Spadla a praštila se do zátylku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
963
17.1.12 21:55

spadla a praštila se do zátylku

Ahojda maminy,

manža dneska koupal 15-ti měsíční dcerku ve vaničce pro mimča(koupelna je v rekonstrukci) a nedával pozor, malá se mu zvedala, sklouzla jí nožka a spadla a praštila se do zátylku. začla brečet až chvilku po tom, v zadu červenej pruh, jen nevím, jestli se jí mohlo něco stát. Boulí jsme měli dost, ale tohle zatím nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17.1.12 22:02

Tak já jsem plašan pokajd by se bouchla očividně hodně jela bych k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
17.1.12 22:07

A jak jí je? Pozoruješ něco? Zorničky má normální, tedy stejně velké? Nezvracela? Po pádu neměla bezvědomí? Nebyla zmatená? Pokud je OK, sledovala bych ji, je blbé, že je večer, tak nezjistíš, jestli není nadměrně spavá. Pokud by se ti něco nezdálo, je lepší rentgen, ale myslím, že to bude dobré
Bouli NEZATLAČUJTE!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
17.1.12 22:08

POkud už pláče, je OK a do dvou hodin nezvracela, tak by měla být v pohodě. Oni děti vydrží dost. O co se bouchla? O hranu té plastikové vaničky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
17.1.12 22:16

jestli zorničky reagují stejnoměrně a reagují na světlo(zvětšení a zmenšení po posvícení do oka) holčička nezvrací, a je očividně v pořádku tak ji jen sleduj. Pokud to byla větší rána je možně že se jí udělají podlitiny pod očima, to se může stát když se jedinec praští do jednoho konkrétního místa na zátylku, říká se tomu brýlový efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
17.1.12 22:16
Káka74 píše:
POkud už pláče, je OK a do dvou hodin nezvracela, tak by měla být v pohodě. Oni děti vydrží dost. O co se bouchla? O hranu té plastikové vaničky?

Ano, o hranu té plastikové vaičky…Já jsem taky plašan, takže jsem docela nervozní, brečela, uklidnila se po několika minutách, slupla večeři, jak jí je moc nevím, protože je taková přešlá. V bezvědomí nebyla, spíš než začla brečet jakoby zaražená, nevím, chvíli jí to trvalo se rozbrečet. Manžela bych nejradši zahrabala pod zem, abych ho neviděla. Tak mě naštval, můžu mu to opakovat donekonečna, že ji nesmí nchat takhle stavět, ale jak když mluvím do dubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
17.1.12 22:19

Myslím, že bude v poho, neboj..
Mě se děti taky zásadně bouchaly do hlavy těsně před tím, než měli jít spát, abych pak mohla řešit, jestli to, že jsou ospalí je kvůli otřesu mozku nebo ne :-)
Ale opravdu neboj, jestli plakala a pak reagovala normálně, bude v pořádku, oni děti dost vydrží :mrgreen:
Syn, když měl otřes mozku, tak se uhodil, ani ne za 5 minut mi řekl, že se mu chce spát (ale vypadalo to jinak, než když chtěl spát normálně - byl takovej skoro apatickej, nevím, jak to popsat) a za dalších 5 minut (to už jsem se oblékala, že jedem) mě pozvracel ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
17.1.12 22:29
vertigo píše:
Mě se děti taky zásadně bouchaly do hlavy těsně před tím, než měli jít spát, abych pak mohla řešit, jestli to, že jsou ospalí je kvůli otřesu mozku nebo ne :-)
Ale opravdu neboj, jestli plakala a pak reagovala normálně, bude v pořádku, oni děti dost vydrží :mrgreen:
Syn, když měl otřes mozku, tak se uhodil, ani ne za 5 minut mi řekl, že se mu chce spát (ale vypadalo to jinak, než když chtěl spát normálně - byl takovej skoro apatickej, nevím, jak to popsat) a za dalších 5 minut (to už jsem se oblékala, že jedem) mě pozvracel ..

Moc děkuji za uklidnění, zatím se vzteká, protože naše malá je noční pták a já ji nutím jít hajat zrovna když si vzala do hlavy, že bude opravovat panenku kladívkem. Ale zatím se chová normálně. Hrozně se o ni bojím, je to moje třeštiprdlo, co má každou chvíli modřinu, je odřená a nebo má bouli, protože nevybere zatáčku a spadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
17.1.12 22:31
luciashek píše:
vertigo píše:
Syn, když měl otřes mozku, tak se uhodil, ani ne za 5 minut mi řekl, že se mu chce spát (ale vypadalo to jinak, než když chtěl spát normálně - byl takovej skoro apatickej, nevím, jak to popsat) a za dalších 5 minut (to už jsem se oblékala, že jedem) mě pozvracel ..
Moc děkuji za uklidnění, zatím se vzteká, protože naše malá je noční pták a já ji nutím jít hajat zrovna když si vzala do hlavy, že bude opravovat panenku kladívkem. Ale zatím se chová normálně. Hrozně se o ni bojím, je to moje třeštiprdlo, co má každou chvíli modřinu, je odřená a nebo má bouli, protože nevybere zatáčku a spadne.

Tak, jestli si takto projevuje svou, bude to OK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
17.1.12 22:36
luciashek píše:
vertigo píše:

Já myslela, že už šla spát, proto se bojíš :-)
Když je vzhůru a normálka si hraje, tak to je dobře - aspoň vidíš, že je fakt v pořádku, opravdu neboj, zítra už si na to ani nevzpomenete :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
17.1.12 23:08

Jé o plastikovou vaničku? Nebooj. ;) Bude ok.

Švára spadl z kočárku na hlavu. :roll: Já zkutálela dlouhý schody hlavou dolů… :roll:

Někde jsem četla, že když dítě spadne ze své výšky, je to dobré (nemyslím třeba na beton, že jo). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
19.1.12 12:44

Ahojky všem,

tak dnes malá vaničku trumfnula. Hráli jsme s spolu, jako vždy, a malá zničehož nic pustila hračku, brkla o ní a než jsem stačila cokoli udělat, spadla čelem na hranu konferenčního stolu, řev až hrůza, na čele boule, po dvou hodinách teď usnula, jako vždy po jídle, dnes teda nějak hrozně rychle, uvidím, co s ní.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
19.1.12 13:30

To máte dobrý období :mrgreen:
Ale neboj, do čela to nebývá nebezpečný, jen z toho jsou obrovský boule :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
20.1.12 15:25
vertigo píše:
Ale neboj, do čela to nebývá nebezpečný, jen z toho jsou obrovský boule :-)

Naštěstí nám nic není :-) Ale už jsem z ní na prášky, dnes opět držkopád, rozhodla se lézt po skákacím oslíkovi a spadla…Tak to dopadá, když máma odběhne jenom zamíchat oběd. No, asi ji zavřu na nějakou dobu do izolace, by se nemrzačila :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3267
20.1.12 15:59
luciashek píše:
vertigo píše:
Ale neboj, do čela to nebývá nebezpečný, jen z toho jsou obrovský boule :-)
Naštěstí nám nic není :-) Ale už jsem z ní na prášky, dnes opět držkopád, rozhodla se lézt po skákacím oslíkovi a spadla…Tak to dopadá, když máma odběhne jenom zamíchat oběd. No, asi ji zavřu na nějakou dobu do izolace, by se nemrzačila :-D

To abys jí tam zavřela tak zhruba na rok, pak to snad bude lepší :mrgreen:
Ale neboj, s každým dalším úrazem to bude pro tebe lepší, nejhorší jsou ty první pády, pak už se to moc neřeší, by ses jinak zbláznila :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák