Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky Maminky,
nevíte něco na padání vlasů, třeba nějaký šampón? Po šestinedělí mi zacali strašně padat vlasy. Už je to 3 měsíce , stále kojím a vlasy mi pořád padají. Nevíte kdy to přestane?
Děkuji moc za rady
Tak mě začaly padat 3 měsíce po porodu, měla jsem vlasy do půlky zad. Ostříhala jsem je defakto do úrovně krku a pomohlo to ![]()
no tak se přidávám mám skoro 4 měsíce po porodu a posl. dobou mi vlasy padají opravdu hodně a to baštím i vitamíny.. ![]()
Já mám šest měsíců po porodu a mám ten samý problém..kojím..ale na nic, co by opravdu zabralo, jsem nepřišla. Doufám, že až kojit přestanu, budu mít svoje vlasy zpět
Moc jsem ale neporadila ![]()
mě to přestalo asi po roce…
je to o tom, že v době těhotenství mi vlasy zesílily, zhoustly, taky jsi to tak měla ???? …a po porodu se začaly vracet do svého normálu - takže padaly a padaly a byly snad všude…jsem je našla i u prcka v plíně ![]()
ptala jsem se na nějaké léky, ale tenkrát mi lékárnice řekla, že když kojím, tak mi nic nedá…pak jsem to přestala řešit…ale také jsem je dala hodně zkrátit…teď je mám zase polodlouhé a je to stejný jako před porodem
A brala jsi nějaký léky nebo vitamíny v těhotenství? Vlasy reagují 3 až 6 měsíců zpětně, takže chemie, ale i hormony, které jsi v tu dobu měla, ovlivňují vypadávání teď. Samozřejmě to chce vyváženou a pestrou stravu, pak pomáhají olejové zábaly a pivní lázně, ale to jen pokud to třeba z vyčerpání. Pokud ti ale padají kvůli tomu, že v těle něco máš, nebo ti chybí nějaká látka, tak bych došla ke kožnímu, ať ti udělá rozbor krve a pak bych dokoupila vitamíny, které ti pomohou.
Nic…je to hormonální záležitost. V lékárně doporučí klasické vlasové preparáty na poškozené vlasy nebo padání, ale rozhodně je nedoporučí během kojení a stejně mi potvrdili, že je to jen tak na oko, protože to padání je způsobeno horm. změnou.
Jinak jsem ještě četla, že dostatek vápníků by měl zajistit to, aby po porodu tolik vlasy netrpěly a že právě vápník je likvidován v těle cukry…ovšem já v době, kdy jsem plně kojila jsem denně jedla sladké a dorty, prostě mi ten cukr chyběl…a sníst denně dvě vaničky tvarohu jsem se teda nedonutila…
Je potřeba to vydržet, zkrátit vlasy, mě padaly od 3m až do 8m.
tak já teda opravdu doufám, že až přestanu kojit, tak se to zlepší a vlasy se zase spraví…začaly mi padat asi 4 měsíce po porodu a takovou tu linii nad čelem už mám pěkně prořídlou
a to jsem vždycky vlasy měla husté, je také pravda, že je pěkně otravné, když ty vlasy jsou všude
každou chvíli malému nějaký ten vlas vytahuju z ručičky, v plíně jsem už taky našla, doma se všude válí.....no děs!!!
tééda když čtu že jste měly husté vlasy a máte je řídké, já je měla řídké, tak co budu mít já?? plešku??
![]()
Ahojky,já po prvním porodu měla vlasy husté jako nikdy,vůbec nepadaly.Pak asi až po 8 letech nevím-asi stres a vypadla mi snad půlka vlasů.Teď jsem znova těhotná,vlasy už nezhoustly,jsem zvědavá co mi tam po porodu zbyde.Máme totiž v rodině dědičně u ženských skoro žádné vlasy ![]()
Gabrielaaa píše:
tééda když čtu že jste měly husté vlasy a máte je řídké, já je měla řídké, tak co budu mít já?? plešku??![]()
nepotesim te, ale ano
Taky se hlásím
,měla jsem to podobé,nevěřila jsem tomu že se to někdy zlepší byla to hrůza a přestali padat tak měsíc poté co jsem přestala kojit…
Padaly mi do půli roka po porodu (v těhu mi nevypadávaly vůbec), nekojila jsem a nic mi nepomáhalo, pak se to ustálilo. Měla jsem jich dost, ale taky prořídly. Otěhotněla jsem a začaly mi padat znovu a jestli budou v takový míře i po porodu, tak mi tam asi taky nic nezbyde.