Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím Vás,
17.5. jsem porodila bez komplikací, šití proběhlo. Šití mě vůbec nebolelo a celkově jsem se cítila dobře. Krvácení se postupně mírnilo, ale včera to teda ze mně začalo téct znovu a tak, že bych to přirovnala tak k druhému dnu po porodu. Navíc barva je taková spíš jako červené víno (omlouvám se za detaily). Navíc mě začaly pálit vnější pohlavní orgány, při dosedání i třeba při ohýbání to bolí.
Neměla jste to některá taky tak? Je to normální? Uvažuji, že se zítra vydám na gyndu. U prvního porodu jsem nic takového nezažila, tak právě nevím. Nerada bych tam šla zbytečně ![]()
Děkuji za odpovědi
Takovéhle zkušenosti nemám, rodila jsem císařem a ten má své vychytávky, ale dovolím si jednu techickou připomínku - v šestinedělí ještě patříš na gynekologii tam, kde jsi rodila.
Celé šestinedělí se mužeš čistit i s přestávkama, pokud máš ale bolesti a pálení bud bych zajela tam kde jsi rodila, měli by tě vzít, ale tvuj gyndař tě určitě také vezme, zkus mu zavolat, on ti řekne, ale k lékaři bych rychle zašla
V sestinedeli by ses urcite mela pri problemech obratit na svou porodnici. Muze to byt citlive na bolest, ale svedeni a paleni neni uplne ok. Zajed tam, nebo alespon zavolej
@veronika.berda ahoj, zbytečně nikam určo nepujdeš. Pokud tě něco bolí neboj se to lékaři říct. Je od toho aby pomohl. Jak píšou holky určitě to nenech jen tak a zajdi do nemocnice kde jsi rodila a nebo i na gyndu. ![]()