Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Prosím poraďte. Dnes rano mi dvoumesicni chlapecek spadl z gauce.Beru si ho k ranu do postele. Musim na kraj, protoze na druhe strane spi dcerka tak aby ho ve spanku treba nebouchla. Davam k posteli zidli aby nespadl.Dnes rano byl posunuty a namacknuty na te zidli. Mrskal se, ja mu podavala dudanek a najednou byl na zemi. Nejde ani napsat jak mi v tu chvili bylo. Zastavilo se mi srdce.Hned jsem ho zvedla, plakal asi 5 vterin. Porad si to v hlave prehravam.Pak uz se smal, neplakal, neblinka. Spavost kontroluju, ale u tak maleho miminka je to tezke. Jeden den spinka porad a druhy zase ne. Spadl z gauce na plovoucku.Je to 35cm.Spis se sesunul, ale docela rychle. Koukala jsem na hlavicku a ma to tam trosku cervene, ale nevim jestli to tam nema celou dobu.Jsem uplne v haji. Nejradsi bych si nafackovala! Manzel me serval-nedivim se.Ja ho porad upozornuju at dava pozor a pak se to stane mne. Odpoledne zajedeme pro jistotu na pohotovost.Snad to bude v poradku. Brecim a je mi hrozne.Jsem krava
Omlouvam se za anonym, ale uplne se stydim
nechapu proc na pohotovost az odpoledne, vubec ztracis drahoceny cas zakladadim diskuze - kdyz si todle predstavim jak vystresovana mamca pozorujici dite ma jeste cas zakladat diskuzi… - na co cekas, jedte hned!!!
Věřím, že je ti hrozně. Zajeďte určitě do nemocnice na dětské. Ale osobně si myslím, že to nic nebude, pokud plakal a za chvilku se uklidnil, nezvrací, neztratil vědomí atd. Ona plovoučka je pružná a 35cm není zase tolik, popisuješ, že pád byl spíš postupný - sesunutí.
Na druhou stranu, známé spadl malý z přebalováku a měl prasklou lebku, takže zkontrolovat bych ho určitě nechala.
Na ty naše děťátka číhá tolik nebezpečí, ach jo.
Podle me se nic nestalo. Mmch, i kdyby jo, jela bych na pohotovost hned a ne az za x hodin.
Jo, ženský mají pravdu. Jeď hned a rovnou radši na dětský, na obyčejné pohotovosti asi moc nepomůžou. Ale podle mě to nic nebude. ![]()
Já si teda nedokážu představit, jak mohlo dvouměsíční dítě, který se ještě pravděpodobně nepřetáčí, spadnout z gauče.
Az odpoledne protoze mam doma dcerku s anginou a manzel je v praci. Volala jsem detske a rikala, ze nikam jezdit nemame.Ze mam jen kontrolovat.
Šla bych k doktorovi. Stačí i k dětské. S největší pravděpodobností dostanete jen doporučení dítě sledovat, v noci budit a pokud by zvracelo nebo se nebudilo, tak návštěva nemocnice.
Je hodne malicky, jela bych hned, proc az odpoledne?
to mi hlava nebere.
@Anonymní píše:
Az odpoledne protoze mam doma dcerku s anginou a manzel je v praci. Volala jsem detske a rikala, ze nikam jezdit nemame.Ze mam jen kontrolovat.
dobre ze jsi zavolala, chapu ze s dcerkou to bude asi slozitejsi se nekam dopravit, ale… no pozoruj teda a uvidis, ale odpol urcite jedte - za to noc nedate
Jeď hned. Nejspíš to nic nebude ale co kdyby! Da bych vám ránu oboum i manželovi. Proto si neberu děti do postele. Nesoudím, jen jsem naštvaná a to ty na sebe asi taky. Dej pak info. Moc držím všechny palce.
Počítej s tím že tě na pohotovosti seřvou ale co naděláš, zdraví dítěte je přednější. ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
Já si teda nedokážu představit, jak mohlo dvouměsíční dítě, který se ještě pravděpodobně nepřetáčí, spadnout z gauče.
taky mě to napadlo…
Ahoj, chápu, že se cítíš špatně, mně malý spadl v 7 měsících, máme naší dětskou kousek od baráku, tak jsem ho hned vzala do kočárku a šli jsme k ní, malýho prohlédla, řekla, že je v pořádku, ale pro jistotu nám napsala žádanku na vyšetření do nemocnice, kam jsme hned od ní jeli. Tvůj chlapeček je maluškej, tak určitě na vyšetření, i kdyby prvně k vaší dětské. I když to vypadá, že je v pořádku, takhle budeš mít 100% jistotu
To same se mi stalo s dcerkou, uz byla ale starsi…taky plakala par vterin a pak uplna pohoda, jenom trosku nacervenale celo na par minut. Dr. ti rekla, at kontrolujes, mozna bych pro klid duse zajela na tu pohotovost, ale pokud nezvraci, nechova se jinak, pravdepodobne to vubec nic nebude ![]()
Prosím poraďte. Dnes rano mi dvoumesicni chlapecek spadl z gauce.Beru si ho k ranu do postele. Musim na kraj, protoze na druhe strane spi dcerka tak aby ho ve spanku treba nebouchla. Davam k posteli zidli aby nespadl.Dnes rano byl posunuty a namacknuty na te zidli. Mrskal se, ja mu podavala dudanek a najednou byl na zemi. Nejde ani napsat jak mi v tu chvili bylo. Zastavilo se mi srdce.Hned jsem ho zvedla, plakal asi 5 vterin. Porad si to v hlave prehravam.Pak uz se smal, neplakal, neblinka. Spavost kontroluju, ale u tak maleho miminka je to tezke. Jeden den spinka porad a druhy zase ne. Spadl z gauce na plovoucku.Je to 35cm.Spis se sesunul, ale docela rychle. Koukala jsem na hlavicku a ma to tam trosku cervene, ale nevim jestli to tam nema celou dobu.Jsem uplne v haji. Nejradsi bych si nafackovala! Manzel me serval-nedivim se.Ja ho porad upozornuju at dava pozor a pak se to stane mne. Odpoledne zajedeme pro jistotu na pohotovost.Snad to bude v poradku. Brecim a je mi hrozne.
Jsem krava
Omlouvam se za anonym, ale uplne se stydim