Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
A když mu je z vody vyndáš tak pláče nebo ne? podle toho bych se asi zařídila..
Jestli máš sudocrem, nebo bepanthen atd..tak mu tím mázni, mně sudocrem na popáleniny funguje téměř zázračně ![]()
Super, že jsi to hned zchladila vodou. Nejsem odborník a nedokážu to odhadnout, ale zkusila bych si zavolat do nemocnice na pohotovost, co ti tam řeknou.
Kamarádce se stalo to samé, taky se hystericky držel a jeli. Měl to zavázané. Opařeniny jsou zrádné, asi bych raději jela.
Nejela bych, pokud nebudou puchýře nebo pokud to nemá na extra velké ploše. Máme za sebou spoustu puchýřů, ale zase byl vždy jen jeden max půl cm. Prst šel pod vodu, slušivá náplast a dobrotou odvést pozornost a šmitec.
Naši měli na tohle vždycky aloe, utrhli špičku toho dužnatého listu a tím se to potíralo, hodně to pomáhalo. Čím jsem byla starší, tím ta kytka byla orvanější, ale to už k tomu asi patří ![]()
Poznámka: O vhodném způsobu léčby popálené či opařené kůže malého dítěte by měl vždy rozhodovat lékař. U většího dítěte (od 3 let věku) po odeznění akutních příznaků při drobné popálenině 1. stupně, to jest pouhé zarudnutí kůže bez tvorby puchýřů, mohou rodiče doléčit kůži sami s použitím nějaké epitelizační masti (i té inzerované, Bionectu) nebo spreje (Panthenol, Infadolan apod.). Poranění 2. stupně a více by měl vidět lékař, ne každý rodič dokáže stav kůže vyhodnotit. Epitelizační přípravky lze použít tehdy, až je kůže zklidněna.
Stalo se nám u 16 měsíční to samé. Hned jsem chladila, přesto stále hrozně plakala, tak jsme jeli. Na pohotovosti řekli jen chladit, nic nedali. Puchýř jí za cca 2 hodiny naskočil.
V 1,5 roce mi polozil syn celou dlan na remosku, ve ktere jsem pekla kure k obedu, jela zrovna naplno. No plakal hodne dlouho, uklidnil se az sel vecer spinkat. Hned jsme chladili pod vodou a cely den zmoulal v ruce studenou plenu. Kupodivu byl bez puchyre a bez nasledku, na druhy den se uz o nicem nevedelo… Na pohotovosti doporuci chladit a a nazdar. Zbytecna cesta pro uz tak vystresle decko.
Chladit by se u malých dětí nemělo úplně studenou, na to pozor, mohlo by pak dojít k šoku. Jak má ty ruce červené? Nikde žádná okamžitá změna kůže, která by nasvědčovala II. B stupni? Pokud nic takového, nikam bych nejela a jen sledovala. Později se mu možná nějaký puchýřek utvoří, ale to se zahojí samo.
Pohotovost je v tomto případě zbytečná, budete čekat x hodin někde ve špitále a stejně s tím nic nezmůžou.. Dobře jsi udělala, že jsi ručičky hned zchladila pod studenou vodou. Další máčení nemá valný smysl. Snad nebude tak zle, aby naskákaly puchýřky.. Kdyby fakt ano, tak potřít - nejlepší je vlhké hojení Hemagel a zavázat obvazem, aby si to tam nechal. Ženský neblázněte..to nebyla vroucí voda ani plamen.
@lekarnicka28 no co každý máme nějaký trauma. Já nejela s hlavou rozseklou o betonový schod, ani s pádama přímo na kebuli, ale opařeniny jsou moje noční můra..
Potřebuji poradit, holky. Syn (9 měsíců), se před chvilkou snažil postavit o trubky k topení, trubky byly hodně horké. Sama na nich neudržím ruku, nedokázal se hned pustit, takže křičel a chvilku se držel, než jsem ho vzala. Dlaně jsem mu hned zchladila po studenou vodou a dál mu je máčím ve studené vodě. dlaně má červené, ale zatím se netvoří puchýřky. mám s ním jet na pohotovost nebo počkat do rána, co to udělá? za chvilku by měl jít spinkat.