Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dala bych mu tam mašličku a nikam nejezdila. Ale radím za sebe ![]()
Dceři se to stalo, když měla dva roky. Jeli jsme tenkrát na pohotovost, udělali jí mašličku, šití by udělalo ještě víc paseky. Ale vidět to je, v obočí má prostě čárečku.
Vystřihneš z náplasti takovou mašličku, tj. jakoby dva trojúhelníky vedle sebe, spojené. A tím spojem, tj. nejužším místem mu to přiložíš přes tu ránu. Asi takhle http://files.veverkykoprivnice.webnode.cz/…maslicka.jpg
Nám se stalo totéž, když bylo synovi rok a půl. Raději jsme jeli. Měl z toho jeden steh, mašlička ani tomu doktorovi nešla dát, syn by měl tu ránu „rozlezlou“.
Ale teda syn měl z pohotovosti a pak toho šití strašný trauma.
Ve třech jsme ho nemohli udržet. ![]()
Malý si ve 2 letech taky roztrhl obočí, měl to teda velké necelé 2cm, ale taky během chvilky krev přestala téct, ale mě se nelíbilo hlavně to, jak to měl rozšklebené:( Raději jsme jeli na pohotovost a byly z toho 2 stehy. Ale jestli to má malé a nemá to hluboké, tak to snad na pohotovost a šití nebude ![]()
,desny.Ty blaho, jak muzete byt vsichni tak klidne, sedet za pc, zakladat diskuse jak a na co, z jake vysky dite spadlo, kdyz jde o dite? No ja tohle nikdy nepochopim. Kazde dite spadne jinak, jednomu nic neni a druhe se stejnyma priznakama muze skoncit o dost hur. Nicmene…syn v roce spadl na roh steny, rozsekl si oboci, krve jak z v.la,ale za chvili to tect prestalo, na pohotovost jsem jela, rana byla rozsklebena.Dr. kluka zkontroloval, svitil mu do oci, zkousel jak chyta hracky a ocni kontakt.Rana byla na stehy, ale nechtel ho mucit, ztahnul mu to lepenkou, ale rekl, ze pokud by to jen trochu krvacelo jeste vecer, at prijedeme, ze mu to zasije.
@Jaruna něco jiného je když dítě spadne ze stolu a něco jiného je, když při lezení spadne na hračku. Kdyby každý jezdil při každém pádu, tak by muselo být pohotovostí 10× víc a byly by pořád narvané.
Navíc, jak se dočteš, na pohotovosti mašličky také dávají. Při pádu na hlavu udělají rentgen, aby se zjistilo, jestli dítě nemá prasklou lebku. Pokud má, stejně se s tím nic nedělá, akorát se dítě musí hlídat a být v klidu. Jinak se sleduje, jestli nemá otřes mozku, rozšířené zorničky každou jinak, jestli neomdlévá, neusíná, nechová se divně. A to můžeš dělat i doma (po poradě s dr. na pohotovosti).
A holt každý člověk je jiný, někdo se strachuje z každé modřiny, někdo to neřeší až tak moc.
@AnastazieB ja vim jak se dite vysetruje, s klukem sem byla na pohotovosti docela casto. A je mi uplne, ale uplne fuk co si o me kdo mysli. Nikdy bych se nedokazala smirit s tim, ze sem s ditetem po padu nesla k dr. a prihodilo se neco horsiho. Nejsem lhostejna vuci zdravi vlastniho ditete, o sve dite se bojim a to velmi. A kdyby nahodou…kluk mel pokazde, kdyz spadnul na hlavu, on padal pouze na palici, cerne velke boule, nechodila sem zase jen, kdyz si rozbil kolinko, byly to pady jak z dela.
