Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
valkil píše:
Kvůli modřinám bych nejezdila, kvůli pádu za mě teda taky ne.
Taky tak.
Já bych teď už taky nejela.
Ale na Tvém místě bych v budoucnu, až se něco podobného stane, nedávala dítě po půlhodině spát. Po pádu by mělo zůstat vzhůru aspoň 2 hodiny - u miminek je to samozřejmě těžší, ale měly by se udržet opravdu co nejdéle.
Syn 11 měsíců spadl z gauče, když jsem mu delala mliko v kuchyni, na gauči s nim byl přítel, tak jsem věřila tomu, ze ho ohlídá..bohužel
..malej brečel, docela dlouho a pak chtěl pít…nejhorší je, ze dneska misto svych obvyklych cca dvou hodin pres den naspal jen cca30 minut, takze byl ted večer strasne protivnej a ubrecenej jeste nez spadl..proste pretazenej. Takze po tom co se uklidnil se napil a usnul…A ted tady čtu, že nema dve hodiny spát…co teď?
No asi ho nech spát. Jdi se na něj občas kouknout, ale nic by to nemělo být. V tomhle věku se děti staví u nábytku a padají. Samozřejmě náhoda je blbec. Mrkni na profil pudloslavy https://www.emimino.cz/…/pudloslava/ ![]()
Mně se stalo u obou starších dětí, že mi jako miminka odněkud spadly, syn taky (v 11 měsících) večer před spaním, takže mi pak usnul - konzultovala jsem to s doktorem po telefonu a řekl mi, že je potřeba přes noc kontrolovat, jestli je při vědomí (kvůli případnému riziku krvácení do mozku, kdyby mu praskla nějaká pidicévka v hlavičce), to znamená tak po půl hodině do něj třeba lehce drbnout, příp. trochu zatřást třeba ručkou, že se nemusí úplně probudit, ale stačí, když se třeba po tom sám od sebe zavrtí, zamává ručkama, otočí se - prostě nějak zareaguje na to, že ho otravuješ při spaní. Když jo, tak je to dobrý, je při vědomí a nic se neděje. Kdyby ne, kdyby ležel bez hnutí, tak zkusit probudit úplně. Syn pokaždé zareagoval a ráno mu nic nebylo, takže to dopadlo dobře a ani jsme nikam k dr. nešli. No ale ta noc teda byla pro mě hororová, jak jsem trnula a nespala, abych nezaspala to kontrolování
Jinak po pádu obecně kontrolovat zorničky - pokud jde jedna šejdrem nebo je třeba zploštělá, tak to je asi otřes mozku.
Díky, snad to bude dobrý…kdyby aspoň spadl na koberec, ale my mame plovoucí podlahu…achjo.JO a díky za ten odkaz na profil @Pudloslava, je to dobře popsany
… malej ma monitor dechu, ale to mi asi stejně bude prd platný, ze?
Tak pritel musel videt jak spadnul.. pokud se u toho neprastil o stul nebo nevzal hlavou nejakou hranu, neblije a da se probudit, tak to myslim nemusis resit.
Bud v klidu, moje dvouleta dneska rajtovala po gauci, pak udelala salto mortale - spadla primo na hlavu a z hlavy se prekulila na zada, ze jsem si byla jista, ze si zlomila vaz.. Hned si sedla, ani nebrecela, jen koukala jak vyorana mys a za chvili uz zase skakala.. Kaskaderi to jsou.
@Anonymní píše: .. malej ma monitor dechu, ale to mi asi stejně bude prd platný, ze?
ale jo, poznas, az umre
blba sranda, sorry, ale hadam, ze noc mate zdarne za sebou ![]()
@Pudloslava joo,přežili jsme
. zdá se, že je ok, chová se normálně. Kdyby něco, tak by se to už projevilo, že jo?
Ahoj maminky, dnes jsem zjistila, že jsem hrozná matka, protože mou vinou spadla dcerka z gauče. Ještě, když už vím, že je ve fázi, že od ní nesmím odejít, a pokládám ji na zem, ale asi jsem myslela, že vteřina na návštěvě nic nepokazí. Chyba!!! Byl to gauč, výška do 50 cm. Malé je 9měsíců, měla mikinu a na hlavě kapuci. Jen jsem se otočila a když jsem koukla zpět, byla v pohybu, kdy se otáčela ze zad na bříško, ale kraj gauče ji stáhl, takže spadla na lino. Okamžitě začala hystericky brečet (já taky, ale proto, jaká jsem kráva). Předtím byla už dobu vzhůru, na návštěvě se koulela a hrála si, takže po pláči hned usnula v kočárku. Četla jsem tu, že by dítě nemělo usnout…taky nevím, jestli nejet do nemocnice, aby neměla vnitřní zranění hlavy… Spala hodinku, pak se vzbudila a smála se na mě. Jídlo, pohyb, to mi přijde stejné, ale do její hlavičky nevidím. Mám jet do špitálu?
Zdravím maminky padajicich děti.. mám syna,4 a půl roku a když byl maličký, tak do toho roku několikrát mi spadnul z postele, dcera 3 roky, ta nikdy.. prostě hloupá prvomatka 😥 ale nikdy to na něm nenechalo žádné stopy, jen prvotní pláč, potom už byl zase stejný, vždy jsem ho kontrolovala a vše v pořádku, ani rána nebo modřiny, otok, nic.. takže jsem to ani neřešila dál.. jen že v poslední době se k tomu myšlenkami vracím a mám výčitky.. je totiž pomalejší, má opožděný vývoj řeči, barvy občas tipuju, dnes mu třeba mladší sestřička pomáhala vyjmenovat příbory a stejně si nepamatoval po minutě, že vidlička je vidlička.. 😔 bylo tedy po 8me večer, tak mohl být i unavený, ale už jsem zoufalá, nemohlo to na něm zanechat následky? Jak jsou na tom vaše děti?
Zdravim,
Tak se mi to dneska podarilo taky. Mala (4 mesice) se mi otocila na brisko akorat kdyz jsem odbehla a spadla z gauce (max 50 cm). Hned plakala, uklidnili jsme ji jidlem, uz byla predtim hladova. Behem piti si jeste dvakrat poplakala ale snedla vse a ani neublinka. Zkontrolovali ksme ruce, nohy a vypada OK. Smeje se, hraje si… Tak si rikam ze je snad vse v pořádku. Jen to vypada ze se ji dela boule na hlave. Ma jit spinkat, ale dam na vase rady a zkusim ji tu hodku udrzet vzhuru.
Ahoj holky, prosím o radu. Malá 2 a půl roku si dneska hrála a nějak zvláštně si sedla asi až na kraj gauče a asi jak se pak pohnula tak jakoby přepadla dozadu a uhodila se zezadu do hlavy.Je to asi půl hodiny. Přišla mi to docela rána. Bylo to z výšky asi 40 cm na plovoučku. Brečela pár minut. Teď už říká, že jí hlava nebolí, chová se normálně, jedla, hraje si. Ale stejně si říkám, jestli jí nevzít do nemocnice, i když zas nechci panikařit a v týhle době jí někam zbytečně tahat. Nejvíc mě vyděsilo, že se bouchla právě zrovna zezadu do tý hlavy.