Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ne ne a ne. Je to jen berlička, jak to vysadíš, kila letí zpátky. Tohle už není o těle, ale o hlavně. Chce to kvalitní nutriční poradkyni, která se zaměří i na tvůj aktuální zdravotní stav. Můžeš být po těhotenství rozhozená - hormony, úvana… a proto nehubneš a tak.
Na ozempic se prosím vykašli. Doktorka z toho pravděpodobně má dost, když ti to napíše, ale NENÍ TO LÉK.
Počkej na krevní rozbor a nech si vše vysvětlit. Nenech se odbýt.
@Aries6 jo ona otom chtela mluvit ale ja sem rekla, ze popremyslim a ze pak to proberem proto sem sem napsala abych zjistila zkusenosti. Ja mam tu srazlivost krve ste nam strrach aby mi neublizilo zaroven ctu hodne ze zvrsceni atd. Mami kolegyne dve to berou maji nadvahu a zhubli upravilo si jidlo i k tomu ale vim, ze necvici. Jedna to snad uz nebere a nic se nevratilo navic. Ve me se pere strach aby se mi neco nestalo.
Dcera ma 4roky a 4roky ja bojuju se svou vahou
@Anonymní píše: Více
No to nevím co ti chce dávat. Ale ozempic je na cukrovku a ostatní jsou BMI 35+ a nějaky přidružený zdravotní problém nebo BMI 40+. Na obezitu jsou Wegovy a Mounjaro. A pokud nemáš cukrovku, tak si to platíš sama což je 3500-8000 tis měsíčně
Nešla bych do toho. Taky mám navíc jeste i 3 roky po porodu nějaké kilo, v minulosti jsem vážila nějakých 88kg a měřím jako ty. Zhubla jsem pak během roku cca 18kg a stačilo se prostě hlavne hýbat. Nikdy bychnesla do ničeho takového ![]()
@Dahlia0409 ja mam pohybu vazne hodne prave. Proto me trapi ze nehubnu zkousim porad naky i diety.
A umíš používat kalorické tabulky, chápeš kalorický deficit atd?
S takovým BMI to máš tak na rok, zhubnout, pak snižovat dávku a ustálit váhu. Možná brát nízkou dávku pořád.
@Aries6 píše: Více
No někdy ale právě ta berlička dokáže nakopnout. Vidíš, že hubneš, jsi víc v psychické pohodě, s nižší váhou se můžeš lépe hýbat…
Takže bych to zas tak šmahem nezavrhovala.
Ano vse umim ja driv i hodne cvicila vazila sem 55 od porodu sem totalne marna. Ja se i zachvative prejidam, kdyz mam stres nabiram vse proste nam problem od porodu. Nevim co to semnou je
Dobry den, prosim o zanechani anonymu.
Holky prosim o nesoudněni pripadne aby se mi ozvali ty ktere to maji vyzkousene nebo si to pichaji.
Mam obezitu podle BMI 1.stupen
Vazim 93kg merim 165 vzdy sem vazila 55-65
Bojuju stim od porodu, jenze se toho na me tolik nakupilo, ze treba zhubnu 15kg a behem obdobi stresu naberu zas a vic.
Dneska jsem byla u dr na kompletnim rozboru krve a nabidla mi, ze mi muze napsat na 2 mesice ty injekce asi bych rekla ze ozempic.
Do detailu sem se snim otom nebavila protoze si to musim pozjistovat poradne sama.
Ale uprimne ikdyz rekla, ze nemusim mit strach tak ho mam. Mam tu srazlivost krve heterozigotni mutace f2. Nic na redeni krve neberu.
Zajima me hlavne prosim nazor a zkusenosti tech co to berou.
Jasne az se rozhodnu vse proberu z dr ted sme to jen nakousli ale zajimaji me zkusenosti.
Dekuju