Pád židle na dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
18.12.11 21:26

Pád židle na dítě

Dobrý večer, chtěla bych se poradit … dnes mi na 9 měsíčního synka spadla kuchyňská židle. Tahal za kalhoty, které přes ni byly přehozené a shodil si ji na sebe. I když jsem byla v kuchyni, bohužel jsem ten pád neviděla, ale když jsem k němu přiběhla, sundávala jsem mu opěrátko z čela :-( Vůbec nevím,jestli si ten pád nějak zbrzdil třeba rukama nebo ne. Plakal teda hodně,ale po chvíli se uklidnil. Chvíli měl na čele takovou otlačeninu,klasický červený flek,ale teď už tam nic není,zorničky jsou stejné,neplače víc než normálně. Prosím poraďte,mám zítra někam zajet? V noci ho budu samozřejmě kontrolovat,bojím se,jestli nemůže mít vevnitř z toho nějaký hematom nebo krvácení nebo tak … doktor nejsem, jen mě tohle všechno teď ze strachu napadá … :-( děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
18.12.11 21:31

Nemyslim si, ze by mu neco bylo.
Pokud nepozorujes zmenu chovani, tak bych max. v noci sem tam zkontrolovala.
Mi dcerkaspadla z postele, byla to slupka jak blazen, stresovala jsem neskutecne a nakonec v poradku… :dance:
Pokud by jsi ale pozorovala jakykoli naznak, pro klid duse zajdete k doktorce, ona uz vas posle na rentgen… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2711
18.12.11 21:31

já si myslím, že z toho nic nebude, přeci jen kuchyňská židle není tak těžká! Mám dvě celkem sebedestruktivní děti, které si „rády“ přivozují úrazy hlavy před spaním, ale nikdy z toho nic nebylo :-) naštěstí! V kolik hodin se to stalo? pokud ještě 5 hodin potom neměl žádné příznaky( zvracení, apatie, velký pláč, nerovnoměrně rozšířené zorničky) tak to bude OK :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
18.12.11 21:32

Podle mě jeď buď hned nebo ho jen sleduj. Pokud byste „přežili“ noc tak pak už to zas takový význam nemá…teda si já osobně myslím, ale taky jsem laik :oops: Věřím, že chlapec bude v pořádku. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
18.12.11 21:34

rekla bych, ze se hlavne lekl. nemyslim si, ze by to byla velka rana. kdyz si predstavis, jak za ty kalhoty taha, tak ta zidle uz pravdepodobne byla hooodne nakolonena, nez na nej spadla, tak to nebylo z velke vysky. bude to OK, stavaji se horsi nehody :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
18.12.11 21:39

buď v klidu, mě malá buchla z postele, tak jsem ji pozorovala, všechno naprosto OK, ale druhý den ráno měla teplotu, tak jsem okamžitě mazala k Dr. a řekla,že od pádu to nemá a taky, že ne (nakonec to bylo nachlazení), řekla, co mám po pádu hlídat, ale kdyby jakákoliv změna, tak šupajdit na pohotovost nebo k ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.12.11 21:44

No,stalo se to asi tak před 15. hodinou, takže už je to dlouho. Nezvracel,zorničky jsem pozorovala a jsou stejné,apatický taky není,sice plakal,nenechal mě ani navečeřet,musela jsem ho mít u sebe,aby neřval :-) ale to je teď poslední dobou docela normální :-) a taky má rýmu,tak mu asi taky není nejlíp z toho. K večeru spal,probuzení v pohodě,ve vaně se smál,blbnul se mnou,kopal,jedl taky jako obvykle … tak snad to bude dobrý. My už za sebou taky máme 2 pády z postele a 1 pád ze sedu na váhu :-( ale zatím všechno bez dr. a v pohodě bez úhony … právě mě akorát trochu děsí,že na tom čele nemá žádnou modřinu … jestli to něco neznamená… chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
18.12.11 21:48

myslím, že to nic neznamená, malá se taky kolikrát někde pořádně řachne a buď jí tam nic nezůstane nebo flíček za chvíli mizí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.12.11 21:55

