Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jé jen to meření nééé, to by pro měl bych příliš velký stres. Zkusím testy a uvidím. A asi budu muset fakt denně.
barčo ta psichyka dokáže být hrozná potvora, tak třeba se vám to povede i bez tech ovu testu..držím palce
Tak jsem dnes poprvé zkusila ovulační test! Jak moc jsou ty testy spolehlivé??? Druhá čárka se tam ukázala téměř okamžitě, tak nám držte pěsti
Třeba už další vstup do diskuse bude s novým metříkem ![]()
Dobrý den mám taky otázku nevím,zda to píšu dobře tak se když tak omlouvám:)
Tento měsíc jsme taky zkusila ovu testy ,ale nějak tomu nerozumím měla jsem za to,že se dvě čárky ukazují jen ,když je ovulace…
Já jsem začala tedy testovat až 14dc ,ale ted jsem 24 dc a pořád se mi ty dvě čárky ukazují tak to nějak nechápu:(
Nejsou sice tak tmavé jako ta kontrolní,ale pořád jsou dost vidět.Nevíte co může být za problém???
děkuji moc Zuzka
ZUZKAa píše:
Dobrý den mám taky otázku nevím,zda to píšu dobře tak se když tak omlouvám:)
Tento měsíc jsme taky zkusila ovu testy ,ale nějak tomu nerozumím měla jsem za to,že se dvě čárky ukazují jen ,když je ovulace…
Já jsem začala tedy testovat až 14dc ,ale ted jsem 24 dc a pořád se mi ty dvě čárky ukazují tak to nějak nechápu:(
Nejsou sice tak tmavé jako ta kontrolní,ale pořád jsou dost vidět.Nevíte co může být za problém???
děkuji moc Zuzka
Dvě čárky, z nichž jedna je světlejší, být na testu více dnů mohou, ale nebývá to takto dlouho. A byly ty dvě čárky některý den stejně silné?
Testovací čárka i když slabší by se déle mohla ukazovat, pokud bys brala nějaké léky na podporu otěhotnění nebo v případě polycystických vaječníků, kdy je hladina LH hormonu trvale zvýšená.
Eliya
Děkuji za odpověd no asi dva dny byli stejně silné
Prášky žádné neberu:)
Ještě jsem zapomněla napsat, proč mohou být ty dvě čárky více dnů. Je to proto, že LH hormon je v ženském těle po celou dobu menstruačního cyklu, ale v menší koncentraci než před ovulací, někde mezi 10-20 jednotkami. A každá žena může mít tuto koncetraci jinou. Pak záleží na citlivosti ovulačních testů - ty citlivější (20 jednotek) pak mohou ukazovat zvýšenou hladinu (druhou čárku) více dnů, protože ta hladina napřed roste a pak se zase snižuje.
Děkuji tak uvidíme dnes to tam mám opět a docela silně:)tak jsem ztoho jelen:)
Ahojky,taky bych jen tak pro zajimavost pridala moji zkusenost s OV testy.Prvni test jsem si delala 12 dnu po menstruaci a ukazal me slabsi druhou carku,druhy,treti den to same a ctvrty druhou uplne tmavou.Ten den jsme s manzelem zkusili jen tak ze srandy na ovulacbi test i jeho moc a vysel stejne jako me ten ten,druha carka uplne tmava
Pak jsem si Ov test delala vzdy jen nahodne a vzdy me vysla druha bud jen slabsi carka a sem tam i silnejsi,bez ohledu polik dni bylo po MS.
V mojem pripade proto asi nad OV zanevru,ale na druhou stranu vim,ze dvoum kamaradkam k tehotenstvi pomohly.Mozna zalezi na testech.Ja vzdy mela „You days“.Hodne stesti vsem snazilkam!