Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den maminky,
prosím vás o radu…Jedna paní si ode mne na bazárku koupila boty Mustang. Byla to její velikost a ještě jsem jí přeměřovala stélku. Dnes asi po 10 dnech mi psala, že chce vrátit peníze, že jí boty tlačí. ![]()
Já bohužel ty peníze ale už nemám, koupila jsem dceři za to vánoční dárek. ![]()
prosím vás, co by jste dělaly na mém místě vy? Mě se takové chování moc nelíbí a navíc ty peníze opravdu už nemám. ![]()
To zjistila až po deseti dnech, že jí jsou malé? Nic nevracej.
@Yasminn to nevěděla dřív, že jí tlačí? smrdí mi to nějakou levotou.
Nevracej! neskutečný co jsou lidé možní. Vždyť to je bazar, né tesco.
Pouzite zbozi se nevraci. A Nove bere zpet do ctrnacti dni jen eshop.Coz ty nejsi. Takze pani napis, zdvorile, ze jsi ji predem sdelila velikost i boty zmerila a vic uz delat nemuzes.Je to riziko kupovat boty od nekoho z internetu, to keda tak z eshopu a ani to ne.
Záleží, jestli je to 10 dní od odeslání nebo doručení, protože pošta teď před Vánoci není nejrychlejší. No ale pokud věděla velikost, tak to není tvoje chyba, že jí bota nesedí
To už je riziko koupě přes net… já taky koupila oblečení, co mi nebylo, moje smůla. Může je přece prodat sama.
@Akivasha píše:
Záleží, jestli je to 10 dní od odeslání nebo doručení, protože pošta teď před Vánoci není nejrychlejší. No ale pokud věděla velikost, tak to není tvoje chyba, že jí bota nesedíTo už je riziko koupě přes net… já taky koupila oblečení, co mi nebylo, moje smůla. Může je přece prodat sama.
9.12. mi paní psala, že jí boty dorazily.
@radkakinc píše:
Pouzite zbozi se nevraci. A Nove bere zpet do ctrnacti dni jen eshop.Coz ty nejsi. Takze pani napis, zdvorile, ze jsi ji predem sdelila velikost i boty zmerila a vic uz delat nemuzes.Je to riziko kupovat boty od nekoho z internetu, to keda tak z eshopu a ani to ne.
paní jsem už napsala a samozřejmě, že jsem byla slušná. Bohužel prostě stejně ty peníze už nemám. Navíc mi to přijde divné, že se ozvala až po 10 dnech. ![]()
@Yasminn Je to její riziko, když ji nesedí, ať je prodá dál.
@Akivasha píše:
Záleží, jestli je to 10 dní od odeslání nebo doručení, protože pošta teď před Vánoci není nejrychlejší. No ale pokud věděla velikost, tak to není tvoje chyba, že jí bota nesedíTo už je riziko koupě přes net… já taky koupila oblečení, co mi nebylo, moje smůla. Může je přece prodat sama.
Dodání balíku druhý den je málo rychlé?
@Akivasha píše:
Záleží, jestli je to 10 dní od odeslání nebo doručení, protože pošta teď před Vánoci není nejrychlejší.
I kdyby to bylo den po doručení, tak je to u soukromého prodeje použité věci stejně jedno…
To je jak když jsem já koupila od jedné paní hrací stoleček a malej si s ním vůbec nehrál, tak jsem ho prodala dál..ale nikdy by mě nenapadlo bazarové zboží vracet. Ať paní zboží prostě prodá dál.
To je jeji smula nevracela bych ji nic ani nahodou, navic ti pise az po 10 dnech-jako nejsi e-shop.Ja si nekolikrat objednala obleceni a nebylo mi ale to je moje smula fakt by me nenapadlo to chtit vratit.Pani to nejspis jenom zkousi
Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!
V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.