Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Byla jsem u psychologa kvůli úzkostem a když jsem mu to vysypala tak mi řekl že to vypadá že je schizoid..
O schizoidech je tady emiminu dost dlouhá diskuze. Tak si ji přečti a porovnej.
Frajer chce jet zahulit na Jamajku, nebo kam? To jen tak pro představu, jak blbě na tom je…
Jestli ho máš opravdu ráda, tak to zkus vydržet, ať si nabije hub… Ale bude to pro tebe těžké. On až se bude snažit sbalit nějakou dvacítku a ta ho pošle někam že je dědek nad hrobem, tak mu to možná dojde.
Ale co se týče dětí, to bych byla nekompromisní, co to je, že dítě zavře do koupelny to by byla scéna, to by si za rámeček nedal. A hlavně pokud tady to budou děti poslouchat, tak to na nich zanechá následky které se špatně budou napravovat. Na to mysli především!
@Anonymní píše:
@lilith1 to je krásný model. Jenže dnešní doba kdy lidi bydlí na bytech a té práce tolik není k tomu moc nepřihrává..
Já si nemyslím, že je to o tom ukolovat chlapa, aby neměl myšlenky dělat něco nekalého. Moji rodiče takhle nikdy nefungovali a přesto táta v hospodě bez mámy snad nikdy nebyl. Jsou spolu přes 30let a respektuji se. Doba nahrává jen tomu, že spolu lidé méně mluví. Jsou televize telefony, stres, hodně práce člověk pak k vyhoření dojde kolikrát rychleji. Inspiruje se lidmi co něco dělají, co on by chtěl taky, ale už si neuvědomuje, že spousta věcí je vlastně jen přetvářka. Určitá krize středního věku postihne každého, takové to zhodnocení života, nevyhnutelnost smrti a co chce člověk ještě stihnout zažít. Rodina je určitá kotva, která člověka drží na místě. No a když má někdo pocit, že se s tou lodí potápí a nedělá co by chtěl, může mu prostě hrabnout. Znám jak muže tak ženy, které opustili rodiny. Někteří si nestěžují a jsou za to rádi, mají pocit, že mají teď trávu zelenejší. Jiní si to posrali tak, že to budou mít mnohem horší než to měli. Já si myslím, že máš jen pocit, že je to posledního půl roku. Tohle je postupný proces nespokojenosti, který postupně nabývá a když spolu nemluvíte upřímně a nesnažíte se to společně řešit, tak to pak skončí takhle. Nicméně tohle jen lehké říct, ale hůř se s tím něco dělá. Zvlášť když je jeden zabejčenej mluvit nechce, všechno dusí v sobě a pak bouchne. V ideálním světě by přišel a řekl, hele nelíbí se mi to a to a chtěl bych to nějak řešit, ale s ohledem na rodinu, tak aby to bylo realizovatelné pro celou naši rodinu. V ideálním světě ale nežijeme a s tím se musíš smířit. Pokud by měl můj manžel takový kecy a dělal to co dělá ten tvůj, tak bych si ulehčila svoje mentální zdraví a řekla mu ať si jde za svým snem a přestane si doma řešit frustrace z toho, že má pocit, že má posranej život. Ulehčilo by to mě, děti by nemusely poslouchat naše hádky a zároveň by se nemusely dívat na to, jak se jejich otec chová jako sobeckej ignorant. Jak jsem psala, pokud je ve fázi nevidím neslyším nechci řešit, nic s tím neuděláš.
@stín katedrál to vůbec.. právě do míst blízkého východu, muslimská země ![]()
podotýkám má modrou knížku a žádnou agresi jsem u něj nikdy neviděla
@Martha03 máš pravdu, vím to. Ale vzít to jako fakt je pro mě těžky. I když vím že kdyby mi posílal peníze na děti budu na tom úplně stejně jako teď asi..
@MichaelaHw jako mám ho ráda moc. I přes ty jeho blbý vlastnosti. Vždy to byl hodnej člověk. To co se děje teď je ale šílený.
@Anonymní píše:
@stín katedrál to vůbec.. právě do míst blízkého východu, muslimská země
podotýkám má modrou knížku a žádnou agresi jsem u něj nikdy neviděla
Ať uzavře štědrou životní pojistku a jede, ještě bych mu pomáhala balit.
Ale tam si mladých koček moc neužije…
@Anonymní píše:
@Martha03 máš pravdu, vím to. Ale vzít to jako fakt je pro mě těžky. I když vím že kdyby mi posílal peníze na děti budu na tom úplně stejně jako teď asi..
To víš že je to těžký, je to sakra těžký. Je to velká změna. Nicméně čím dřív si uvedomiš, že vás život tak jak byl už není, bude to pro tebe snazší. Můžeš se snažit, přesvědčovat, navrhovat, ale přijde chvíle, kdy musíš říct dost. Snaha byla, míjí se účinkem a přišla chvíle to vzdát a pustit ho, ať se najde. Možná si to uvědomí, možná ne. Měla by ses ale v tuhle chvíli začít soustředit sama na sebe, děti a vaše štěstí, když on do toho kruhu už patřit nechce a vše odmítá. Je to těžký ne že ne a máš navíc drobky co tímto přijdou o „úplnou“ rodinu. Někdy je ale lepší být sama v klidu, než v neustálém stresu, který se pak přenáší i na děti. Po takových letech „zvyku“ to bude těžký a já ti přeji hodně sil a ať se ti život alespoň emočně obrátí na tu správnou klidnou kolej.
To je krize středního věku jak vyšitá. Na to je každá rada drahá, jen to zkusit přečkat, pokud na to budeš mít nervy. Jediný, co na to trochu zabírá, je, že ženská začne dělat něco samostatně - nějaký koníček apod. Část chlapů docela znejistí, když najednou neví, co ta jejich vlastně dělá, kde a hlavně s kým. Ale s malými dětmi to je samozřejmě o dost obtížnější, i když možná to také není úplně nemožné.
@Anonymní píše:
@Lexter dost silně prdelní situace. Děcka mají 1 a 3 roky. Navíc mám to pako furt ráda. Finančně bych to asi zvládla, ale zatím si nedovedu představit žít bez něho..
Už bez něj žiješ.
@Anonymní píše:
@MichaelaHw jako mám ho ráda moc. I přes ty jeho blbý vlastnosti. Vždy to byl hodnej člověk. To co se děje teď je ale šílený.
Moc ti držím palce, aby jsi to zvládla. Hlavně aby jsi byla v pohodě ty a děti, to je nejdůležitější! Buď s vámi bude nebo ne. Třeba si nabije tlamu a bude klid, kdo ví. To dopředu nikdo nemůže vědět.
Nejdůležitější je, aby se to nepodepsalo na dětech, což současná situace, napětí a urážky nejsou řešení