Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj
co by jste delaly, kdyby vase dite kousnul pes vaseho taty? respektive on ho nepokousal nijak brutalne, ale jenom na nej nesteknul treba. Asi ho zduchnul tlamou. Malej ho prelejzal kdyz lezel pes na zemi a nesel obejit. Je to zlaty retriever ti maj bejt hodny, ne? Jely byste na pohotovost? Nasi bydli o dve patra pod nami.
Omlouvam se za diakritiku, mam eng. klavlesnici.
záleželo by na povaze rány. jestli je velká nebo ne. hlavně je důležité ránu pořádně vyčistit a vydezinfikovat. pokud to není na šití, tak je pohotovost zbytečná. předpokládám, že malý je na tetanus očkovaný a pes je očkovaný na vzteklinu.
Záleží jak vypadá zranění, a hlavně jestli je u psa splněno očkování. Rozhodně to ale není vina psa, ale dítěte, a rodičů, kteří by měli nad takovými situacemi mít zřetel… i pes si v takových případech nemusí nechat líbit vše.
proč na pohotovost? Vypadá to v pohodě. Je pes očkovaný?, pokud ano, tak bych to nehrotila. Spíš je na zváženou, proč to udělal, kolik je psovi, kde ležel - jestli mu nelezl přes pelech, pak taky nechápu, že to otec dovolil, je to pes, tohle je mrně - pes ho bude brát jako že dítě je pod ním, tak ho usměrní po psím a tomuhle by se mělo předejít od dospělého. Potrestali ho nějak, aby věděl, že tohle se nesmí? Jinak bych psa už k dítěti nepouštěla a pokud by tam dítě bylo, pes by musel být v jiné místnosti zavřený.
Kazdy pes bude hodny,kdyz ho nikdo nebude otravovat a prelejzat,podlejzat.Neznamena,ze kdyz je to zlatak,tak na sobe necha stipat drivi,porad je to pes.Nemyslim to zle,ani utocne.
Na pohotovost bych nejela,nevidim zadnou otevrenou ranu,nic.Pes je urcite ockovany,tak se neni ceho bat.
Nekousnul,štouchnul
.Vždyt dítě vypadá jak kdyby ho někdo zbil..
Nevim jak si přišla na to že labradoři -retřívři jsou hodný
já znám samé vztekliny a neznám plemeno za který bych dala ruku do ohně..
Těžko říci.Jak to že dítě nikdo nehlídat aby po psovi nelezl?Kde jste byli vy?
Pokud dítě nikdo nehlídal mužete bejt rádi že to dopadlo takle.Pes a dítě to není kombinace co bych nechala pospolu..
Sama mám psa a dítě a aby byli někdy sami v takle malém věku se prostě nemohlo stát proto že dítě ještě nemá rozum a ani od svého psa nemužu čekat jak zareaguje.
Pokud hlídal děda vynadala bych jemu ![]()
Jocellyn píše:
nooo ja mam chut / jako matka rodu/ toho psa ubyt tupym predmetem…vypada malej jako by dostal pesti
ubít? ![]()
Dítko vypadá OK… nejela bych nikam (pokud je pes očkovaný samozřejmě).
A už ho proboha nenechte po tom psovi lozit ![]()
Proč proboha pře toho psa lezl? Proč jste ho nechali? Pes na to není zvyklý, tak ho upozornil. Být to můj pes, tak ho zvalchuju, ale k jinému psovi se nesmí malá přiblížit a to ani k jiným psům v rodině. Pokud je očkovaný, není třeba nikam jezdit.
Jocellyn píše:
nooo ja mam chut / jako matka rodu/ toho psa ubyt tupym predmetem…vypada malej jako by dostal pesti
To myslíš vážně?
Pes není hračka.Za to může ten kdo dítě nechal přes psa přelejzat. Ne pes. ![]()
Jocellyn píše:
Ubít psa a jako proč? Já bych ubila rodiče, kteří nechají lézt dítě přes psa. ![]()
A pes není hračka ani když je to zlatej retrívr ani čivava.Pokud pes napadne dítě bez příčiny,nebo jen dítě kolem projde seřezala bych ho co by se do něj vešlo,ale pokud necháte dítě aby si ze psa dělalo prolejzačku a zbytek rodiny se baví jak je to roztomilé tak by měli dostat ty co na to koukaj ![]()
Vždy stojim na straně dětí,ale tady mi přijde že pes ještě teda zareagoval dobře.Jinej by malému ukousnul pul tváře.
Fakt mi přijde že někdo je tak nezodpovědnej a odnese to dítě
teď se mi teprve načetla fotka. prosím tě, vždyť ho jen štouchnul. … nedělej z toho tragédii. dítě a pes se prostě musí hlídat. já to mám podobné u mých rodičů s kočkou. viktorovi se strašně líbí a kočka si něco líbit nechá a něco už ne. párkrát se už výchovně ohnala. ale byla jsem u toho a odchytla výchovný „pohlavek“ od kočky
vím, že se to nedá srovnávat, ale všeobecně, dítě nemůžeš nechat se psem, i když je to kdoví jaký domácí mazlíček. nikdy nevíš, kdy ho dítě bolestivě zatahá nebo uhodí a zvíře se prostě bude bránit.
Jocellyn píše:ubít(!)
Tak, toto nevypadá jak kousanec, a od retrievra určitě ne. Po čuni bych dala tomu, kdo není dítěti schopný vysvětlit, že pes není prolézačka a kdo není schopen ohlídat, aby to dítě nedělalo.
Kor když pes spí… Je to stejné, jako když spí člověk, pes se lekne, a zareaguje. Vy buďte rádi, že „reagoval“ jen takto. Na nabití je fakt ten, kdo tomu nezabránil, pardon ale je to tak.
Na pohotovost to určitě není