Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
ahoj,stydím se i když vím,že je to normální.Je to asi půl hodinky co mi malá spadla z postele,chtěla jsem jí přebalit ale došli mi plýnky,tak jsem se ohnula pod postel pro novej balík a najednou rána a malá na zemi rozpláclá jak žaba,hodila otočku a přistála na břichu,asi se tukla do hlavy,ale nemá žádné viditelné zranění,jen chvíli plakala asi z šoku a pak už se usmála.Mám plašit a jet na pohotovost,když nemá viditelné zranění?Co mám u ní sledovat?Zvracení,zorničky?Jak poznám,že zorničky nejsou normální,jak by měli být?Ted si hraje a čeká,až jí udělám mlíčko.Ach jo
![]()
No neviem co treba sledovat, ale kamoskam uz takto popadali deti vela krat…to sa proste stava. Detom sa nic nestalo.
Myslim, ze ked sa mala usmieva, tak jej nic nie je.
Vítám tě v klubu ,,padajících miminek,, ![]()
Neboj všechno bude dobrý. A bude hůř, takže šetři nervy. ![]()
Hlavně klid! Neplaš. Dítě by teď nemělo jít spát, myslím, že se říká 2 hodiny? Sleduj ji, jestli se chová jako normálně…
jinak postel je vysoká cca. 40cm a na zemi máme parkety a na nich ještě koberec
Taky mi spadnul syn z postele, vlastně snad oba dva v tomhle věku, poprvé jsem u toho byla a stihla pád zbrzdit, podruhé jsem u toho vůbec nebyla (přesvědčená, že se ještě ke kraji sám nedostane, když tam dám peřinu) a to jsem jen slyšela ránu a pak řev ![]()
Myslím, že bys poznala, kdyby dítěti něco bylo, otřesu mozku předchází bezvědomí, i třeba krátké, takže pokud nenastalo toto, tak by měla být v pořádku. Večer bych změřila teplotu, prohmatala tělíčko, zda nemá třeba tvrdé bříško, ale ty děti jsou naštěstí dost gumové.
Pozoruj jak se chová a neplaš.Mě děti nespadly nikdy,ale malá(1 rok) teď běhá,a všude naráží,a je samá modřina.Takže bude hůř ![]()
Já myslím, že takových pádů bude ještě víc. Neboj, malou sleduj, jestli není víc spavá apod. Pokud by Ti zvracela, nebo se Ti na jejím chování něco nezdálo, jeď do dětské nemocnice. Ze zkušenosti svých kamarádů vím, že nemá cenu takhle plašit. Z nemocnice je poslali domů se slovy, že mají děti sledovat.
Takže klid, mně malej asi před měsícem zase spadl ze sedačky (spíš sklouzl), tomu se asi člověk nevyhne, i když teď už si na to budeme dávat větší pozor ![]()
zasvítit baterkou do očí, jestli se dobře stahují a roztahují zorničky, sledovat 2 hod, neměla by jít spát, pozor na zvracení a ospalost (ovšem pokud to spaní nemá zrovna v režimu)
jinak klid, spadne ještě hodněkrát — tím myslím, jako fakt hodněkrát
![]()
Taky mi spadl z postele. 2×. ![]()
V 7 mesicich se naucil stavet a od te doby padal asi tak 5× denne na hlavu z cele jeho vysky. To teprve byly nervy. A to jsem byla porad u nej, ale stejne jsem ho neuhlidala. Je trochu akcnejsi. ![]()
No asi po dvou tydnech se naucil drzet rovnovahu a uz umi i slezt, kdyz se nekde postavi, takze uz pada maximalne na zadek. ![]()
Tim chci jen rict, neboj, hlavu vzhuru, mimina jsou nerozbitna, jak rekla nase pribuzna doktorka. ![]()
No, a bude hur, takze je treba se obrnit trpelivosti. ![]()
sledovat bezprostřední reakci po pádu (bezvědomí, malátnost, ospalost, případný výtok z uší - ale to by musela být hodně velká šlupka), pak dalších 48h zorničky - stejně velké, reagující na světlo/tmu, když sedí v klidu - tak koukej na fontanelu - nesmí být vypouklá.
slonikova píše:
jinak postel je vysoká cca. 40cm a na zemi máme parkety a na nich ještě koberec
Tak to bych byla úplně v klidu. ![]()
Liduš88 píše:
Pozoruj jak se chová a neplaš.Mě děti nespadly nikdy,ale malá(1 rok) teď běhá,a všude naráží,a je samá modřina.Takže bude hůř
OT včera jsem se naložila do vany, konečně klid a ticho, ta jsem si užívala odpočinku a koukám, já mám všude modřiny, stáří a barvy různé a pak mi došlo, že je to od dětí, kluci se chytnou a bouchnou, štípnou, jak je chytám při pádech, tak pak uhodí mě, teď si nejradší hrají s dětskou žehličkou a mopem, takže jsem utrpěla rány násadou od mopu, kbelíkem, žehličkou, otevřou mi dveře, když jsem sehnutá a dostanu ránu do hlavy atd. jsem týraná matka ![]()
Na co dopadla? Koberec a dlažba je rozdíl. Jak vysoká je postel? Sleduje se symetrie pohybů končetin, zda jsou zornice stejně velké na obou očích, stánou s při osvětlení, a pak běžné chování dítěte. Pokud máte vysokou postel a padla třeba na dlažbu, tak bych raději jela k lékaři, kvuli rentgenu.
Ano sleduj co radí holky a nic si z toho nedělej, to se stane každému. Mě spadnul asi před týdnem
A to jsem si taky vždycky myslela, že mě se to stát nemůže, hmm omyl ![]()