstruaci (4dny do menstruace)vyšel pozitivní. Je možné že ovulace tedy byla dříve,?Přikládám foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
25.9.23 10:35

Dřívější ovulace

Foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
25.9.23 11:02

Ano, klidně mohla být i dříve, klidně i 12.-13., ovulační testy jsou pozitivní den dva předem. Ve výsledku je to ale jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
25.9.23 13:12

@ugluk takže vysledek tehotenskeho testu odpovida?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
25.9.23 13:45

@léňa 2 tehotensky test ukáže ducha i 7 dni po sexu. Takže ano odpovídá. Je to plánované? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
25.9.23 14:43

@Veronikas3006 ano plánované. V červnu jsem v 10tt o miminko přišly. Tento měsíc jsem nasadila inofilic a vypadá to tedy dobře 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.23 15:07

Ahoj, prosim o radu. V kolik hodin je nejlepší dělat ovu test? zítra bych měla mít ovulaci, test jsem si dělala už dnes okolo půl 12, ale čárka teda byla slabá jak kdyby do ovu bylo ještě daleko :nevim: přitom mám dnes bolesti v podbřišku i na prave straně sem tam popichovani jak kdyby ovu probíhala. Nevim jestli mám ještě jeden dnes zkusit později? :nevim: + teda i zítra samozřejmě. Chci tomu nechat volny průběh zároveň chci vědět, že ovulace opravdu probíhá.

• Citovat
  • Upravit
200
25.9.23 22:32

Prý zkusit i 2× denně a ne z ranní moci. Takže bych zkusila vždy dopoledne a večer ve stejnou hodinu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.23 10:24

@Veronikas3006 Děkuji :) zkusím teda i dnes v odpoledních hodinách a uvidíme. Sex byl 20,24 a 25 tak já doufám, že by to klaplo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex