Ozdravný pobyt ze školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30419
16.11.14 13:54
@iiiv píše:
@hanka.br. tady nejde o ty dávky, ale proč mají být znevýhodněné děti rodičů, kteří jen tak vycházejí, ale žádný sociální dávky nepobírají. To samé se školkovným.

O jakém znevýhodnění mluvíš? Že jsou sociálně slabé děti zvýhodněny přeci neznamená, že ostatní jsou znevýhodněny, ty mají cenu normální. Já prostě nechápu, že vás to tak žere, ty peníze jim přeci nepřispíváte vy, ale radnice a jsou to peníze, které nemůže nikdo zneužít, jdou přímo dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
16.11.14 14:11

@hanka.br. Vážně to nevidíš?
Je to znevýhodněné pro rodiny, které mají se svými přijmy tolik (nebo jen nepatrně více), jako rodiny na sociálních dávkách.
Spravedlivé by to bylo v momentě, kdyby radnice přispěla všem stejně, aby všechny děti měli stejnou možnost jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
16.11.14 14:18

@kotyk to u nás taky, ale cena je myslím zhruba poloviční- taky je to jen obyč. školka v přírodě na týden. Spousta rodin během 3m nenašetří 7tis navíc. Nemluvím o tom, dát všem stejnou částku, ale pro rodinu kousek nad hranicí socpříp je to o 6500víc, to je kolikrát ani ne tak velká částka, jako přímo šibeniční. Jako ten příspěvek fakt nezávidím, to ne, předně si uvědomuju, že ať už jedou děti kamkoliv, je to pořád ozdravný pobyt, tzn.pro nemocné děti. Já je mám zdravé a to je k nezaplacení, takže bych neměnila ani ve snu, jen chápu, proč se můžou mnozí čertit kvůli finančnímu nepoměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
16.11.14 14:26
@Kirbisek píše:
@hanka.br. Vážně to nevidíš?
Je to znevýhodněné pro rodiny, které mají se svými přijmy tolik (nebo jen nepatrně více), jako rodiny na sociálních dávkách.
Spravedlivé by to bylo v momentě, kdyby radnice přispěla všem stejně, aby všechny děti měli stejnou možnost jet.

Doby „všem stejně“ jsou už naštěstí pryč, těm se odzvonilo klíčema. A právě proto, aby všechny děti měly možnost jet, tak radnice nemajetným přispívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
16.11.14 14:39
@hanka.br. píše:
Doby „všem stejně“ jsou už naštěstí pryč, těm se odzvonilo klíčema. A právě proto, aby všechny děti měly možnost jet, tak radnice nemajetným přispívá.
:roll: Ty jsi fakt marná! :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
16.11.14 14:41
@Kirbisek píše: :roll: Ty jsi fakt marná! :lol:

Asi ano. Nevím, co chceš slyšet. Prostě mě příspěvek dětem neuráží ani ve mě nevyvolává negativní emoce ani vztek. Každej to holt máme jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
16.11.14 15:08

@zuzouš Ze stejnýho důvodu je u nás taky na týden. A koukala jsem, že paní ředitelka odchytávala ty, o kterých věděla, že nejedou kvůli prašulím, a nabízela dotaci ze sociálního fondu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.14 15:13

Myslím, že pokud tohle někoho fakt tak moc trápí, tak by se místo nářků, závisti a urážek mohl raději zajímat o to, jak nějaké „dotace“ taky dosáhnout. Něco by mohla přispět pojišťovna… Něco možná i obec, pokud popíš svou špatnou finanční situaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin