Pád z gauče ve 2. měsících

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8996
29.10.13 12:26
@Anonymní píše:
Premyslim, ze pojedeme jeste do jine nemocnice.Aby udelali aspon rentgen.

Není potřeba akorát je to pro to dítě zátěž. V osmi nebo devíti měsících ti spadne z postele zase, pak si začne stoupat a bude padat na šišku xkrát denně - nelze jet pokaždé na rentgen. Pokud ihned po pádu brečí, nemá vystouplou fontanelu a nezvrací a neteče mu z ucha sekret a není krev tak je to většinou pouze o pozorování nějakých změn v chování během následujících dvou dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
29.10.13 12:30

Za každou cenu bych si rentgen nevydupávala. Není potřeba rtg nějak démonizovat, jsou to jiné přístroje, než byly za nás, ale je na posouzení lékaře, aby toto vyšetření na základě tvého popisu a stavu dítěte, požadoval.

Btw kdyby děcko potřebovalo CTčko z rozličných důvodů, dostane cca stonásobně silnější ozáření. K tomu také musí být důvod a jistě by se tomu nikdo nevzpěčoval. U rentgenu tomu není jinak - pokud je objektivní důvod, ano a nebudu řešit ozáření. Pokud lékař důvod nevidí, na sílu bych si ho nenutila.

• Citovat
  • Upravit
K-Black
29.10.13 12:30

Už se uklidni, ulož děti, uvař si kafe a hoď nohy na stůl. A hlavně přestaň s těma výčitkama :cert: škodíš jen sama sobě, možná je to tím že jsi krátce po porodu a hormony mají pré.

Přístup nemocnice mě udivuje, s tím jsem se ještě nesetkala.

Jo a odpolko přestěhujte ložnici, udělej zábrany, protože pokud bude malá v noci zase plakat tak bude lepší když ji budeš mít u sebe, než běhat několikrát za noc do pokojíku, potřebuješ se především vyspat, jsi unavená a vystresovaná.
Takže děťátka do postele a večer zalehnout s nima ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.13 12:32

S ditetem jsem nikdy na rtg nebyla. Rikali, ze ho delaji jen pokud maji podezreni a ze s takove vysky je mala prvdepodobnost nastipnuti nebo zraneni lebky.Pry mame hlidat jestli to neni otres mozku, ale pry to nevypada.Do ordinace jsem sla uplne ubrecena. Sestricka mi rekla at se nejdriv uklidnim, byla mila. Doktor se me zeptal proc brecim a ze me chape, ale jsou horsi veci.Jen se na maleho podival. Cekala jsem nejake vysetreni.

• Citovat
  • Upravit
Poison Ivy
29.10.13 12:38
@Anonymní píše:
S ditetem jsem nikdy na rtg nebyla. Rikali, ze ho delaji jen pokud maji podezreni a ze s takove vysky je mala prvdepodobnost nastipnuti nebo zraneni lebky.Pry mame hlidat jestli to neni otres mozku, ale pry to nevypada.Do ordinace jsem sla uplne ubrecena. Sestricka mi rekla at se nejdriv uklidnim, byla mila. Doktor se me zeptal proc brecim a ze me chape, ale jsou horsi veci.Jen se na maleho podival. Cekala jsem nejake vysetreni.

Aha, podívej, pokud mu kontroloval zorničky, reakci končetin a podobně a popsala jsi mu věrně celý pád, dítko prohlédl, tak bych se do ničeho nehnala. Oni s ním objektivně vyjma RTG - pozorovnání v nemocnici - prohlídky v zásadě nic neudělají.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.13 12:39

Jak dcerka v noci place a ja ji nemuzu vzit k nam tak je to hruza. Beham tam kazdou hodinu. Navic je hyperaktivni takze je tezke ji udrzet v postylce. Manzel uz se uklidnil. Omluvil se. Jeste jsem vycerpana z kojeni.Mam bolave bradavky, maleho budim co dve hodiny, protoze mi ubyva mleko. Strasne chci kojit. Koupila jsem si homeopatika, prikladam casto, piju kojici caje. Hormony porad pracujou, vse me rozbreci.Ted je mi hrozne jako nikdy. Porad na to myslim a prehravam si to.Bylo to hrozne rychle.Mam strasnej pocit uzkosti.

• Citovat
  • Upravit
2418
29.10.13 12:57

@wladka73 Ano presne jsi dala na prvni misto stesti… ne kazdy ho ma, miluji supematky co vi vsechno nejlip a jim by se nikdy nic takoveho stat nemohlo, ale mohlo, ale nestalo. Fakt vam neverim, ze jste mela vzdycky vterinu za vterinou pod dohledem kazdy pohyb vasich deti. Nebo jste je treba nikdy nenechala cakat treba ve vane? Me mamka ano a vzdy u toho byla a nikdy se nic nestalo… stesti. Teta setrenici taky a taky byla vzdycky u toho, jednou se natahla pro rucnik a sestrenku drzela jednou rukou, ta si chtela kleknout ujela ji noha a rozbila si hlavu u vanu… hmmm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
29.10.13 13:00
@Anonymní píše:
Jak dcerka v noci place a ja ji nemuzu vzit k nam tak je to hruza. Beham tam kazdou hodinu. Navic je hyperaktivni takze je tezke ji udrzet v postylce. Manzel uz se uklidnil. Omluvil se. Jeste jsem vycerpana z kojeni.Mam bolave bradavky, maleho budim co dve hodiny, protoze mi ubyva mleko. Strasne chci kojit. Koupila jsem si homeopatika, prikladam casto, piju kojici caje. Hormony porad pracujou, vse me rozbreci.Ted je mi hrozne jako nikdy. Porad na to myslim a prehravam si to.Bylo to hrozne rychle.Mam strasnej pocit uzkosti.

