Ovulační test - rady a zkušenosti

Anonymní
6.7.25 17:07

Ovulační test- rady a zkušenosti

Krásný den ženy.
Jdu s dotazem a pro vaše názory. S přítelem se snažíme od ledna o mimčo a doposud bez úspěchu. Antikoncepci neužívám více než 4 roky a ani žádný jiný způsob antikoncepce. 4 měsíce beru denně kyselinu listovou 800, zinek, vitamin E, D3 a omega 3, obcas si uvařím kontryhelový čaj. Přítel byl vzhledem k veku na spermiogramu, který mu vyšel na výbornou :D.
Zatím jsem to nějak extra neřešila a na žádném větším vyšetření jsem nebyla, což už nyní zvažuji alepson krevní nebo hormonální testy u gynekologa.
Moje otázka se týká ovulačních testů. Zde přikládám foto z měsíce června, kdy jsem zkoušela poprvé testovat ovulaci. Nejak jsem z toho byla zmatená a mrcha dorazila. Menstruace v červnu byla od 3.6-7.6 a délka cyklu do červencové menstruace byla 26dni. Většinou mam cykly 25-27 dni.
Nechráněný sex v červnu 1.6., 8.6., 10.6.,13.6, 14.6., 17.6, 20.6, 21.6., 23.6., atd :D

Nyní poslední menstruace byla od 29.6-5.7.
A další má byt 25.7-30.7.
Kdy prosím bych měla tedy zkoušet testovat tento cyklus? A nejideálnější dny na oplodnění? Děkuji moc za vřelé odpovědi a krásný slunečný den :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
331
6.7.25 17:12
@Anonymní píše: Více

Podle těhlech ovulacnich testu.15.6, 16.6 a třeba jeste 17.6, ale každý měsíc můžeš mít ovulaci plus mínus jinak od začátku cyklu, já to třeba tak vypozorovala například u sebe. Jednou se zadaří, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.25 17:24

@LUCINKA1205 taky mi přijde, že byla v těchto dnes, ale čárka nebyla úplně stejná natož silnější, jak hodně žen píše, ze by měla být. Mela jsem i hodně kluzký čirý hlen. Tak nevim, kde je problém :,( zacina mi to lézt na hlavu uz :,(
Dekuji za podporu.

• Citovat
  • Upravit
882
6.7.25 18:04

Já jsem teď testovala poprvé ovulačním testem a testovala jsem od 10 DC prý se doporučuje testovat tak 5 dní před předpokládanou ovulací. Test jsem také měla jako ty, že nebyl úplně stejný jako kontrolní a ovulace opravdu byla o 24h později potvrzeno bazální teplotou a i hlenem. Takže ne každá má ty čárky stejně silné. Takze u tebe bych brala pozitivní 13dc a 14 DC byla ovulace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.25 18:07

@sobtik to též bych to tak viděla :)
Mohu zkusit teda testovat už od zítra, tzn. 9.DC ? To vychází na 5 dni před předpokládanou ovulací ;)

• Citovat
  • Upravit
331
6.7.25 18:10

Začít můžete kdykoliv, pro Váš klid, že jste neco nepromeškala, jen prosím, ovulacni test pozitivni znamená, ze v příštích 24-48 hodinách nastane ovulace, tedy proto jsou plodné dny okolo s vyšší pravděpodobností :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.25 18:13

@LUCINKA1205 ja jsem v tomto ohledu uplne nova, tak se kdyžtak omlouvám za hloupé dotazy :) pravděpodobnější oplodnění je tedy ze styku po pozitivním testu, chápu to dobře? :lol:

• Citovat
  • Upravit
331
6.7.25 18:15

No spíše ano, ale nikdy si nemůžete byt jistá, ze ten test je " správný" a pozitivní, tak bych na muže apelovala v dnech silnějšího testu, přeci jen, spermíci chvilku vydrží na správný čas. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.25 18:17

@LUCINKA1205 děkuji moc, snad ze zadaří a na dovcu pojedeme ve,,třech” :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
331
6.7.25 18:29

Ještě Vám doporučím zobat kyselinu listovou a nějaké doplňky jako mamavit nebo neco na podporu plodnosti, třeba maca aj, koukněte. Tak snad se brzy zadaří. Já pred pár dny našla pozitivní test, tak nyní cekam, jak dopadne, budu volat o kontrolu k lékárce. Po strašně dlouhém snažení bych byla šťastná jak blecha. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.25 18:31

@LUCINKA1205 ano listovku 800 užívám už přes 4 měsíce :D

Jee tak to mooooc gratuluji a držím palečky ať je vše jak má být :srdce: treba se štěstí usměje i na nás :srdce:

• Citovat
  • Upravit
331
6.7.25 18:33

Určitě ano, držím palce a klidne pište i soukr zprávy, jak jste na tom :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
8.7.25 10:55

Ahoj, radila bych ti, aby sis koupila digitální ovulační testy od ClearBlue, jsou sice dražší, ale podle mě za to stojí. Já si na začátku ovulaci měřila také pouze papírkovými testy a z těch jsem moudrá vůbec nebyla.. málo výrazná čárka nebo už by to mohlo být „ono“.. :? Pak jsem si koupila ten digitální od ClearBlue, se kterým jsem začala testovat 9. den cyklu a 14. den mi ukázal smajlíka, což znamená, že ovuluju nebo budu ovulovat v dalších 24 hodinách. Smajlík se mi ukázal i druhý den, tedy 15. den cyklu, takže sex jsme měli mimo jiné právě ten 14. a 15. den cyklu a teď jsem v 8. měsíci těhotenství ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.25 13:22

Ženy prosím, co myslíte? Dnes 15.Dc mam krásné výraznější čárku než druhou ale problém je v tom, ze dnes uz nestihneme mazleni :(

Tam kde jsou srdíčka byl sex. Myslíte, ze by to stačilo 13Dc a 14Dc?

• Citovat
  • Upravit
882
13.7.25 13:38

Ovulace bude do 36h. Jinak spermie vydrží čekat na vajíčko až 5 dní. Takže teoreticky stačilo. Jinak zítra by byl ideální den na snažení. My se teď snažily 2 dny před ovu a v den ovu a máme zaděláno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí