Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Jak fungují ovulační testy? Urychlí otěhotnění
Anonymní píše:
Ahoj kdy po pozitivní ovu testu je nejlepší mít pohl. styk při snaze o otěhotnění?
Já bych řekla, že co nejdříve a jistit ještě třeba i následující den ![]()
Anonymní píše:
Ahoj kdy po pozitivní ovu testu je nejlepší mít pohl. styk při snaze o otěhotnění?
Ovulace nastává 12-24 hodin po pozitivním ovu testu, takže hned ten samý den + ještě následující ![]()
Ahoj, měla bych dotaz: jak dlouho je ovu test pozitivní? Minulý cyklus jsem testovala, ale všechny testy byly negativní - viz. odkaz v podpisu. Jen v ten 1 den jsem netestovala, je možný, že by byl v ten den test pozitivní a potom další den opět negativní? Příznaky ovu (píchání, hlen a já nevim co ještě seděly na 30.6.-1.7.). Všechny čárky na testech byly slaboučké, až na první a poslední, kdy na testu testovací nebyla vůbec a v době těch příznaků byla čárka na testu asi ze všech „nejsilnější“, ale test v podstatě negativní, protože ta čárka nedosáhla stejný sytosti jako kontrolní, byla asi tak o polovinu bledší. Snad jsem to srozumitelně napsala. Zkrátka jestli je test pozitivní jen pár hodin a nebo může být i víc dní (1-2 dny)?
Děkuju za reakce.
Pettulle píše:
Ahoj, měla bych dotaz: jak dlouho je ovu test pozitivní? Minulý cyklus jsem testovala, ale všechny testy byly negativní - viz. odkaz v podpisu. Jen v ten 1 den jsem netestovala, je možný, že by byl v ten den test pozitivní a potom další den opět negativní? Příznaky ovu (píchání, hlen a já nevim co ještě seděly na 30.6.-1.7.). Všechny čárky na testech byly slaboučké, až na první a poslední, kdy na testu testovací nebyla vůbec a v době těch příznaků byla čárka na testu asi ze všech „nejsilnější“, ale test v podstatě negativní, protože ta čárka nedosáhla stejný sytosti jako kontrolní, byla asi tak o polovinu bledší. Snad jsem to srozumitelně napsala. Zkrátka jestli je test pozitivní jen pár hodin a nebo může být i víc dní (1-2 dny)?Děkuju za reakce.
Ahoj, nejsem expert, testovala jsem jen jeden měsíc a já si myslím, že jeden den je pozitivní, může být i dva, druhý den už může trošku slábnout… ale podle teploty by mohla být ovu spíš 2. nebo 3.7., nevím proč nebyl pozitivní test… ![]()
Pettule, testovala jsem tři měsíce, z toho první a třetí jsem měla test pozitivní, den před a den po byla čárka silná, ale ne tolik. Takže myslím, že propásnout se to nedá. Já jsem ovu neobjevila druhý měsíc, protože jsem testovala od 10 DC do 21 DC a ovu byla až 24 DC, stejně jako třetí měsíc.
Anonymní píše:
Kolik dní má být ovu test pozitivní?
Jeden den … je to den před ovulací
Pozitivní je pouze, když testovací čárka je minimálně stejně výrazná jako ta kontrolní ![]()
Jak u koho. V testech to sice píšou, ale nemusí to tak být. Druhá čárka mi narůstala na intenzitě a když byla nejsilnější, nebyla ani polovičního odstínu, jako ta testovací. A UZ prokázal naprosto ukázkovou ovulaci.
Tulinka píše:
Pozitivní je pouze, když testovací čárka je minimálně stejně výrazná jako ta kontrolní
Anonymní píše:
je toto pozitivní ovu test
No je to sice rozmazané, ale vypadá, že ano
. Pokud zkusíš další zítra, měl by být slabší. Na tvém místě bych se zařídila tak, že je pozivitní
a dnes a zítra bych to pojistila
![]()
Chtěla bych se zeptat, jak fungují ovulační testy. Ve středu jsem se testovala a nic. Včera v poledne testování a velmi silná čárka, začalo mě pobolívat břicho. Testovala jsem se večer a čárka slabší a dneska už žádná. Bolest břicha byla včera, dnes jako by nic. Chtěla jsem se zeptat, kdy byla ovulace. Silná čárka znamená ovulaci nebo jenom označuje příchod ovu. Mohu mít ovu teprve dnes, když už ovulační test nic neukazuje nebo ovulace probíhala včera, kdy jsem cítila bolest břicha? Děkuji za rady.