jestli se dítě opravdu sesunulo a navíc v dece, tak myslím, že hodně přeháníš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.10.13 13:04
@Anonymní píše:

a nemůžeš teď přeorganizovat to spaní a vzít si malou k sobě :think: hele nechci být chytrá, ale spánek myslím tvůj spánek by pro tebe měl být TOP1 :nevim: do toho to dojení, vím že já bych to nezvládla, fakt ne.

Co teď dělají děti? jestli spinkají, tak běž na balkon, nebo se vystav do okna a zhluboka dýchej, třeba to pomůže :think: pokud máš hodně velkou úzkost tak si někde zalez(bez dětí) vem polštář a řvi do něj, nadávej, polituj se, vyplakej se, taky by to mohlo tu úzkost trošku odsunout. Já nevím co se může nebo nemůže při kojení, jestli třeba nějaký čaj :nevim: zkus aspoň tohle, jo a hlavně se najez! ono se to nezdá, ale s hladovým žaludkem je člověku hůř.

• Citovat
  • Upravit
6945
29.10.13 13:04
@Sibyla0 píše: :roll: Budou horší pády ;)

už toho nech, hudou hroší pády apson víš že, musíš být opatrnější
a nešlo by to udelat naopak dveru vzít k sobě, malého do pokojíku?? ale to asi ne vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.10.13 13:06

Zakladatelko, je dobře, že je vše v pořádku. Taky mi spadlo dítě jako mimino. Šli jsme hned k doktorce, ta ho prohlédla a dostala jsem rady, kdy jet po pádu okamžitě na pohotovost/dětskou chirurgii.

1. Když dítě bezprostředně po pádu/nárazu nebrečí.
  2. Když se dítě nedá utěšit.
  3. Když dítě spadlo na extrémně ostrý předmět - rohy nábytku, zdí…
  4. Když je dítě v bezvědomí (viz bod 1).
  5. Když dítě spadlo z větší výšky než je ono samo.
  6. Pokud je v místě nárazu větší boule nebo prohlubeň.
  7. Když se dítě chová jinak než obvykle - více plačtivé, unavené nebo i naopak aktivní.
  8. V případě, že zvrací (v případě kojence víc než je obvyklé).
  9. Jsou-li rozdílné zornice.
  10. Ztácí-li vědomí.

Pokud by sklouzlo po dece, tak bych nejela a jen pozorovala. A objíždět s dítětem další nemocnice, aby ti udělali rentgen, mi příjde už jako velké přehánění.

PS: Chápu, že se bojíš, ale zkus se od toho aspoň lehce oprostit, jinak se z toho zblázníš. Mám v okolí podobnou matku-cíťu a kluk je tím absolutně postiženej a všichni z toho mají akorát legraci a nikdo je nebere vážně. Kluk nic nesmí a pokud ano, stojí mu za zadkem, aby se mu náhodou něco nestalo. Když byl mimino, tak koupala jen ona, chovala jen ona, pořád doma měřila teplotu, aby se kluk nepodchladil, nevětrali, aby ho neofouklo, snad do 2 měsíců nikde nebyli a nikdo k nim nesměl na návštěvu, aby kluk nic nechytil… Dodnes si pamatuju, jak nám zakazovala kluka v 5 měsících rozesmívat, protože by mohl škytat… Neudělej si z dětí skleníkové kytičky a ze sebe zotročený uzlíček nervů ;)

• Citovat
  • Upravit
492
29.10.13 13:07

Zakl. na žádnej RTG do jiné nemocnice nejezdi, je to opravdu zbytečné, jak jsem již psala, krvácení se z RTG nepozná a i kdyby měl naštíplou lebku(což vážně pochybuji), tak co myslíš, že se s tím dělá?…nechává se sama srůst. Už se uklidni a nehysterči!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.10.13 13:08

@Billi :mrgreen: nerozesmívat dítě aby nemělo škytavku jo? :zed: :mrgreen: to je šílený :lol:

• Citovat
  • Upravit
492
29.10.13 13:10

A ještě teda si neodpustím jednu otázku, co budeš dělat až začne stoupat a padat?… to se asi úplně zblázníš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Medžika
29.10.13 13:12
@K-Black píše:
@Billi :mrgreen: nerozesmívat dítě aby nemělo škytavku jo? :zed: :mrgreen: to je šílený :lol:

8o 8o ty vole.. tak to sem teda dítě málem zabila.. neškytala teda z toho ale rozesmívala jsem ji furt

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák