Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky…dnes ráno mi malej (8m) spadl z postele… máme postel vyšší..má 60 cm.. celou dobu jsem byla vzhůru a malej spinkal a z druhéstrany mel srolovanou peřinu…pak jsem najednou usnula..skoro celou noc jsem byla vzhůru, protože moc nespal.. a najednou me probudil hrozný pláč
..stalo se to během 5 minut po tom co jsem usla..no každopádně manžel si nechal u postele činku a malej spadl bříškem přímo na ní ![]()
Po tom co jsem ho uklidnila a přestal brečet, byl v pořádku..jako by o tom nevěděl..hrál si, sedal si a stoupal..prostě jako vždycky…nezvracel ani nic jiného..
Volala sem k dr., ale ten má bohužel dnes odpolední ordinaci…myslíte, že mám malého vzít a jet raději do nemocnice? Nebo odpoledne zavolat ještě jednou k dr.? Popřípadě ho k němu vzít?
Jestli tam nic nemá a chová se normálně, tak bych ho po doktorech netahala. Až bude chodit, všude lozit, spadne ještě tolikrát. Břicho je navíc dobře chráněné.
Zavolej do nemocnice na dětské, také se mi stalo. Řekli mi, že pokud je vše v pořádku, a chová se jako vždy, nic to není.
A doplňují, že mě malej spadl z postele, jakoby krkem o roh nočního stolku s zastavil se na zemi o svoji hlavu, tak zůstal, jakoby dělal stojku..
Tak jsem volala pro jistotu k dr. a ten nás pro jistotu poslal do nemocnice na utz (právě kvůli možnosti natržení sleziny nebo jiným problémům) a rtg..zůstali jsme tam přez noc a naštěstí je vše v pořádku..udělali mu i vyšetření z krve a moči + utz bříška a rtg hlavy..vše negativní a dnes ještě kontrolní utz hlavy a bříška..a teď už jsme doma ![]()
Děkuji za rady ![]()
P. s. nejdřív jsem dostala vynadáno že jsme nepřijeli hned
..ale když ho viděli jak divočil tak se pak ani nedivili.. ![]()