Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj měla bych dotaz, mám doma pangasiuse a čerstvou zeleninu, papriky a rajčátka. a chci z toho něco vyrobit, nikdy jsem ho nedělala. Přemýšlím jestli z toho by šlo něco udělat jako zapéct dohromady nebo udělat rybu zvlášt a na to dušenou zeleninu? nemám s tím zkušenost, prosím poradte. děkuji ![]()
Já mám ráda rybu zapečenou s rajčaty, určitě by to šlo i s paprikou. Normálně navrstvit a zalít vajíčkem.
A jak dlouho se to peče asi tak? aby z toho nebylo bláto, a je ta ryba bez kostí, nevíš? nikdy jsem to nejedla
@zanetka2712 zapéct to jde
ale možná to bude trochu blemcavější, já pěču tak 45 minut když moc.
Pangas kosti nemá ![]()
Pangas nemá kosti, což je její jediné pozitivum
Jinak to dost ochuť, sama o sobě nijak nechutná. Dobu pečení kontroluj vidličkou, musí se rozpadat jako klasické rybí maso. Spíš bych to pekla přikryté a až to bude hotové, tak bych to odklopila a nechala zezlátnout vršek.
Já bych nakrájela zeleninu do pekáčku, na to položila rybu, posolila, zalila oliváčem a tak půl hodinky pekla. Kosti tam nejsou ![]()
Dávám péct do pekáče dohromady s různou zeleninou. Rajčata i papriky ok. Ona zrovna tahle ryba moc chuť nemá, tak se hodí kde co a ta zelenina je na tom pak nejlepší:-)
Ja dam rybu opeprim, osolim, pokladu rajcatama, trochu bazalky nebo oregana, dam pect a pak zaliju vejcem se smetanou, ve ktery rozmicham strouhany syr.
Delam teda tresku, blativej, vodou napustenej pangas mi uz nesmi do baraku. Vzdycky to v pekaci pusti takovy vody, ze to plave a ryba se zmensi o pulku.
Byli jsme u známych, kteří delali pangase v leču..normálně pangase na pánvičce zatáhnout..pak přeložit do pekáčku, obložit zeleninou a pak by to mělo být cca za 1/2h hotové, klidně bych přidala i cibuli..
Jinak já mám hrozně ráda pangase potřeného olivovým olejem s česnekem, na to plátky citronu a petrželku, koření dle chuti a zabalit do pečícího papíru, péct cca 25 min.
A do třetice pangas s mrkví a sýrem
pangase obalit v mouce, lehce na pánvičce z obou stran opéct, dát do pekáčku, na to navrszvit směs strouhané mrkve, strouhaného sýra, nasekané petrželky a vajíčka, dát zapéct pod gril- chutnalo to i mojí mámě, co normálně ryby nejí..
Tak holky zapekla jsem to s tou zeleninou, vypadalo to krásně, vonělo to krásně ale ta chut
už nikdy víc