Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Klid, nespadla jsi z žádné výšky nebo schodů, na břicho atd
na pohotovost to určitě není
Já tahle možná v podobném týdnu padla přímo na prd.el, ujely mi kopyta na blátě. Jako lekla jsem se, ale nic se nestalo. Od toho tam má dítě spousta vody a u většiny žen i nějaké sádlíčko okolo, které to odrazí. Bude to ok ![]()
Nic by se stát nemělo, já třeba omdlela v krámu, taky sem se skacela na tvrdou podlahu a nic se nestalo. Kdyby tě bolelo břicho nebo jsi krvacela, tak hned jed.
@Anonymní píše:
Ahoj, mam takovy dotaz. Jsem ve 20 tydnu a dnes kdyz jsem si oblekala kalhoty tak se mi zamotala hlava a Ja spadla na zem. Ale docela pomalu a na bok. Mam ale šílený strach. Mam domácí doppler a srdicko normálně bije. Myslíte ze bych přesto mela zajet na pohotovost?
Pokud se bojíš, jeď do nemocnice. JIná rada není. Já někdy kolem 30tt spadla na schodech na zadek, nic se nestalo. Jiné se stát může.
Tyjo, tak to ja tyden po nastupu na materskou hodila z kopce poradnou tlamu na asfalt plnou vahou na bricho… dodrena, bolava, hystericka jsem jela ke svemu dr. Nez me vzal, sestra me celou vydezinfikovala - ruky, nohy, bricho, coz byla kurda bolest. A doktor s nejvetsim klidem, at se uklidnim, ze miminka dost casto prezijou i autonehodu, u ktere matka zemre. Jsou na to vybavene. Nu, asi mel pravdu, dceri jsou 4 roky a je cajk:D ale jeste nejakou dobu se mi o tom zdalo a bylo mi z toho celkem zle.
Ja tyden pred porodem spadla na kolobezce, na kolena dopredu a vse ok.
Dite je v obalech, bud v klidu.
Jakmile by bolelo bricho, krvaceni, nizsi intenzita pohybu, jela bych na pohotovost.
Mně se v podobném týdnu jako tobě zamotali nohy do trní a spadla jsem. Ale všechno v pořádku. Jestli nemáš bolesti, nekrvacis tak bych byla v klidu
Ahoj, mam takovy dotaz. Jsem ve 20 tydnu a dnes kdyz jsem si oblekala kalhoty tak se mi zamotala hlava a Ja spadla na zem. Ale docela pomalu a na bok. Mam ale šílený strach. Mam domácí doppler a srdicko normálně bije. Myslíte ze bych přesto mela zajet na pohotovost?