Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den,
7-měs. syn se staví na nožky a když se třeba ve 2hod. ráno probudí a já ho nechci hned nakojit (kojila jsem ho před hodinou), tak ho musíme 10× otočit v postýlce, dát dudlík, přikrýt. Jenže už druhou noc si začal v tý tmě i stoupat a občas spadne a dnes rána jak blázen a on ležel týlem na šprušlích v rohu postýlky a řval. Jsem z něj celkově vyřízená, protože se tak 3× za noc budí na kojení už 7 měsíců a teď mám ještě strach, aby se v noci nezabil:o( Mladší dcera měla pádů na hlavu snad milion a z toho 3 z výšky (z kočárku atd.), několikrát jsme byli na pohotovosti, tak jsem dost z mladšího vystresovaná a pořád ho hlídám, ale v noci to prostě nejde. Přemýšlela jsem dát mu pytel na spaní, stejně máme v noci zimu, ale mám strach, jestli se mu do něj ve stoje nezamotají nohy a aby pádů naopak nebylo ještě víc.
@anna21 moc neporadím, tohle období, kdy se naučí stoupat a ta příroda je prostě zoufale táhne nahoru (třeba při usínání je to extra lahůdka
) se musí prostě jen přežít, naštěstí to většinou netrvá dlouho; ale chci podotknout k tomu pytli-není moc šance, že to pomůže, spíš se do toho právě jen zamotá. Můj syn se v tom naučil časem i chodit, běhal po bytě jak strašidýlko, bylo to roztomilý, ale samozřejmě prostě zamotat se pak může a ten pád je horší.
Tak obložte mantinelem vasokým nebo srolovanou dekou. v 7m můžete zkusit dát večer už kaši aby se v noci tak moc nebudil. Některé mamky na to mají negativní názor, ale v 7 měsících už opravdu může dostat nějaké to jídlo. A pokud dostává a stále se budí na kojení, zkuste dát jen cucnout vody a dudel.
@anna21 píše:
Dobrý den,
7-měs. syn se staví na nožky a když se třeba ve 2hod. ráno probudí a já ho nechci hned nakojit (kojila jsem ho před hodinou), tak ho musíme 10× otočit v postýlce, dát dudlík, přikrýt. Jenže už druhou noc si začal v tý tmě i stoupat a občas spadne a dnes rána jak blázen a on ležel týlem na šprušlích v rohu postýlky a řval. Jsem z něj celkově vyřízená, protože se tak 3× za noc budí na kojení už 7 měsíců a teď mám ještě strach, aby se v noci nezabil:o( Mladší dcera měla pádů na hlavu snad milion a z toho 3 z výšky (z kočárku atd.), několikrát jsme byli na pohotovosti, tak jsem dost z mladšího vystresovaná a pořád ho hlídám, ale v noci to prostě nejde. Přemýšlela jsem dát mu pytel na spaní, stejně máme v noci zimu, ale mám strach, jestli se mu do něj ve stoje nezamotají nohy a aby pádů naopak nebylo ještě víc.
můj dělal totéž, od 7. měsíců obchází, te´d má 10 měs a skoro běhá.. Takové pády neřeš, bude jich ještě spousta. Základní pravidla při pádu na hlavu třeba dodržet, ale jinak nestresovat. Přejde to. Maly se mnou spí v mojí posteli, jinak bychom se nevyspali ani jeden. prostě když se v noci probudí, vemu si ho pod paži a spíme dál. taky otevřu oči a on na demnou +dřepí a pich mě do oka a smích… zábavné noci. D
@anna21 Nebo ho dávat do cestovní postýlky, tam si šišku nenatluče.
Mantinel v postýlce mám, ale jak za něj tahá, tak je prověšený a každý večer ho hezky narovnám, aby ho chránil a když v noci spadl na roh tý postýlky, tak byl samozřejmě odstrčený, protože jak v noci spí, tahá za něj. Kaši dostává už od 6měs. a přesto se v noci budí…už jsem zkoušela ho nechat a nedat mu mlíčko, ale to řve 2hod., než pak totálně vyřízený usne a je za 2 hod stejně vzhůru a opakuje se to, my s manželem jsme ještě vyřízenější ráno a on to dospí přes den a je v pohodě. Vím, že děti padají na hlavu (mám už třetí dítě
, ale jsem hrozně úzkostlivá kvůli té prostřední, chodit sama začala až později a těch pádů na hlavu měla fakt hrozně moc a bohužel některé pády z kočárku kvůli naší slabé vůli, protože nechtěla být připoutaná a řvala, tak jsme jí nepoutali a tak padala
No ale fakt je, že za rok jde do školy, je hrozně chytrá a bystrá, ve školce už rok pracuje s předškolákama a je v tom nejlepší, nebýt jí 5 let, tak už by šla do školy.
@anna21 a proč nedáš hned mlíko a necháváš ho řvát? Není snazší vzít si dítě k sobě do postele, v klidu dat mlíko a tohle všechno si ušetřit?
No právě že dám mlíko, jen jsem psala, že jsem to zkusila mu asi v 6měs. nedát mlíko a nechat ho, že sám usne s dudlíkem. Je to tak popsaný i na kojeni.net, že půlroční dítě se může už odnaučit noční kojení. Ale neprošlo to. A dnes v noci jsem ho kojila v půl 2 a pak se probudil za hodinu a něco, tak jsem znovu kojit nechtěla, ať ho nakonec v roce nekojím 5× za noc… ale pak si stoupal, tak jsem ho po tom pádu stejně nakojila.
Já teda kojila od půl roka do roka za noc asi 5krát,
Pak jsem odnaučovala tak, že když začla bekat, tak jsem si přišoupla postýlku k sobě a hladila jí zádička. Nedovolila jsem jí prostě vstát. Ale mě už od narození vzbudilo každý bejknutí nebo prudčí pohyb, tak jsem opravdu hned připravená. Dostala se max do kleku, do stoje to prostě už nestihne - ani ted. Ted to je teda v noci zas drsný - 14 měsíců, rostou stoličky a nurofen zabere jen na pár hodin, takže zbytek noci se budí - určitě 4krát. Ale je to krása oproti minuloti, kdy to bylo někdy i 6krát.