Oni mají teď na tyhle „akce“ ty hlavičky uzpůsobené, neboj. Určitě se mu nic nestalo… Mně malého povalil nedávno pes, spadl hlavou na šutr, na čele hrč jak vajco a nic z toho nebylo… Doktor na chiře říkal, že ještě neviděl otřes mozku bez aspoň krátkého bezvědomí a že mají právě ještě lebku pružnou, že by to musela být jiná řacha. Takže pokud nezvracel, zorničky OK, bude stačit sledovat, už je to celkem dlouho…

V tomhle věku mi asi 3× spadl z postele, všecko bere první hlavou a zatím v pohodě :lol: Ale chápu tě, že ses lekla, já jsm se klepala vždycky jak ratlík, než jsem si zvykla :mrgreen:

Jedinou modřinu měl teď po tom „psím pádu“, jinak nikdy nic, takže to asi neznamená vůbec nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2711
18.12.11 22:00

jestli to má od tří odpoledne a byl vpohodě, tak to vypust z hlavy, protože to už je vpohodě!!! To že nemá žádnou bouli znamená jen, že to nebyla velká rána hranou, rozhodně to není náznak vnitřního zranění ;) Už se neboj :) děti jsou děsně sebedestruktivní a ten anděl strážnej funguje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.12.11 22:13

Děkuji vám za aspoň trochu uklidnění, snad to bude v pohodě. No,mně právě přišlo,že je to docela velká výška na to,že ležel na zemi a židle „stála“, ani si to představit nemůžu … :( Stejně budu asi v noci spát trochu neklidně a kontrolovat, ale věřím tomu, že to snad bude dobré :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
18.12.11 22:32

Nám se to u chlapečka stalo taky. Spadla na něho těžká dřevěná židle a na hlavě měl boule ve tvaru těch vysoustružených tyček u opěradla. :roll: Dali jsme Arnicu, boule skoro zmizely a nic horšího mu nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.12.11 22:38

Na syna židle spadla minimálně jedenkrát, možná i víckrát, jednou na něj spadnul němý sluha, dřevěný, celkem těžký, jen se leknul. Ono takových různých úrazů a nehod ještě bude…
Pro mě nejhorší bylo, když se na syna málem převrhla komoda malm, nemáme ji přidělanou ke zdi, všechny šuplíky plný, takže je to celkem těžké, no a on je všechny otevřel a tím se to převážilo, naštěstí se to o ten spodní šuplík zaseklo a nepřevrátila se, kdyby se to na něj převrátilo a všecny ty šuplata se zavřeli, tak je z něj placka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
18.12.11 23:12

Myslím, že pokud se chová normálně, tak bude v pohodě.
Měla jsem tu na návštěvě za malým ročního chlapečka. Chodí, ale je to takový malý machometl. Zapackoval a spadl čelem na takovou podložku pod nohy ke křesli. Vrch je polstrovaný ale konstrukce dřevěná. A on spadl zrovna na kousíček toho dřeva na hranu. (Trčí toho z toho polstrování asi 2cm a ona se zrovna trefil na dřevo :-/)
Měl tam šílenou bouli, měl to modré a hodně plakal. Zamačkávali jsme mu to zmraženým hráškem. Dítě asi za půl hodiny vůbec nevědělo, že spadlo. Ale maminka z toho byla na prášky pokaždé, když se na něj podívala. Fakt tam měl šílenou bouli. Do druhého dne boule zplaskla a zbyla jenom modřína. Prtě v pohodě přežilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
18.12.11 23:23

Myslím, že bude v pohodě, to je taková běžná událost ......

Jinak otřes mozku jsem měla…V bezvědomí jsme nebyla. myslím, že bys to na synovi poznala

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák