Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky..dnes od rána už jsem nemohla dospat..jsem v situaci, kdy jsem skoro rok rozvedená a s bývalým mužem už téměř 2 roky žijem každej v jimém vztahu..to že se s bývalým rozcházíme vzala moje rodina dost negativně
a půr roku mi trvalo, než to přijal můj táta a přijal mého nového partnera
a před měsícem jsem i tátovi řekla o těhotenství a táta to vzal suprově a těší se na vnučku
…s mámou je to komplikovanější…máma je dost věřící a my měli svatbu v kostele a máma to doteď nevzala
a moc spolu nekomunikujeme, ale rozhodla jsem se, že jí to taky oznámím a ten den nastal dneska a jsem z toho dost vynerovaná, jak to máma vezme..
vůbec nevím, jak jí to mám říct..
a jak reagovat, když to nepřijme..
zažila jste to některá? Poraďte mi prosím, ať se nějak uklidním
jedu za ní dnes v 17.hod. a úplně jsem z toho vyklepaná
![]()
Ahojky,
hlavně to chce asi klíd
, je to přeci maminka, určitě ti nic špatného neudělá
A myslím, že čím víc vystresovaná budeš, tím hůř to dopadne. Na tvém místě bych si udělala príma den, dobře se naladila a ono to bude v pohodě, neboj ![]()
já taky byla rozklepaná, sice nejsou naši věřící ale s přítelem jsem byla 2 měs když jsem ot+hotněla tak jsem čekala nějaký „výprask“ ale naopak mamina z toho byla tak dojatá že už na začátku kupovala věcí a zařizovala dům našich tak aby tam mohl prcek být:-)
Myslím, že ikdyž to pro maminu ude rána asi kvůli rozvodu novému příteli atd. Ale pak si uvědomí, že bude babička a určo bude dojatá:-) Jinak bych to asi řekla hned a na rovinu ať to máte obě za sebou:)
Držím pěstičky ať to vše dobře vyjde hlavně se nestresuj ať jste s miminkem oba o.k ![]()
pa ![]()
ahoj
tak já myslím že když už si skoro ve 24 tt..tak to bude mluvit samo za sebe dyt už to musí být i videt
spíš aby mi maminu nerozesmutnělo to žes to 6 mes neřekla nebo alespon dřív
Taky myslím, že to vezme v pohodě, ale kdyby náhodou ne hned, tak jí dej čas, ať se s tím sama srovná. Uvidíš, že zakrátko bude z nastávajícího vnoučátka celá poprděná
![]()
Budu ti držet palce a dej pak vědět, jak to dopadlo ![]()
Děkuju holky za podporu…no uvidíme..večer dám vědět, jak to dopadlo.. ![]()
tak to nakonec dopadlo dobře
tak na 50%
…máma to vzala fajn jen má strach, jak to finančně zvládnem a s bydlením a tak (máma 1+kk)..ale řekla, že mi pomůže - že ¨mě odveze kdyžtak až budu rodit do těch Hořovic,
protože my nemáme auto a z mého těhotenství sice byla zaskočená, ale myslím, že až to rozdýchá bude nadšena
..cítila jsem to z ní
…vrátila se právě z Chorvatska, tak mi i dala domácí olivovej olej, ať si mažu bříško a prsa tím, že to bude lepší než nějakýma naparfémovanýma krémama..takže jsem měla rados
t…horší to bylo a zaskočilo mě, že se vrátila domů (bydlí u mámy) moje mladší ségra s přítelem z nákupů…tak jsem jí říkala, že bude teta a ta mě teda šokovala, porotože na ní bylo vidět, jak se naštvala a dala mi najevo opovržení
…a takovej ten pocit, že se jí nelíbí, že jsem si u mámy získala svým těhotenstvím pozornost, která patří jí
…tak jsem z toho byla taková rozladěná..ale jsem ráda, že máma to vzala a podpoří mě…děkuju všem co mi držely palečky…
![]()
Prochazkasrdcem píše:
tak to nakonec dopadlo dobřetak na 50%
…máma to vzala fajn jen má strach, jak to finančně zvládnem a s bydlením a tak (máma 1+kk)..ale řekla, že mi pomůže - že ¨mě odveze kdyžtak až budu rodit do těch Hořovic,
protože my nemáme auto a z mého těhotenství sice byla zaskočená, ale myslím, že až to rozdýchá bude nadšena
..cítila jsem to z ní
![]()
![]()
…vrátila se právě z Chorvatska, tak mi i dala domácí olivovej olej, ať si mažu bříško a prsa tím, že to bude lepší než nějakýma naparfémovanýma krémama..takže jsem měla rados
t…horší to bylo a zaskočilo mě, že se vrátila domů (bydlí u mámy) moje mladší ségra s přítelem z nákupů…tak jsem jí říkala, že bude teta a ta mě teda šokovala, porotože na ní bylo vidět, jak se naštvala a dala mi najevo opovržení
…a takovej ten pocit, že se jí nelíbí, že jsem si u mámy získala svým těhotenstvím pozornost, která patří jí
…tak jsem z toho byla taková rozladěná..ale jsem ráda, že máma to vzala a podpoří mě…děkuju všem co mi držely palečky…
![]()
Tak to jsem ráda, že to mamka vzala dobře.
