Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Klasická návštěva, jdu na půl minuty mimo obývák, má kamarádka chce „ohlídat“ mé roční bejby, tak jí ho s klidem nechám, protože je také matkou. Jen se ohlédnu a vidím jak se malá řítí po hlavě z gauče na koberec. Málem jsem to stihla doběhnout x metrů, kamarádka sedící vedle ní nestihla bohužel nic. Já tohle nevydýchám! Víte, když Vám spadne Vaše dítko, ano, pokakali jste to… může se to stát. Ale tohle se stát nesmí, je mi mizerně a jsem ukrutně naštvaná, cloumá se mnou zlost, strach, obavy, zoufalství.
Možná by mě uklidnilo pár rad od Vás, abych mohla aspoň spát. Spadla z půl - třičtvrtě metru na koberec - přímo na čelo, taková ta klasická „šipka“. Jen s tím rozdílem, že ruce to asi moc nezbrzdili. Pláč, řev, chlácholení. Nyní se chová normálně, reaguje, baští, hrajeme si. Nyní spinká. Věřím, že to bude OK, jen se prostě strašně bojím, mě se toto nikdy nestalo…
Příspěvek upraven 07.05.14 v 16:51
Koukni na tenhle profil @Pudloslava a klid, z gauče na koberec mi nezní tragicky. Ale já jsem už co se týče pádů značně otrlá.
Plovoučka, prý kvalitní, ale asi ne na pády dětiček. Na ní byl ještě koberec, což mě uklidňuje.
@Ketule007 naše roční dnes taky upadla ale z postele zezadu. Takže dopadla na záda a na hlavičku, raději jsme jeli na úrazovku aby to zrentgenovali.
Cítila jsem se hrozně že jsem ji nestihla zachytit ![]()
No, můj kluk spadl ze své výšky 72 cm na koberec a v pořádku to nebylo. Ovšem tím tě nebudu zatěžovat, protože byl jednak mnohem mladší a hlavně to takhle normálně nedopadá. Zkrátka spadl blbě. Můj starší měl pádů milion (a ten mladší samozřejmě taky), pádů na tvrdou podlahu, na parkety, na beton, většinou naznak… a nikdy to nic nebylo. Pokud Ti to hlodá, určitě malou sleduj, ale myslím, že to bude OK. ![]()
Nechápu proč je výrazně to také matkou.
Jako že kdyby nebyla tak je něco jinak??
A pádů na hlavu ještě bude bohužel dost asi
Já hlídala kamarádce kluka a přímo předemnou spadl na chodník na hranu a i když jsem byla u něj prostě se to stalo
Já mám z tohohle hroznej strach. Asi by mě klepla pepka kdyby malej spadl přímo na hlavu. Na ty dětský karamboly se vyloženě netěším..
Jinak teda nevím kam koukala kamarádka ![]()
@CokeLady píše:
Vyznívá to tak, že víc než samotný pád a bolest dítěte tě drásá, že to způsobila kamarádka tím, že dost nehlídala.Jinak si myslím, že přeháníš. Děti padajLépe či hůř, bolestivěji či míň, krvavě i bez krve. Ročáka bych neřešila nijak dramaticky, za chvíli přestane brečet, pak se bude chovat normálně (sledovat známky otřesu) a už dávno o nějakém pádu neví, zatímco maminka v duchu griluje na pekelném ohni svou bývalou kamarádku, která jí nepohlídala správně dítě.
No, nechtěla jsem se tím zaobírat, ale vystihla jsi to přesně. ![]()
@Petra Z od matek se očekává jaksi víc toho postřehu… to my mámy přece máme
Možná až se z toho vyspim, bude to lepší, nyní to prostě nejde.
@Hr4sek22 píše:
Já mám z tohohle hroznej strach. Asi by mě klepla pepka kdyby malej spadl přímo na hlavu. Na ty dětský karamboly se vyloženě netěším..![]()
Jinak teda nevím kam koukala kamarádka
koukala do blba a ani jí nezkusila chytit… tak ono 20 vteřin „hlídání“ byl asi vrcholový výkon
![]()
@Ketule007 Mě dcera spadla z půdy na chalupě…ze 3 metrů (výška stropu) se kutálela po schodech dolů na tvrdou dlažbu…šla s dědou (můj táta) na půdu hledat poklady (naše hračky z dětství)…už jí to nebavilo, tak si dřepla k otevřenému poklopu od půdy a koukala dolů ze schodů…zamotala se jí hlava a…
Byl tam MŮJ VLASTNÍ TÁTA a neuhlídal jí…byla teda starší (3 roky)
Po pádu řev, krev z pusy…bolí hlava, bolí záda, bolí bříško…já na infarkt. ( + výčitky, že jsem tátovi důvěřovala, že jí ohlídá…že jsem tam měla být i já, pro sichr…)Přijela záchranka a odvezli jí do nemocnice na vyšetření…to co se dělo v sanitce a v nemocnici bych si zopakovat nechtěla…to vyptávání, ty pohledy…jestli jsem jí to neudělala já, jestli to nebylo týrání…to prostě poznáš, že tě podezírají…asi to mají u úrazů dětí v popisu práce, ale bylo mi z toho zle…Dcera byla naštěstí v pořádku. Ale nespala jsem ještě 2 noci…pořád jsem jí hlídala, jestli dýchá…není v bezvědomí…no, asi magor… ![]()
Nic si nevyčítejte, to se prostě u dětiček bohužel stává. Jestli je holčička v pohodě, snažte se být v klidu. Hlídejte jen, aby nezvracela. To by potom mohlo znamenat otřes mozku.
@CokeLady píše:
Vyznívá to tak, že víc než samotný pád a bolest dítěte tě drásá, že to způsobila kamarádka tím, že dost nehlídala.Jinak si myslím, že přeháníš. Děti padajLépe či hůř, bolestivěji či míň, krvavě i bez krve. Ročáka bych neřešila nijak dramaticky, za chvíli přestane brečet, pak se bude chovat normálně (sledovat známky otřesu) a už dávno o nějakém pádu neví, zatímco maminka v duchu griluje na pekelném ohni svou bývalou kamarádku, která jí nepohlídala správně dítě.
Ano, vystihnuto zcela přesně
Griluju na pekelném ohni hlavně sama sebe… Víš, kdyby spadla mě…