Mě zrovna nedávno spadl čtyřleťák nevím jak, ale prostě si roztrhl čelo o postel. Rána dlouhá 3 cm, hluboká a pořád to krvácelo. Byl večer, já doma sama se třema malýma dětma, bez auta i řidičáku, manžel na druhé straně republiky, všichni příbuzní x kilometrů daleko a taky bez aut, a sousedy tady na téhle vesnici v podstatě nemáme, kromě pár rodin, na které se spolehnout nedá. A to hlavní: Nemocnice 30 km daleko, dětská pohotovost tam mimo víkendy nefunguje a na chirurgii se čeká i několik hodin, a že máte děti? Nezájem. Trčet tak dlouho do noci v čekárně by se se třema dětma prostě nedalo. Navíc „jen“ kvůli takové prkotině. Nakonec mi manžel přes telefon sehnal dobré lidi z vedlejší vesnice. Pán k nám přijel autem v havarijním stavu, s posledním zbytkem benzínu, takže do nemocnice nás zavézt stejně nemohl. Zkoušeli jsme spolu mašličky, ale synovi se rána pořád rozjížděla a krvácela, nedrželo to. Tak nás všechny naložil do auta a dodrncali jsme se k nim domů, protože jeho manželka je zdravotní sestra. Paní byla velmi šikovná a podařilo se jí ránu mašličkama stáhnout. Poradila, že když je to kluk a není to rána přes celou hlavu, masivní krvácení nebo nějaký jiný horor, tomu stresu v nemocnici okolo šití by to děcko nevystavovala. Jizvu tam bude mít tak i tak. Zkontrolovala zorničky, vše v pořádku, jeli jsme domů. Doma jsem mu to musela ještě několikrát přelepovat, protože mu to pořád trochu krvácelo a mašličky se odlepovaly. Nakonec se ale podařilo, rána se zahojila a dnes to je sice pořád dost vidět, ale nijak rozšklebené to nemá. Na to, jak špatně to vypadalo, se mu to zahojilo i bez šití krásně a je naprosto v pořádku. Já už mám ale domluvenou autoškolu, protože takhle to dál nejde
Takže za mě: Pokud se děcko chová normálně, není spavé, normálně reaguje a rána mu nějak nepřiměřeně nekrvácí, navíc když je tak maličká, na pohotovost bych nejezdila.
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti, pokud Vaše děti také spadly a měly menší tržnou ránu…moje tříletá dcerka před 5ti týdny spadla na dovolené v zahraničí z kočárku (v Londýně), bohužel spadla přímo na obličej a “roztrhla” si kůži pod obočím. Rána byla otevřená. Jak hodně hluboká byla nedokážu posoudit, ale jeli jsme ihned na pohotovost, kde to vyčistili a řekli, že na šití to není. Zalepili lékařským lepidlem a lepenkou a čekalo se než se lepidlo samo sloupne. Když jsem se ptala, zda zůstane jizva, řekli, že je ještě dost malá a zahojí se to. Lepidlo se odlepilo po téměř 3 týdnech. Po odlepení jsem ji vzala ještě k dermatologovi ať se na to podívá, říkal, že zalepeno bylo hezky a že nejméně 3 měsíce 2× denně mazat gelem Contractubex+teď přes léto UV50 krém. Mažu obojí, několikrát denně. Koupila jsem i silikonové náplasti, které zkusím alespoň přes noc. Chápu, že je to ještě čerstvé a že to začervenání je normální, ale po namazání gelu mi to přijde naopak ještě červenější nežli klidnější…máte někdo zkušenost u Vašich dětí, zda je ještě možné, že se to nějak zatáhne či už to jen během času vybledne?
Jsem z toho už od začátku denodenně špatná…děkuji!
Dobrý den chtela bych se zeptat mam 11 ti mes. chlapecka a leze atd a při hraní se zvedl a spadl presne hlavou na jednu hračku a roztrhl si obocí má tam bouličku a cca 10mm roztržení hned mu ale prestala téct krev ale mám z toho divný pocit a ted nevim jestli jet na siti nebo ne. stejne musim cekat jeste hodinu na pritele aby sme se na pohotovost dostaly mame jet nebo ne? malý nepláče nic ale bojím se byla to docela rana