![]()
Ahoj holky,
chci se zeptat, zda je tu někdo, kdo má podobný problém nebo případně, jak byste oznámili těhotenství v mým případě.. Problém je v tom, že přítel měl v poslední době nějaké problémy, byl 3 měsíce v psychiatrické léčebně.. Jsme spolu 6 let a musím říct, že tohle byla opravdová zkouška našeho vztahu. Byl tam kvůli problému s hazardem. Jeho rodiče nám před tím, než nastoupil léčbu, oznámili, že by bylo nejlepší, kdybysme se rozešli nebo si dali pauzu, aby se mohl v klidu soustředit na léčbu a nepřemýšlel, co dělám nebo jak mi je venku. S tím jsem nesouhlasila, protože jsem přesvědčená o tom, že k sobě patříme a každý si v životě jednou sáhne na dno a partner je od toho, aby toho druhého podržel. 3 měsíce jsme nějak zvládli, i když to ani pro jednoho z nás nebylo jednoduché. Po skončení jeho léčby jsme si řekli, že se pokusíme o mimi, o kterém jsme už předtím uvažovali. Rozhodli jsme se tak hlavně proto, aby se nám oboum změnil život, a aby přítel měl větší pocit zodpovědnosti za to, co dělá. Otěhotněla jsem, nyní jsem v 15tt a kromě nejbližších kamarádů to nikdo neví. Nevíme totiž, jak hlavně jeho rodině tuto krásnou novinu oznámit nebo spíš čekáme na správnou příležitost. Jeho rodiče jsem v rámci možností v pohodě, ale jeho matka se zmínila před 14 dny prý o tom, že na mimi máme ještě kupu času, až prý bude přítelovi 30, což je za 5 let, tak o tom můžeme teprve uvažovat.. Co si o tom myslíte?
No vzhledem k tomu, ze uz tehotna jsi, tak to oznamit budete muset ![]()
hele jste dospeli, rozhodujete sami za sebe, tak si za tim stujte. predpokladam, ze vase situace je takova, ze to zvladnete financne i organizacne (kdyz to bylo planovane) a na rodice spolehat nemusite.
jo, a i kdyby se netvarili hned nadsene, tak se nelekej a dej tomu cas. prarodice vetsinou zmeknou velmi brzo ![]()
Anonymní - vůbec se nestresuj, je hezké, že jste s přítelem překonali těžké období společně a vaše budoucnost je jen na vás, maminka se s tím holt bude muset srovnat, její těhotenství jí jistě taky nikdo neplánoval, užívej si těhotenství, hodně štěstí přeji.
@Ali-Ali bydlet kde samozřejmě máme, nějaké peníze taky, i když to není nejlepší, ale jsem přesvědčená o tom, že to zvládneme.. chceme to tento víkend oznámit, ale mám z toho opravdu obavy :/ je pravda, že je to naše věc, ale nerada bych, aby jeho rodiče měli nějaké blbé připomínky, protože bych se s nimi nejspíše rozhádala..
@lucindaluckatá děkuju za podporu
je fakt, že jeho matka otěhotněla v 19 a neměli ani kde bydlet, ale to bych jí nerada připomněla.. chci, aby to proběhlo v klidu, ale nevím nevím..
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chci se zeptat, zda je tu někdo, kdo má podobný problém nebo případně, jak byste oznámili těhotenství v mým případě.. Problém je v tom, že přítel měl v poslední době nějaké problémy, byl 3 měsíce v psychiatrické léčebně.. Jsme spolu 6 let a musím říct, že tohle byla opravdová zkouška našeho vztahu. Byl tam kvůli problému s hazardem. Jeho rodiče nám před tím, než nastoupil léčbu, oznámili, že by bylo nejlepší, kdybysme se rozešli nebo si dali pauzu, aby se mohl v klidu soustředit na léčbu a nepřemýšlel, co dělám nebo jak mi je venku. S tím jsem nesouhlasila, protože jsem přesvědčená o tom, že k sobě patříme a každý si v životě jednou sáhne na dno a partner je od toho, aby toho druhého podržel. 3 měsíce jsme nějak zvládli, i když to ani pro jednoho z nás nebylo jednoduché. Po skončení jeho léčby jsme si řekli, že se pokusíme o mimi, o kterém jsme už předtím uvažovali. Rozhodli jsme se tak hlavně proto, aby se nám oboum změnil život, a aby přítel měl větší pocit zodpovědnosti za to, co dělá. Otěhotněla jsem, nyní jsem v 15tt a kromě nejbližších kamarádů to nikdo neví. Nevíme totiž, jak hlavně jeho rodině tuto krásnou novinu oznámit nebo spíš čekáme na správnou příležitost. Jeho rodiče jsem v rámci možností v pohodě, ale jeho matka se zmínila před 14 dny prý o tom, že na mimi máme ještě kupu času, až prý bude přítelovi 30, což je za 5 let, tak o tom můžeme teprve uvažovat.. Co si o tom myslíte?
No, vasi rodice neziji vas zivot, takze vam muzou poradit, ale to ja tak vsechno.
Pokud jste se tak rozhodli spolecne, bude to vas boj.
Pokud se ptas na nazor, tak ja myslim, ze to nebylo zrovna rozumne. Myslim si stejne jako vasi rodice, ze by si pritel mel nejdriv zrovnat svuj zivot a vyresit svoje problemy( ktere muzou pomerne dost zamavat celou rodinou).
Myslim si spis, ze dite vam sice zmeni zivot, ale tezke je to i pro ty, kteri zadny podobny problem neresi. Pro tveho pritele to muze byt o to horsi a reseni jeho potizi to muze spis zkomplikovat( zvlast pokud se jednalo o hazard a financni problemy). Myslim, ze jste se ponekud unahlili a jelikoz je to asi prvni vase dite, nemate moc predstavu, co vas ceka.
No, ale treba se mylim a bude to v pohode.